Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!newsfeeds.be
lnet.be!news.belnet.be!news2.kpn.net!news.kpn.net!news1.kpn.net!212.115.192.220
.MISMATCH!news2.zeelandnet.nl!dreaderd.zeelandnet!not-for-mail
From: "Danka" <j...@z...nl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <39dcd9cd$0$82391@news2.zeelandnet.nl>
<8s461e$srp$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
<39e5a88f$0$16927@news2.zeelandnet.nl> <3...@s...com.pl>
Subject: Re: Kurczak z rozna
Date: Thu, 12 Oct 2000 20:00:11 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Lines: 32
Message-ID: <39e5fc29$0$16926@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: kbl-gs148.zeelandnet.nl
X-Trace: dreaderd.zeelandnet 971373609 16926 212.92.72.148
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35395
Ukryj nagłówki
Brzmi calkiem niezle.....Tyle, ze mnie chyba zle zrozumiales. Piszac
"kurczak z rozna w piekarniku" mialam na mysli takiego wlasnie na ruszcie,
obracanego tak powabnie.
Nastepnym razem sprobuje Twojego przepisu.
Dzieki, pozdr.,
Danka
"Bogusław Kempny" <k...@s...com.pl> schreef in bericht
news:39E5EE1B.9A391935@stanpol.com.pl...
>
>
> Moze nastepnym razem sprobujesz kurczaka z rozna tez z piekarnika, na
> ruszcie?
> Po rozmrozeniu trzeba posolic, posypac pieprzem i zostawic co najmniej
> na
> godzine. Potem do srodka wloz lisc laurowy, pare galazek lub szczypte
> tymianku, wycisnij sok z polowki cytryny, wycisnieta skorke tez wloz
> do srodka. Natrzyj piers kurczaka maslem i do piekarnika, ma ruszt. Pod
> kurczaka trzeba podlozyc naczynie, do ktorego bedzie splywal sos (ja
> uzywam
> plaskiej brytfanny z metalowym 'rusztowaniem').
> Temperatura - okolo 200 stopni, w czasie pieczenia kilka razy trzeba
> skropic sokiem z drugiej polowki cytryny.
> Po upieczeniu, kiedy skorka zrobi sie cienka, jak bibulka,
> sos ze srodka kurczaka polaczyc z tym zebranym w czasie pieczenia,
> dodac pare lyzek rosolu albo wody i gotowac, zeskrobujac z dna naczynia
> przyklejone kawalki, az calosc troche zgestnieje, po przecedzeniu bedzie
> sos.
>
> BK
|