Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Miesko pieczone

Grupy

Szukaj w grupach

 

Miesko pieczone

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-12 14:21:00

Temat: Miesko pieczone
Od: "Pesti" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jade do przyszlych tesciow na swieta i chcialabym popisac sie jakims
pieczonym mieskiem. Moze znacie jakies nie bardzo skomplikowane przepisy na
schabik czy cielecinke? Jedyne co do tej pory pieklam to kurczaka ale to nie
bardzo mi pasuje na swieta. Dziekuje z gory :)))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-04-12 14:23:57

Temat: Re: Miesko pieczone
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Pesti" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:9b4dfr$luk$1@news.tpi.pl...
> Jade do przyszlych tesciow na swieta i chcialabym popisac sie jakims
> pieczonym mieskiem. Moze znacie jakies nie bardzo skomplikowane przepisy
na
> schabik czy cielecinke? Jedyne co do tej pory pieklam to kurczaka ale to
nie
> bardzo mi pasuje na swieta. Dziekuje z gory :)))
>

Schabik faszerowany polędwiczką i śliwkami...
http://jduszczynska.republika.pl/_private/mieso.htm

Życzę miłego pieczenia!

--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-13 06:42:38

Temat: Re: Miesko pieczone
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tylko pamietaj najpierw wyprobowac na sobie, bo moze byc tragedia...

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-13 07:45:10

Temat: Re: Miesko pieczone
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jader" <j...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:9b674r$ge9$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Tylko pamietaj najpierw wyprobowac na sobie, bo moze byc tragedia...
>
> Jader

Jaka tragedia?! przecież sromotników w składzie nie ma!
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-13 08:34:06

Temat: Re: Miesko pieczone
Od: Anna <a...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora



"Joanna Duszczyńska" wrote:
>
> Użytkownik "Pesti" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:9b4dfr$luk$1@news.tpi.pl...
> > Jade do przyszlych tesciow na swieta i chcialabym popisac sie jakims
> > pieczonym mieskiem. Moze znacie jakies nie bardzo skomplikowane przepisy
> na
> > schabik czy cielecinke? Jedyne co do tej pory pieklam to kurczaka ale to
> nie
> > bardzo mi pasuje na swieta. Dziekuje z gory :)))
> >
>
> Schabik faszerowany polędwiczką i śliwkami...
> http://jduszczynska.republika.pl/_private/mieso.htm

ja robilam cos a la to, tylko ze moj owczesny luby nie cierpi zestawu
miesko plus owoce, wiec nadzialam tylko poledwiczka. Bez prob
wczesniejszych.
I - nie pamietam, jak jest w przepisie Joanny - ale ja po prostu wsadzam
miesko na pieczen do rekawa foliowego, sypie przyprawami (przed :-) ),
wsadzam do piekarnika i mam spokoj na ok.40 minut do godziny, zalezy od
mieska i jego wielkosci.
Wersje nadziewana poledwica podawalam na zimno w swieta, smakowalo
szalenie, zwlaszcza przyszlemu (niedoszlemu) tesciowi.

powodzenia

--
Anna
-- http://mitica.w.interia.pl
"Mam mozg aniola cialo Lucyfera
Diabel mnie kusi aniol rozbiera"
m...@h...com UIN# 38981612

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-13 08:44:57

Temat: Re: Miesko pieczone
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna" <a...@r...fm> napisał...
> "Joanna Duszczyńska" wrote:
> > Schabik faszerowany polędwiczką i śliwkami...
> > http://jduszczynska.republika.pl/_private/mieso.htm
>
> ja robilam cos a la to, tylko ze moj owczesny luby nie cierpi zestawu
> miesko plus owoce, wiec nadzialam tylko poledwiczka. Bez prob
> wczesniejszych.
> I - nie pamietam, jak jest w przepisie Joanny - ale ja po prostu wsadzam
> miesko na pieczen do rekawa foliowego, sypie przyprawami (przed :-) ),
> wsadzam do piekarnika i mam spokoj na ok.40 minut do godziny, zalezy od
> mieska i jego wielkosci.
> Wersje nadziewana poledwica podawalam na zimno w swieta, smakowalo
> szalenie, zwlaszcza przyszlemu (niedoszlemu) tesciowi.
>

Ja na zimno zjadam to, co zostanie z obiadu...
Ślicznie wygląda taka wędlina jasne mięsko na zewnątrz a ciemniejsze w
środku... No u mnie samym środeczku jest jeszcze czarna śliweczka i czasem
czosnek - to już nie w każdym plasterku, ale mniamuśny aromacik czosnku
jest...
A jeśli chodzi o pieczenie, to akurat to mięsko zawsze piekłam zawinięte w
folię aluminiową... tak jakoś wychodziło... Ale przezroczysty rękaw jest
chyba lepszy - widać, co się piecze, a ja lubię widzieć...
Już wiem, co że zrobię tą pieczeń, ale czy na poniedziałek na obiad?...
;-)))
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-17 08:27:47

Temat: Re: Miesko pieczone
Od: "brimpke" <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziekuje za rady. W koncu upieklam karkowke ( wg przepisu na pieczenie ze
strony Joanny Duszynskiej). I nieskromnie musze przyznac ze w trakcie swiat
to miesko cieszylo sie najwieksza popularnoscia. Wszelkie szynki, poledwice
i inne poszly w zapomnienie, jedynie pieczony boczek mojej mamy mogl stawac
do jakiejkolwiek konkurencji.
Daga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-17 09:27:17

Temat: Re: Miesko pieczone
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 17 Apr 2001 10:27:47 +0200, "brimpke" <b...@g...pl>
wrote:

>Dziekuje za rady. W koncu upieklam karkowke ( wg przepisu na pieczenie ze
>strony Joanny Duszynskiej). I nieskromnie musze przyznac ze w trakcie swiat
>to miesko cieszylo sie najwieksza popularnoscia. Wszelkie szynki, poledwice
>i inne poszly w zapomnienie, jedynie pieczony boczek mojej mamy mogl stawac
>do jakiejkolwiek konkurencji.
>Daga
>

a ten pieczony boczek to jak i z czym i jak dlugo i w ogole?

Krysia, ze slaboscia ROWNIEZ do boczku w kazdej chyba postaci...

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-17 11:40:15

Temat: Re: Miesko pieczone
Od: "brimpke" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


O dokladny przepis to musialabym spytac mame, tak ze najwczesniej jutro
podesle . Jedno co wiem to ze duzo czosnku. Nalezymy do rodzinki
czosnkolubnej wiec jak juz sie uzywa to obficie. dzis pomecze mame.
Daga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-17 12:18:13

Temat: Re: Miesko pieczone
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 17 Apr 2001 13:40:15 +0200, "brimpke"
<b...@p...onet.pl> wrote:

>
>O dokladny przepis to musialabym spytac mame, tak ze najwczesniej jutro
>podesle . Jedno co wiem to ze duzo czosnku. Nalezymy do rodzinki
>czosnkolubnej wiec jak juz sie uzywa to obficie. dzis pomecze mame.
>Daga
>

thank you from the mountain. Moge TROCHE poczekac, jako ze nie
mam pod reka jakiegos kawala boczku. Tylko czosnek, a to nie
wystarczy...

Krysia

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciasto w mikrofalowce
Mazurek - do obrzydzenia :)))
Wegorz wedzony
Wesolutkich Świąt
kajmak z puszki do znudzenia, przepraszam

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »