« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-18 08:24:57
Temat: Lassagne- farsz?Kochani poradżcie jak zrobić farsz z miesem mielonym i szpinakiem jak to
doprowić by było smaczne. A może macie jakiś pyszny przepis na lassagne.
Pozdrawiam Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-18 09:39:01
Temat: Re: Lassagne- farsz?
Użytkownik "Iza" <i...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cv48pg$lq5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Kochani poradżcie jak zrobić farsz z miesem mielonym i szpinakiem jak to
> doprowić by było smaczne. A może macie jakiś pyszny przepis na lassagne.
Hej
Podsyłam przepis, który dała mi koleżanka - robi się szybko i smacznie ;-)
W oryginalnym przepisie zamiast mielonego był tuńczyk, ale ja ostatnio
zamieniłam składniki i wyszło super!
1 warstwa: mięsko mielone, cebula, 3 ząbki czosnku, puszka pomidorów,
bazylia, pieprz, oregano, chili, to wszystko na ciepło mieszasz, cebulkę
wcześniej podsmażasz, a potem reszte dodajesz i przyprawiasz - lepiej wziąc
więcej jeszcze pomidorków:- )
druga warstwa; szpinak (pół paczki mrożonego) masło, ząbek czosnku i robisz
papkę
trzecia wartswa: 2 łyzki masła, 2 łyżki maki, zasmażkę robisz, mieszasz ją z
0.5 l mleka, dodajesz pieprz, galke muszkatolowa, sól i to wszystko znów
ukladasz wartwami
Na wierzch żółty serek i na 40 minut gdzieś do piekarnika 180 stopni. Mniam
Oczywiście ilość czosnku i innych przypraw można modyfikować w zależności od
upodobań
Smacznego
Akna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 10:37:09
Temat: Re: Lassagne- farsz?
Użytkownik "Anna 'Akna' Strzyżewska" <akna@[nospam]gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:cv4d41$br4$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Iza" <i...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:cv48pg$lq5$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Kochani poradżcie jak zrobić farsz z miesem mielonym i szpinakiem jak to
>> doprowić by było smaczne. A może macie jakiś pyszny przepis na lassagne.
>
> Hej
> Podsyłam przepis, który dała mi koleżanka - robi się szybko i smacznie ;-)
> W oryginalnym przepisie zamiast mielonego był tuńczyk, ale ja ostatnio
> zamieniłam składniki i wyszło super!
>
> 1 warstwa: mięsko mielone, cebula, 3 ząbki czosnku, puszka pomidorów,
> bazylia, pieprz, oregano, chili, to wszystko na ciepło mieszasz, cebulkę
> wcześniej podsmażasz, a potem reszte dodajesz i przyprawiasz - lepiej
> wziąc więcej jeszcze pomidorków:- )
>
> druga warstwa; szpinak (pół paczki mrożonego) masło, ząbek czosnku i
> robisz papkę
>
> trzecia wartswa: 2 łyzki masła, 2 łyżki maki, zasmażkę robisz, mieszasz ją
> z 0.5 l mleka, dodajesz pieprz, galke muszkatolowa, sól i to wszystko
> znów ukladasz wartwami
>
> Na wierzch żółty serek i na 40 minut gdzieś do piekarnika 180 stopni.
> Mniam
>
> Oczywiście ilość czosnku i innych przypraw można modyfikować w zależności
> od upodobań
>
> Smacznego
> Akna
>O taki przepis mi chodziło głównie nie wiedziałam co z tym szpinakiem
>zrobić Dzięki bardzo !!!! Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 14:39:18
Temat: Re: Lassagne- farsz?Iza napisał(a):
> Kochani poradżcie jak zrobić farsz z miesem mielonym i szpinakiem jak to
> doprowić by było smaczne. A może macie jakiś pyszny przepis na lassagne.
> Pozdrawiam Iza
>
>
mrozony szpinak wyloz na patelnie...dodaj zmiazdzone zabki czosnku i
do tego pol opakowania fety poczekaj az sie wszystko dobrze
wymiesza....i do smaku sol...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 14:58:22
Temat: Re: Lassagne- farsz?Użytkownik "Iza" <i...@o...pl>
> Użytkownik "Anna 'Akna' Strzyżewska" <akna@[nospam]gazeta.pl> napisał
w
> wiadomości news:cv4d41$br4$1@inews.gazeta.pl...
> >
> > Użytkownik "Iza" <i...@o...pl> napisał w wiadomości
> > news:cv48pg$lq5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >> Kochani poradżcie jak zrobić farsz z miesem mielonym i szpinakiem
jak to
> >> doprowić by było smaczne. A może macie jakiś pyszny przepis na
lassagne.
> >
> > Hej
> > Podsyłam przepis, który dała mi koleżanka - robi się szybko i
smacznie ;-)
> > W oryginalnym przepisie zamiast mielonego był tuńczyk, ale ja
ostatnio
> > zamieniłam składniki i wyszło super!
> >
> > 1 warstwa: mięsko mielone, cebula, 3 ząbki czosnku, puszka
pomidorów,
> > bazylia, pieprz, oregano, chili, to wszystko na ciepło mieszasz,
cebulkę
> > wcześniej podsmażasz, a potem reszte dodajesz i przyprawiasz -
lepiej
> > wziąc więcej jeszcze pomidorków:- )
> >
> > druga warstwa; szpinak (pół paczki mrożonego) masło, ząbek czosnku i
> > robisz papkę
> >
> > trzecia wartswa: 2 łyzki masła, 2 łyżki maki, zasmażkę robisz,
mieszasz ją
> > z 0.5 l mleka, dodajesz pieprz, galke muszkatolowa, sól i to
wszystko
> > znów ukladasz wartwami
> >
> > Na wierzch żółty serek i na 40 minut gdzieś do piekarnika 180
stopni.
> > Mniam
> >
> > Oczywiście ilość czosnku i innych przypraw można modyfikować w
zależności
> > od upodobań
> >
> > Smacznego
> > Akna
> >O taki przepis mi chodziło głównie nie wiedziałam co z tym szpinakiem
> >zrobić Dzięki bardzo !!!! Iza
Przeczytaj całość u góry i powiedz czy nie lepiej by to wyglądało tak:
>O taki przepis mi chodziło głównie nie wiedziałam co z tym szpinakiem
>zrobić Dzięki bardzo !!!! Iza
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 17:03:59
Temat: Re: Lassagne- farsz?
> Przeczytaj całość u góry i powiedz czy nie lepiej by to wyglądało tak:
>
>>O taki przepis mi chodziło głównie nie wiedziałam co z tym szpinakiem
> >zrobić Dzięki bardzo !!!! Iza
> --
> Pozdrawiam, Jerzy
> Czy zawsze jest tu taka krytyka jak nie ktoś kogoś obraża to wtrąca się do
> postów sam nic nie wnosząc Bez urazy chyba mam prawo decydować jak wygląda
> mój post Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 17:08:08
Temat: Re: Lassagne- farsz?
Użytkownik "Iza" <i...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cv5777$ske$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Przeczytaj całość u góry i powiedz czy nie lepiej by to wyglądało tak:
> >
> >>O taki przepis mi chodziło głównie nie wiedziałam co z tym szpinakiem
> > >zrobić Dzięki bardzo !!!! Iza
> > --
> > Pozdrawiam, Jerzy
> > Czy zawsze jest tu taka krytyka jak nie ktoś kogoś obraża to wtrąca się
do
> > postów sam nic nie wnosząc Bez urazy chyba mam prawo decydować jak
wygląda
> > mój post Iza
>
On jest emerytowanym milicjantem - miej dla niego trochę wyrozumiałości
dziejowej.
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 20:29:55
Temat: Re: Lassagne- farsz?Dnia Fri, 18 Feb 2005 18:03:59 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Iza*, w
wiadomości news:<news:cv5777$ske$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
>>>O taki przepis mi chodziło głównie nie wiedziałam co z tym szpinakiem
>>>zrobić Dzięki bardzo !!!! Iza
>> Czy zawsze jest tu taka krytyka jak nie ktoś kogoś obraża to wtrąca się do
>> postów sam nic nie wnosząc Bez urazy chyba mam prawo decydować jak wygląda
>> mój post Iza
Bez urazy, ale postanowiono za Ciebie, jak Twój post powinien wyglądać,
tworząc tzw. netykietę, w której są wytyczne dotyczące cytowania i
przycinania postów. Nie ma tu obrazy dla Ciebie a jedynie stwierdzenie
faktu, który zaniża czytelność Twojej wypowiedzi i tym podobne.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |