Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Miód - BADANIE

Grupy

Szukaj w grupach

 

Miód - BADANIE

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-06-05 15:07:13

Temat: Re: Miód - BADANIE
Od: t...@g...com szukaj wiadomości tego autora

Witam,
> akacjowy krystalizuje parę
> tygodni [2-4? w zależnosci od temperatury przechowywania].

Ja miałam słoik, który dopiero po 1,5 roku skrystalizował.
Przechowywany w kuchni (temperatura 20-24 stopnie). Wydawało mi się
to podejrzane, dlatego tak długo trzymałam.
pozdrawiam
jola

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-06-05 15:28:54

Temat: Re: Miód - BADANIE
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

t...@g...com napisał(a):
> Witam,
>> akacjowy krystalizuje parę
>> tygodni [2-4? w zależnosci od temperatury przechowywania].
>
> Ja miałam słoik, który dopiero po 1,5 roku skrystalizował.
> Przechowywany w kuchni (temperatura 20-24 stopnie). Wydawało mi się
> to podejrzane, dlatego tak długo trzymałam.

Nic dziwnego, 16-18*C uważa sie za pokojową temp. i według niej idą
oznaczenia.
Ja mam wentylowaną szafke pod oknem i tam temperatura jest zawsze niższa.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szczypiorek
Kupie nowy zestaw garnkow AMC
gdzie kupić bulwę kopru włoskiego? (Poznań)
ile kalorii w łyżce oleju
pulpety na obiad... ale jak?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »