Data: 2017-06-11 17:44:23
Temat: Re: Lepienie pierogów.
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .06.2017 o 17:34 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> tandoori.curry <t...@g...com> wrote:
>> Witam wszystkich,
>>
>> próbowałem ostatnio kleic pierogi z mięsem ale spora częśc otworzyła sie
>> podczas gotowania. Jak sądzicie od czego to zależy i na co należy
>> zwrócić uwagę ? Być może jest jakaś sztuczka której nie znam....))
>
> Jest. Przed sklejeniem brzeg każdego pieroga lekko posmarować białkiem,
> którego niewielką ilość warto w tym celu zostawić na spodeczku, przed
> dodaniem jaja do ciasta.
> Żaden pieróg się nie rozklei.
Jajko w cieście na pierogi jest IMHO zbędne.
To _nie_ jest makaron.
--
Trefniś
|