« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2009-01-03 19:23:23
Temat: Re: Makowiec drożdżowy...On 3 Sty, 19:56, "Bluzgacz" <p...@w...org> wrote:
> Użytkownik "Cecylia" <c...@o...pl> napisał w
wiadomościnews:gjobov$72r$1@news3.onet...
>
> Zawsze rozmawiasz z trollami pizdo?
> Przymknij laskawie ryj albo wypierdalaj.
> --
> Bluzgacz
Nie chlap szambem, nie każdy to lubi...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2009-01-03 19:31:30
Temat: Re: Makowiec drożdżowy...Użytkownik Panslavista napisał:
> On 3 Sty, 19:56, "Bluzgacz" <p...@w...org> wrote:
>> Użytkownik "Cecylia" <c...@o...pl> napisał w
wiadomościnews:gjobov$72r$1@news3.onet...
>>
>> Zawsze rozmawiasz z trollami pizdo?
>> Przymknij laskawie ryj albo wypierdalaj.
>> --
>> Bluzgacz
>
> Nie chlap szambem, nie każdy to lubi...
twoja stara lubi jak sobie sama sra do ryja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2009-01-03 19:49:15
Temat: Re: Makowiec drożdżowy...Dnia Sat, 3 Jan 2009 19:45:45 +0100, Cecylia napisał(a):
> EEEEEEEEEEEtam nie rób mi znowu przykrości.
> W tym roku nie robiłam makowca-już mam dosyć go, a tak lubię. Zawsze
> "paskudztwo" jak zroluje ciasto z makiem to utworzy mi się budka z wierzchu
> a w środku jest puste. Chyba że macie KUCHARKI wspaniały przepis (przyjme
> wszystkie wskazówki-bo one są bardzo pomocne). Pozdrawiam.CK
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1ijvs8y3mw3ru$.1xwe5n5yxi8r$.dlg@40tude.net...
>> ...moje ulubione świateczne ciasto, juz sie kończy.
>> Czy ktoś może zrozumieć, jak można jeść go jak ja - na śniadanie, po
>> obiedzie i zamiast kolacji, całe Świeta, aż do tej pory, bez znudzenia???
>>
>> Co jecie bez znudzenia?
>> ;-)
Makowiec po włożeniu do formy trzeba przekłuć natłuszczonym olejem
patyczkiem (przed każdym nakłuciem natłuścić od nowa) do szaszłyków w
trzech-czterech punktach aż do zewnętrznej warstwy maku oraz masę przed
nadzianiem odparować w rondlu - masa nie może być za mokra. Wtedy własnie,
po odparowaniu, do gorącej! masy "wmieszywuję" sztywną pianę z białek i ona
tam się ścina, masa jest potem puszysta i dobrze wypełnia ciasto, bo trochę
też rośnie od tej ściętej piany. Rozkładamy na cieście masę jeszcze ciepłą
- ciasto równomierniej wyrasta w środku w porównaniu z wierzchnimi
warstwami. Ale i tak mimo to czasem mi się robi ta budka, a co tam. Ja mam
takie formy do makowca z wypukłym dnem, które potem jest wierzchem ciasta,
więc "budę" przekłuwam po wyjęciu ciasta z formy, potem ona idzie na spód i
się spłaszcza.
:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2009-01-03 22:26:49
Temat: Re: nalog bylo Makowiec drożdżowy...Użytkownik "Jedrzej" napisał:
> Badanie krwi jeszcze po pol roku pokaze ze "zazywalas".I
> myslisz ze ktos Ci uwierzy ze to od nadmiaru makowca?
Jakieś źródło? W moczu morfina do 3 dni.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2009-01-03 22:33:41
Temat: Re: Makowiec drożdżowy...Użytkownik "Paulinka" napisał:
> Jedyną potrawą, która przetrwa po świętach jest bigos.
Bigosik... doprawiony powidłami węgierkowymi i z "chlebkiem żytnim
razowym na miodzie (bez polepszaczy) ze śliwkami" (cycat z etykiety).
Poezyja...:)
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2009-01-03 23:11:00
Temat: Re: Makowiec drożdżowy...On 3 Sty, 23:33, "Aicha" <b...@t...ja> wrote:
> Użytkownik "Paulinka" napisał:
>
> > Jedyną potrawą, która przetrwa po świętach jest bigos.
>
> Bigosik... doprawiony powidłami węgierkowymi i z "chlebkiem żytnim
> razowym na miodzie (bez polepszaczy) ze śliwkami" (cycat z etykiety).
> Poezyja...:)
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha
I lecznicza powtórka z barszczu czerwonego, albo ogórkowa, kapuśniak,
szczawiowa z jajkiem na twardo lub żurek... :-)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2009-01-03 23:11:32
Temat: Re: Makowiec drożdżowy...Użytkownik "Panslavista" napisał:
> I lecznicza powtórka z barszczu czerwonego, albo ogórkowa,
> kapuśniak, szczawiowa z jajkiem na twardo lub żurek... :-)))
Ja nie mam czego leczyć. W przyszłym nowym roku będę miała 0,000
promili, jak tak dalej pójdzie.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2009-01-04 01:46:38
Temat: Re: Makowiec drożdżowy...
Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:gjorev$rlj$1@inews.gazeta.pl...
> Ja nie mam czego leczyć. W przyszłym nowym roku będę miała 0,000
> promili, jak tak dalej pójdzie.
Nie zauwazylas, ze nikt z tym scierwem nie pisuje?
Zastanawialas sie dlaczego? Dlatego kurwa uszanuj to i nie sprawiaj ze to
bedzie mialo racje istnienia w usenecie, a przynajmniej na tej grupie.
Slepa kurwa jestes, czy udajesz ze nie zauwazasz iz ten gosc jest pojebanym
antysemickim scierwem, ktory obraza ludzi, w tym autorytety (pewnie i
twoje)?
--
Bluzgacz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
39. Data: 2009-01-04 03:37:11
Temat: Re: Makowiec drożdżowy...On 4 Sty, 02:46, "Bluzgacz" <p...@w...org> wrote:
> Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w
wiadomościnews:gjorev$rlj$1@inews.gazeta.pl...
>
> > Ja nie mam czego leczyć. W przyszłym nowym roku będę miała 0,000
> > promili, jak tak dalej pójdzie.
>
> Nie zauwazylas, ze nikt z tym scierwem nie pisuje?
> Zastanawialas sie dlaczego? Dlatego kurwa uszanuj to i nie sprawiaj ze to
> bedzie mialo racje istnienia w usenecie, a przynajmniej na tej grupie.
> Slepa kurwa jestes, czy udajesz ze nie zauwazasz iz ten gosc jest pojebanym
> antysemickim scierwem, ktory obraza ludzi, w tym autorytety (pewnie i
> twoje)?
> --
> Bluzgacz
Patrząc gnoju na ciebie nie widać twoich autorytetów, no chyba, ze ich
naśladujesz. Jestem zatem pełen uznania dla ich naśladowcy, że tak
dogłębnie ukazuje ich kulturę.
Co mają współnego Semici z mośkami chazarskimi?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
40. Data: 2009-01-04 10:19:40
Temat: Re: Makowiec drożdżowy...Użytkownik "Panslavista" napisał:
> > Nie zauwazylas, ze nikt z tym scierwem nie pisuje?
> Patrząc gnoju na ciebie nie widać twoich autorytetów
Możesz mi nie cytować Bluzgacza, skoro mój czytnik radośnie go kasuje?
Dziękuję.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |