« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-29 14:14:15
Temat: Maka Zytnia rozowa 2000nabylem droga kupna ;-)
czy moge jej uzywac i do czego.
musta ktory zainwestowal 3,20zl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-01-29 21:02:07
Temat: Re: Maka Zytnia rozowa 2000
Użytkownik "Musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b18nkl$2sg9$1@news2.ipartners.pl...
> nabylem droga kupna ;-)
>
> czy moge jej uzywac i do czego.
A gdzie Ci się Musta udało kupić różową mąkę ?
;-)))))))
A tak serio - to może chlebek? Albo pizzę?
Tak sobie głośno myślę. Mąka żytnia, oliwa z oliwek, drożdże - z tego
ciasto. Na wierzch - pomidory, pieczarki, cebula, papryka - podduszone też
na oliwie i przyprawione dobrze.Do tego może być tuńczyk jak ktoś lubi.
Co Ty na to? :-)
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Człowiek nie jest w stanie pojąć wszystkiego do końca,
dlatego też to nie wstyd, że popełniamy błędy,
wstyd-jeśli nie potrafimy ich naprawić
http://www.misiczka.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-01-30 08:35:52
Temat: Re: Maka Zytnia rozowa 2000brzmi niezle
Użytkownik "misiczka" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b19j10.3vvh1t9.1@misiczka.com...
>
> Użytkownik "Musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b18nkl$2sg9$1@news2.ipartners.pl...
> > nabylem droga kupna ;-)
> >
> > czy moge jej uzywac i do czego.
>
> A gdzie Ci się Musta udało kupić różową mąkę ?
> ;-)))))))
> A tak serio - to może chlebek? Albo pizzę?
> Tak sobie głośno myślę. Mąka żytnia, oliwa z oliwek, drożdże - z tego
> ciasto. Na wierzch - pomidory, pieczarki, cebula, papryka - podduszone też
> na oliwie i przyprawione dobrze.Do tego może być tuńczyk jak ktoś lubi.
> Co Ty na to? :-)
>
> pozdrawiam cieplutko
> misiczka z Wrocławia
>
> --
> Człowiek nie jest w stanie pojąć wszystkiego do końca,
> dlatego też to nie wstyd, że popełniamy błędy,
> wstyd-jeśli nie potrafimy ich naprawić
> http://www.misiczka.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-01-30 08:53:11
Temat: Re: Maka Zytnia rozowa 2000
Użytkownik "Musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b1ao6d$1196$1@news2.ipartners.pl...
> brzmi niezle
Przepis na ciasto do pizzy - Źródło - strona Grzesia Ostrowskiego
www.mniamniam.pl
"Składniki:
pół kilograma mąki przedniej jakości
torebka drożdży instant
3 "czubate" łyżki oliwy extra vergine
znaczna łyżeczka soli
ciepła woda - około szklanki
Sposób przygotowania:
Ciasto na pizzę po upieczeniu powinno łączyć kruchość spodniej warstwy z
delikatna puchatością warstwy tuz spod nadzienia.
Ciasto zaczynam od wyrobienia mąki z solą, drożdżami i wodą - wody dodaje
tyle, by otrzymać ciasto o średniej twardości - tak by plastycznie układało
się pod rękoma. Kiedy ciasto dobrze wyrobione, gładkie dodaję do niego oliwę
i znowu wyrabiam, aż ciasto wchłonie całą oliwę i będzie błyszczące i
doskonale nie łączące się ze stolnicą. Teraz ciasto ląduje w misce, miska
jest nakryta ściereczką i odstawiona - miska w ciepłe miejsce.
W tym czasie jest czas by przygotować sos i nadzienie. O czym w poniżej w
szczegółowych przepisach.
Kiedy ciasto podrośnie - zwiększy swoją objętość około półtora raza, wyjmuję
je z miski, oprószam mąką i formuję albo placek, albo pieróg, innymi słowy
calzone. Tutaj stosuję pewien patent, który wydobyłem kiedyś podczas
całodobowego przesłuchania pewnego Włocha, podczas nocnej sesji nad
Balatonem - na wysmarowanej blachą oliwie układam ciasto, zawijam trochę
brzegi, by nadzienie nie uciekało i smaruję je bardzo obficie oliwą. Dzięki
temu nadzienie, które znajdzie się na cieście nie rozmiękczy jego za bardzo
i po upieczeniu ciasto będzie odpowiedniej suchości, a nadzienie
odpowiedniej wilgotności. "
http://www.mniammniam.pl/p.php?p=340
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Kłamią niewolnicy. Wolni ludzie mówią prawdę.
http://www.misiczka.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-01-30 09:07:28
Temat: Re: Maka Zytnia rozowa 2000
Użytkownik Musta <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b18nkl$2sg9$...@n...ipartners.pl...
> nabylem droga kupna ;-)
>
> czy moge jej uzywac i do czego.
>
> musta ktory zainwestowal 3,20zl
>
Niech Musta napisze, gdzie nabyl droga kupna
ten produkt
Niech sie podzieli informacja
Margolcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-01-30 09:14:04
Temat: Re: Maka Zytnia rozowa 2000
----- Original Message -----
From: "Margolcia" <m...@t...pl>
Niech Musta napisze, gdzie nabyl droga kupna
ten produkt
Niech sie podzieli informacja
Ja moge Ci napisac, gdzie ja kupowalam takie rzeczy.
1. Sklep ze zdrową żywnością na tyłach galerii Centrum (chyba przy Złotej, ale głowy
sobie nie dam uciąć, po prostu w pasażu za galerią)
2. Sklep ze zdrową żywnością na Młynarskiej między Górczewską a Wolską (tam chyba
dwasą takie sklepy, w obu są mąki)
Pozdr,
Anka P.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-01-30 09:35:13
Temat: Re: Maka Zytnia rozowa 2000
> 2. Sklep ze zdrową żywnością na Młynarskiej między Górczewską a Wolską
(tam chyba dwasą takie sklepy, w obu są mąki)
>
> Pozdr,
> Anka P.
>
I jak tu nie kochac warszawskiej, dresiarskiej Woli?
Tu jest wszystko! W Marcpolu na Mlynarskiej jest wielki regal a w nim
pysznosci MM
- soja, soczewica (takze czerwona), tofu itp. I fasola biala jest po
4,15zl!!!
Pozdrawiam
Margolcia z Woli
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-01-30 10:25:15
Temat: Re: Maka Zytnia rozowa 2000
> Niech Musta napisze, gdzie nabyl droga kupna
> ten produkt
> Niech sie podzieli informacja
Musta pisze:
sklep maly na rogu Kleczwskiej i Zeromskiego na Bielanach
Musta napisal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |