« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-15 22:28:03
Temat: Kwas za...?Chyba gdzies dalem ciala....
Niedawno na grupie pojawil sie przepis na zakwas chlebowy. Pomyslalem czemu
nie. Ale zamiast drozdzy (takich w kostce) postanowilem zaeksperymentowac i
do maki z woda i cukrem dalem rodzynki (podobno na skorce maja jakas odmiane
drozdzy). Cala mikstura stoi w cieplym miejscu juz 4 dni i nic.
Czy ktos wie gdzie dalem .....
POZDRAWIAM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-16 15:16:27
Temat: Re: Kwas za...?dalem rodzynki (podobno na skorce maja jakas odmiane
> drozdzy).
Drozdze siedza wszedzie o ile ich sie nie zabije temperatura, srodkami
chemicznymi etc
Mala szansa, ze twoje rodzynki zachowaly drozdze na skorce - fermentacja
prawdopodobnie nie nastapi.
Pozdrawiam
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 22:08:04
Temat: Re: Kwas za...?W zeszlym roku robilem wino uzywajac rodzynek i wszystko ladnie
fermentowalo.
Do zakwasu dodalem dwa rodzaje rodzynek. Mam nadzieje ze jeszcze zacznie
fermentowac.
POZDRAWIAM
> Drozdze siedza wszedzie o ile ich sie nie zabije temperatura, srodkami
> chemicznymi etc
> Mala szansa, ze twoje rodzynki zachowaly drozdze na skorce - fermentacja
> prawdopodobnie nie nastapi.
>
> Pozdrawiam
>
> Iza
>
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |