Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Lody domowe
Date: Thu, 7 Sep 2017 18:18:16 +0200
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 35
Message-ID: <oorrkg$oja$1@news.icm.edu.pl>
References: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59a9c23f$0$652$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<oodq8a$51u$1@sunflower.man.poznan.pl>
<ooe42i$gv0$1@sunflower.man.poznan.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<0...@g...com>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<e...@g...com>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<1...@g...com>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<9...@g...com>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<f...@g...com>
<59af0b36$0$5140$65785112@news.neostrada.pl>
<7...@g...com>
<ooq3vu$nej$1@news.icm.edu.pl>
<4...@g...com>
NNTP-Posting-Host: 89-65-72-80.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1504801232 25194 89.65.72.80 (7 Sep 2017 16:20:32 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 7 Sep 2017 16:20:32 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:38.0) Gecko/20100101 Thunderbird/38.5.1
Hamster/2.1.0.11
In-Reply-To: <4...@g...com>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377856
Ukryj nagłówki
W dniu 2017-09-07 o 16:25, t...@g...com pisze:
> W dniu czwartek, 7 września 2017 02:30:55 UTC+2 użytkownik Animka napisał:
>> W dniu 2017-09-06 o 08:54, t...@g...com pisze:
>>>> Jeśli masz czas i ochotę, to zajrzyj do tego wątku:
>>>> news://news.neostrada.pl:119/58337545$0$5152$6578511
...@n...neostrada.pl
>>>>
>>>> Jest tam link do jednego bardziej współczesnego przepisu , z którego ja
>>>> po kilku modyfikacjach (wprowadzonych po tamtej grupowej dyskusji) z
>>>> powodzeniem skorzystałam. W tym roku planuję powtórzyć, ale już z
>>>> użyciem wyłącznie mąki żytniej. Ciekawe czy też się uda.
>>>>
>>>> Ewa
>>> Ewo,
>>> naturalnie chcę spróbować. Czy mogłąbyś skopiować ten przepis i wrzucić go w
naszą grupę ? Link nie działa. Nie mogę go odpalić, wygląda na to że nie mam
dostępu...
>>> pozdrawiam
>> Możesz też poprosić Ewę, żeby Ci przesłala przesyłką pocztową kawałek
>> porcji do spróbowania.
>>
>> --
>> animka
> Animko,
> to bardzo uprzejma sugestia z Twojej strony, ale chciałbym najpierw sam spróbować i
nauczyć się. I tak na przykład kilka lat temu uczyłem się kisić kapustę. Po jakimś
pół roku/albo więcej i 20/albo więcej główkach do wyrzucenia nauczyłem się i jest to
najlepsza kapusta jaką jadłem (IMHO:).
> Z piernikiem Ewy na pewno tak prosto nie będzie ale za to jaka frajda kiedy w końcu
po raz pierwszy wyjdzie !!))) Jest to moje kulinarne marzenie żeby umieć przygotować
właśnie ów piernik. ))
> pozdrawiam
>
Tylko żartowałam :-) Zapomniałam emotki wstawić.
Zazdroszczę Ci trochę ukiszenia kapusty. Trzeba mieć dobrą piwnicę do
wstawienia beczki, a ja mam piwnicę w bloku mieszkalnym.
Pozdrawiam
--
animka
|