| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2003-01-13 22:27:08
Temat: Re: MM- makaron ryżowy i lasagnein article avvcns$9sl$...@n...gazeta.pl, Lara at l...@N...gazeta.pl
wrote on 13/1/03 22:57:
> zapewniam Cię jednak, że
> w "Jeść, aby schudnąć" autor bardzo wyraźnie wspomina między innymi o tym, że
> lasagne jest zabroniona w fazie I.
a przypadkiem nie dlatego, ze lazania (czy jak tam to sie wymawia) zawiera
mieso a mieso + makaron jest zabronione w 1 fazie?
--
*gosia*
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2003-01-13 22:27:59
Temat: Re: MM- makaron ryżowy i lasagne
Użytkownik "Gosia Garkowska" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:BA48FBCC.1D25D%ithilhin@gazeta.pl...
> a przypadkiem nie dlatego, ze lazania (czy jak tam to sie wymawia) zawiera
> mieso a mieso + makaron jest zabronione w 1 fazie?
Montignacowi chodziło o to, że lasagne należy do makaronów miękkich,
niepastyfikowanych (swoją drogą, nie wie, ze istnieje lasagne
pastyfikowane???).
Lasagne można zrobić z pieczarkami, szpinakiem (mniam) i innymi warzywami.
Przy okazji - czy spaghetti al dente z oliwą z oliwek jest OK?
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Poczucie konieczności dokonania radykalnych zmian w koncepcji
jest odwrotnie proporcjonalne do odległości.
http://www.misiczka.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2003-01-13 22:34:46
Temat: Re: MM- makaron ryżowy i lasagne
Użytkownik "Gosia Garkowska" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:BA48FE17.1D268%ithilhin@gazeta.pl...
> a wiem, ze mozna, tylko nnajbardziej znanan lazania to ta z miesem (chyba,
> ze mi sie pokrecilo cos)
Nie, nie pokręciło :-)
Z mięskiem i pomidorkami i sosem beszamelowym i...
dalej już nic nie napiszę bo ślina kapie mi na klawiaturę :-))))))~~~~~~~~
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nie grzeszyło
http://www.misiczka.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2003-01-13 22:36:55
Temat: Re: MM- makaron ryżowy i lasagnein article a...@m...pl, misiczka at m...@p...onet.pl
wrote on 13/1/03 23:27:
> Montignacowi chodziło o to, że lasagne należy do makaronów miękkich,
> niepastyfikowanych (swoją drogą, nie wie, ze istnieje lasagne
> pastyfikowane???).
moze Francuzi takich nie uznaja, kto ich tam wie
:-)))))
> Lasagne można zrobić z pieczarkami, szpinakiem (mniam) i innymi warzywami.
> Przy okazji - czy spaghetti al dente z oliwą z oliwek jest OK?
a wiem, ze mozna, tylko nnajbardziej znanan lazania to ta z miesem (chyba,
ze mi sie pokrecilo cos)
pozdrawiam
--
*gosia*
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |