Data: 2017-12-31 18:53:37
Temat: Re: Meni świąteczne czy adwentowe?
Od: i...@g...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Upiecz wg mojego przepisu. To będziesz jadł kilogramami.
Kilka uwag:
1) bakalie (prócz orzechów) warto wcześniej namoczyć i pogotować w syropie z cukru,
odsączając na sicie przed obsypaniem mąką i dodaniem do ciasta
2) skórkę pomarańczową (dużo!) smażę sama, bo kupna jest do...
3) piernik wg mego przepisu piekę na 2 tygodnie przed świętami i do tego czasu
przechowuję w papierze i folii alu, szczelnie owinięty - po tym czasie NIE DA SIĘ go
nie jeść kilogramami.
W tym roku upiekłam 5 szt - 2 szt a'1 kg zjedliśmy we dwójkę z MŚK już 4 dni przed
świętami, bo nie sposób było wytrzymać ?
|