Data: 2016-09-20 21:11:10
Temat: Re: Margaryny zakazane, ale nie w Polsce niestety.
Od: masti <g...@t...hell>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś wrote:
> W dniu .09.2016 o 19:52 masti <g...@t...hell> pisze:
>
>> cef wrote:
>>
>>> W dniu 2016-09-20 o 10:13, Trefniś pisze:
>>>> W dniu .09.2016 o 01:46 Dariusz K. Ładziak
>>>> <d...@n...pl> pisze:
>>>>
>>>>> Trefniś pisze:
>>>>>> Siła tego mitu jest tak wielka, że nawet odstraszająca (uwodorniony
>>>>>> olej
>>>>>> palmowy!) nazwa nie jest zmieniana.
>>>>>
>>>>> Jaki znowu "uwodorniony olej palmowy"? Widziałeś ty w życiu na oczy
>>>>> olej palmowy? To tłuszcz stały, w pełni nasycony, jeden z najbardziej
>>>>> stabilnych tłuszczy w naturze (chyba bardziej odporny na utlenianie od
>>>>> frytury z łoju wołowego). Tu nic uwodarniać nie trzeba - margarynę to
>>>>> się z oleju rzepakowego robi (abo innego, tfu, sojowego).
>>>>
>>>> Byle co jesz, byle co wiesz.
>>>
>>> Jesteś pewien, że ktokolwiek to je?
>>
>> nie. producenci tak dla jaj sobie produkują
>
> Dla jaj?
> http://demotywatory.pl/985646/Jajka-na-twardo
>
> Fajne, równiutko można je pociąć.
> Smacznego!
>
> To nie fake, widziałem takie w "Wiem co jem" z Katarzyną Bosacką.
>
wiem, żenie.nawet nie tak trudno zrobić:)
--
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett
|