Data: 2016-09-20 14:15:08
Temat: Re: Margaryny zakazane, ale nie w Polsce niestety.
Od: cef <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-09-20 o 10:13, Trefniś pisze:
> W dniu .09.2016 o 01:46 Dariusz K. Ładziak
> <d...@n...pl> pisze:
>
>> Trefniś pisze:
>>> Siła tego mitu jest tak wielka, że nawet odstraszająca (uwodorniony olej
>>> palmowy!) nazwa nie jest zmieniana.
>>
>> Jaki znowu "uwodorniony olej palmowy"? Widziałeś ty w życiu na oczy
>> olej palmowy? To tłuszcz stały, w pełni nasycony, jeden z najbardziej
>> stabilnych tłuszczy w naturze (chyba bardziej odporny na utlenianie od
>> frytury z łoju wołowego). Tu nic uwodarniać nie trzeba - margarynę to
>> się z oleju rzepakowego robi (abo innego, tfu, sojowego).
>
> Byle co jesz, byle co wiesz.
Jesteś pewien, że ktokolwiek to je?
|