Data: 2016-09-20 20:55:04
Temat: Re: Margaryny zakazane, ale nie w Polsce niestety.
Od: cef <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-09-20 o 19:52, masti pisze:
> cef wrote:
>
>> W dniu 2016-09-20 o 10:13, Trefniś pisze:
>>> W dniu .09.2016 o 01:46 Dariusz K. Ładziak
>>> <d...@n...pl> pisze:
>>>
>>>> Trefniś pisze:
>>>>> Siła tego mitu jest tak wielka, że nawet odstraszająca (uwodorniony olej
>>>>> palmowy!) nazwa nie jest zmieniana.
>>>>
>>>> Jaki znowu "uwodorniony olej palmowy"? Widziałeś ty w życiu na oczy
>>>> olej palmowy? To tłuszcz stały, w pełni nasycony, jeden z najbardziej
>>>> stabilnych tłuszczy w naturze (chyba bardziej odporny na utlenianie od
>>>> frytury z łoju wołowego). Tu nic uwodarniać nie trzeba - margarynę to
>>>> się z oleju rzepakowego robi (abo innego, tfu, sojowego).
>>>
>>> Byle co jesz, byle co wiesz.
>>
>> Jesteś pewien, że ktokolwiek to je?
>
> nie. producenci tak dla jaj sobie produkują
No ale to jest w rzeczach (pomijam czy śladowo czy zauważalnie),
które nie uchodzą za specjalnie zdrowe i nie spożywa się też raczej
samego oleju,
tak jak można by powiedzieć np o żółtym serze.
Jak ktoś już tu pisał z umiarem można sporo rzeczy.
|