« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-24 12:44:09
Temat: ParykarzSzanowni państwo, a może ktoś wie jak zrobić paprykarz. Kupiłem co prawda w
sklepie ale.... Chodzi mi o taki z mięsa, ryżu i ... no właśnie nie wiem co
jeszcze i jak. Na pewno nie ma tam ryby.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-24 17:41:00
Temat: Re: Parykarzrobert <r...@o...pl> wrote:
> Szanowni państwo, a może ktoś wie jak zrobić paprykarz. Kupi"em co prawda w
> sklepie ale.... Chodzi mi o taki z mięsa, ryżu i ... no w"aśnie nie wiem co
> jeszcze i jak. Na pewno nie ma tam ryby.
W paprykarzu nie am ryzu. Ryz moze byc wprawdzie dodatkiem, ale raczej
nietypowym. Na pewno chodzi Ci o paprykarz?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 19:09:59
Temat: Re: Parykarz
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości > W
paprykarzu nie am ryzu. Ryz moze byc wprawdzie dodatkiem, ale raczej
> nietypowym. Na pewno chodzi Ci o paprykarz?
Jakby to powiedziec, jeszcze nigdy nie spotkalam sie z paprykarzem, takim z
puszki z ryba.. bez ryzu :) Serio.. jak zyje zawsze jadlam z ryzem, nazywa
sie to paprykarz szczecinski ;) pewnie taki robert kupil ...:) dlatego ten
ryz (tak sie mnie wydawa)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 19:22:06
Temat: Re: Parykarz>nigdy nie spotkalam sie z paprykarzem, takim z
>puszki z ryba.. bez ryzu :) Serio.. jak zyje zawsze jadlam z ryzem, nazywa
>sie to paprykarz szczecinski ;) pewnie taki robert kupil ...:)
ale On chce bez ryby :-) moze ma na mysli mieso cielece uduszone z kawalkami
papryki i sporym dodatkiem slodkiej papryki w proszku no i moze to bylo podane
z ryzem...
Pozdr.Dot
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 19:28:50
Temat: Re: Parykarz
Użytkownik "Lilibell555" <l...@a...com> napisał w wiadomości
news:20030424152206.24150.00000024@mb-m27.aol.com...
> ale On chce bez ryby :-) moze ma na mysli mieso cielece uduszone z
kawalkami
> papryki i sporym dodatkiem slodkiej papryki w proszku no i moze to bylo
podane
> z ryzem...
>
Oj wiem, wiem;) umiem czytac ;) ale chcialam powiedziec ze paprykarz z ryzem
tez bywa ;)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 23:11:47
Temat: Re: ParykarzLilibell555 wystukał:
>>nigdy nie spotkalam sie z paprykarzem, takim z
>>puszki z ryba.. bez ryzu :) Serio.. jak zyje zawsze jadlam z ryzem, nazywa
>>sie to paprykarz szczecinski ;) pewnie taki robert kupil ...:)
> ale On chce bez ryby :-) moze ma na mysli mieso cielece uduszone z kawalkami
> papryki i sporym dodatkiem slodkiej papryki w proszku no i moze to bylo podane
> z ryzem...
Jeśli o to chodzi to proszę: <http://tinyurl.com/a9p0>
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Usługi pogrzebowe - ceny hurtowe (przydrożna reklama)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-25 07:30:57
Temat: Odp: ParykarzJa paprykarz robię z wołowiny
Wołowinę kroję w plastry lekko osolę i paprykuję, następnie podsmażam i
podsmażone wkładam do garczka , duszę je z wodą, do tego dodaję skórkę z
chleba. Chleb się rozchodzi i powoduje, że paprykarz jest zawiesisty.
Podaje go z ziemniakami, kładzionymi kluskami, może być również do ryżu
To tak w skrócie
Pozdrowienia Megi
--
odwiedź naszą stronę - www.informatyk.com.pl - zapraszamy.....
Użytkownik Jo'Asia <j...@r...art.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:1...@d...sloth.hell.pl...
> Lilibell555 wystukał:
>
> >>nigdy nie spotkalam sie z paprykarzem, takim z
> >>puszki z ryba.. bez ryzu :) Serio.. jak zyje zawsze jadlam z ryzem,
nazywa
> >>sie to paprykarz szczecinski ;) pewnie taki robert kupil ...:)
>
> > ale On chce bez ryby :-) moze ma na mysli mieso cielece uduszone z
kawalkami
> > papryki i sporym dodatkiem slodkiej papryki w proszku no i moze to bylo
podane
> > z ryzem...
>
> Jeśli o to chodzi to proszę: <http://tinyurl.com/a9p0>
>
> Jo'Asia
>
> --
> __.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl
.-=-.__
> --<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/
<()>--
> .__.'| ....................................................
..
|'.__.
> Usługi pogrzebowe - ceny hurtowe (przydrożna
reklama)
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-25 08:31:51
Temat: Re: Odp: ParykarzMegi <g...@p...onet.pl> wrote:
> Ja paprykarz robię z wo"owiny
> Wo"owinę kroję w plastry lekko osolę i paprykuję, następnie podsmażam i
> podsmażone wk"adam do garczka , duszę je z wodą, do tego dodaję skórkę z
> chleba. Chleb się rozchodzi i powoduje, że paprykarz jest zawiesisty.
> Podaje go z ziemniakami, k"adzionymi kluskami, może być również do ryżu
> To tak w skrócie
> Pozdrowienia Megi
Pieknie, ale to nie jest paprykarz. Paprykarz to jedna z odmian
wegierskiego ragout miesnego, obok porkoltu (znanego poza Wegrami jako
gulasz) i tokany. Paprykarz robi sie z mniejsza iloscia papryki niz
porkolt i z dodatkiem smietany.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |