« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2008-10-15 08:15:50
Temat: Re: Mieso mielone
"Mariusz" <m...@v...pl> wrote in message news:gd4371$mtu$1@news.onet.pl...
Klops - albo pieczeń rzymska - bez ziemniaków!!!
Dodaje się - opcjonalnie:
jajka na twardo
plasterki słoniny lub boczku (surowe, gdy ktoś lubi - wędzone)
plasterki szynki
paski ozorka
paski strąków papryki
Kroi się na dość grube plastry 1 do 2 cm - można dać gorące do
ziemniaków jako drugie danie - wtedy sos, można do chleba - cieńsze i bez
sosu - na zimno.
W zasadzie nie daje się bułki, ale można - wtedy lepiej dodać tartej,
ale nie za dużo.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2008-10-15 09:21:05
Temat: Re: Mieso mielone
Użytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:gd42kc$l3b$1@news.onet.pl...
>
>
> Nastepnym razem robie strudel ziemniaczany z miesem (albo strucle).
>
Ja też :)
(jeszcze tylko wygooglam przepis na kopytka).
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2008-10-15 09:22:42
Temat: Re: Mieso mieloneMariusz pisze:
> Jak moznaby wykorzystac 1,2 kg mielonego miesa wp-wol?
> Przypadkiem sie rozmrozilo...
>
> Mariusz
>
>
najlepiej daj psu, jak nie masz to zostaw na podwórku, to na pewno
będzie Cię satysfakcjonować
az
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2008-10-15 10:18:28
Temat: Re: Mieso mieloneZłota polska jesień... czas urzekania... a *Mariusz* takie rzeczy z zimna
zębami wydzwania:
>> a niech mu będzie... przepis tu: http://kottbullar.gu.ma/
>
> Brzmi bardzo ciekawie, a jeszcze powiem, ze mam wczorajsze ziemniaki:)
Spróbuj następnym razem - naprawdę niebo w gębie tylko zastosuj się do
porady by dodać słodką śmietankę kremówkę.
>
> Tylko ten sos do kotburakow, z kostki bulionowej, to chyba nie za
> bardzo :(
To wersja zasłupowa. Jak masz własny bulion to smak sosu będzie oczywiście
lepszy :)
--
Pozdrawiam,
Magda *gdaMa*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2008-10-15 12:12:52
Temat: Re: Mieso mielone
Użytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:gd2c9l$ac8$1@news.onet.pl...
>> 1. Lasania
> Nie lubie. Kicha.
>
>> 2. Musaka
> Kiedys robilem, ale nie bardzo...
>
>> 3. Spaghetti
> Z mielonym to nie dla mnie.
>
>> 3. Nadzienie do burittos
> Znaczy do nalesnikow? Ciekawe. No i mnie zainspirowalas - krokiety moze?
>
>> 4. Kotlety mielone :)
> Eee, nie bardzo.
>
>> 5. Gołąbki
> Kurcze, chetnie. Tylko nie mam kapusty. Moze jakos zdobede.
>
Cebula faszerowana miesem mielonym
Papryka nadziewana
pieczarki nadziewane (kapelusze)
zapiekanka z miesem mielonym
spagetti z sosem bolonezze
pulpety do zupy
pizza (tak tak.. z miesem mielonym)
Kebabczety (czy jak sie to nazywa - takie ala szaszlyki z miesa mielonego
"nadziane" na patyczki i pieczone na grillu lub w piekarniku)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2008-10-15 17:25:41
Temat: Re: Mieso mielonePrawusek pisze:
> "Mariusz" <m...@v...pl> wrote in message news:gd4371$mtu$1@news.onet.pl...
>
> Klops - albo pieczeń rzymska - bez ziemniaków!!!
>
> Dodaje się - opcjonalnie:
> jajka na twardo
> plasterki słoniny lub boczku (surowe, gdy ktoś lubi - wędzone)
> plasterki szynki
> paski ozorka
> paski strąków papryki
>
> Kroi się na dość grube plastry 1 do 2 cm - można dać gorące do
> ziemniaków jako drugie danie - wtedy sos, można do chleba - cieńsze i bez
> sosu - na zimno.
> W zasadzie nie daje się bułki, ale można - wtedy lepiej dodać tartej,
> ale nie za dużo.
>
>
tekst powyżej to jest z cyklu "porady kulinarne ubeka"
--
do czytania wiadomości APZ zaleca:
http://sumar.pl/NNTP.exe
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2008-10-15 17:48:12
Temat: Re: Mieso mielone"! ĐËVILSÖN ! ŐŐŐ ! VV.VV !" <h...@s...net> wrote in message
news:Z6ednV2cZtcFumvVnZ2dnUVZ8vOdnZ2d@giganews.com..
.
> tekst powyżej to jest z cyklu "porady kulinarne ubeka"
Jak zwykle - GWno prawda.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2008-10-15 19:03:50
Temat: Re: Mieso mielone> O, to ciekawe. Zwijasz jak makowiec? tzn w roladę, czy jeden
> gruby wałek miesa otoczonyjedna warstwa ciasta?
Roladę jak makowiec. Ciasto wałkujesz dość grubo, na to warstwa
surowego przyprawionego mięsa i zawijamy. Zresztą komu jak komu
ale tobie nie muszę łopatologicznie ;). Dodam tylko że chyba
lepsze są smażone po zamrożeniu ;).
Naprawdę pyszne z surówką i może sobie leżeć zamrożone ile wlezie
:) (ale z doświadczenia wiem że za długo nie wytrzyma ;))
P.S. Pamiętać trzeba że każdy plaster trzeba lekko rękami
rozpłaszczyć żeby się nie rozpadało w czasie smażenia.
--
Dawid
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
39. Data: 2008-10-16 07:53:34
Temat: Re: Mieso mielone
Użytkownik "morghul" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:gd5eqm$llb$1@news.onet.pl...
> Roladę jak makowiec. Ciasto wałkujesz dość grubo, na to warstwa surowego
> przyprawionego mięsa i zawijamy. Zresztą komu jak komu ale tobie nie muszę
> łopatologicznie ;). Dodam tylko że chyba lepsze są smażone po zamrożeniu
> ;).
A to mięso to doprawiasz jak na mielone czy jak na pieczeń - z jajkiem? Czy
po prostu mięso przyprawione?
Zastanawiam się też czy przez środek tego mięsa nie włożyć - jak do rolady -
kawałka ogórka kiszonego albo papryczki.
Albo może kukurydza czy fasola czerwona do tego, cebulka? Próbowałeś tak i
możesz coś powiedzieć?
>
> Dawid
Kaja
z tortillami (to przez was! smaka narobiliście! :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
40. Data: 2008-10-16 17:07:30
Temat: Re: Mieso mieloneUżytkownik "Kajetana Kinga" napisał:
> Kaja
> z tortillami (to przez was! smaka narobiliście! :)
Robisz z tego przepisu, który podawałaś (chyba go kiedyś sama też
wykopałam)? Nadają się do przechowywania (np. 1 dzień)?
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |