Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kurczak z rozna Re: Kurczak z rozna

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kurczak z rozna

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!newsfeeds.be
lnet.be!news.belnet.be!news2.kpn.net!news.kpn.net!news1.kpn.net!212.115.192.220
.MISMATCH!news2.zeelandnet.nl!dreaderd.zeelandnet!not-for-mail
From: "Danka" <j...@z...nl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <39dcd9cd$0$82391@news2.zeelandnet.nl>
<8s461e$srp$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
<39e5a88f$0$16927@news2.zeelandnet.nl> <3...@s...com.pl>
Subject: Re: Kurczak z rozna
Date: Thu, 12 Oct 2000 20:00:11 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Lines: 32
Message-ID: <39e5fc29$0$16926@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: kbl-gs148.zeelandnet.nl
X-Trace: dreaderd.zeelandnet 971373609 16926 212.92.72.148
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35395
Ukryj nagłówki

Brzmi calkiem niezle.....Tyle, ze mnie chyba zle zrozumiales. Piszac
"kurczak z rozna w piekarniku" mialam na mysli takiego wlasnie na ruszcie,
obracanego tak powabnie.
Nastepnym razem sprobuje Twojego przepisu.
Dzieki, pozdr.,
Danka

"Bogusław Kempny" <k...@s...com.pl> schreef in bericht
news:39E5EE1B.9A391935@stanpol.com.pl...
>
>
> Moze nastepnym razem sprobujesz kurczaka z rozna tez z piekarnika, na
> ruszcie?
> Po rozmrozeniu trzeba posolic, posypac pieprzem i zostawic co najmniej
> na
> godzine. Potem do srodka wloz lisc laurowy, pare galazek lub szczypte
> tymianku, wycisnij sok z polowki cytryny, wycisnieta skorke tez wloz
> do srodka. Natrzyj piers kurczaka maslem i do piekarnika, ma ruszt. Pod
> kurczaka trzeba podlozyc naczynie, do ktorego bedzie splywal sos (ja
> uzywam
> plaskiej brytfanny z metalowym 'rusztowaniem').
> Temperatura - okolo 200 stopni, w czasie pieczenia kilka razy trzeba
> skropic sokiem z drugiej polowki cytryny.
> Po upieczeniu, kiedy skorka zrobi sie cienka, jak bibulka,
> sos ze srodka kurczaka polaczyc z tym zebranym w czasie pieczenia,
> dodac pare lyzek rosolu albo wody i gotowac, zeskrobujac z dna naczynia
> przyklejone kawalki, az calosc troche zgestnieje, po przecedzeniu bedzie
> sos.
>
> BK


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.10 Wladyslaw Los
13.10 Bogusław Kempny
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.