Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mięso - co robić, żeby nie było "gumowe" itd.? Re: Mięso - co robić, żeby nie było "gumowe" itd.?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Mięso - co robić, żeby nie było "gumowe" itd.?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net!
news-2.dfn.de!news.dfn.de!news.uni-stuttgart.de!news.nask.pl!news.nask.org.pl!n
ews.task.gda.pl!news.amu.edu.pl!not-for-mail
From: Theli <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mięso - co robić, żeby nie było "gumowe" itd.?
Date: Wed, 12 May 2010 10:59:05 +0200
Organization: Adam Mickiewicz University
Lines: 21
Message-ID: <hsdqko$1nob$1@sodden.amu.edu.pl>
References: <hsdoec$6uu$1@opal.icpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: 150.254.70.141
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sodden.amu.edu.pl 1273654744 57099 150.254.70.141 (12 May 2010 08:59:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 12 May 2010 08:59:04 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
In-Reply-To: <hsdoec$6uu$1@opal.icpnet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328057
Ukryj nagłówki

Yarael Poof pisze:
> Witam.
> Czy ktoś ma może gdzie spisane zasady jak piec/gotować różne rodzaje
> mięsa? Nigdy tego nie pamiętam. Jedne żeby były miekkie trzeba długo
> smażyć lub gotować, inne właśnie wtedy robią się gumowate itd.
> Generalnie interesuje mnie wieprzowina, wołowina i drób, dokładniej
> kurczaki i indyk.
> Zawsze albo mi wyjdzie za twarde-gumowate, albo suche, albo surowe.
> Osttanio widziałem w kuchnia.tv jak Jamie Olivier robił jakąś pieczeń
> wieprzową - normalnie aż się sama rozpadała...

W skrócie:
Mieso chude, ,,czyste'', czyli samo mięso bez włókien, np. piersi z
kurczaka - krótko w niskiej temperaturze.
Mięso tłuste, a nawet nie tyle tłuste, co poprzerastane włóknami jak np.
karkówka, wołowina - długo w wysokiej temperaturze.

th

--
http://nitkowo.bloog.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????