« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-05-17 01:12:47
Temat: Re: Odp: piatek i 13-tyJanusz Czapski wrote:
>>I salatke z mlodych lisci chrzanu - ale dobre, podsmazone na oliwie, z
>>odrobina soli.
>
> Z chwastowatego chrzanu?
> Cos blizej poproszę. ;-)
Ale to wychodzi tylko w pitek trzynastego :-)
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-05-17 03:57:34
Temat: Re: Odp: piatek i 13-tyMichal Misiurewicz wrote:
> Janusz Czapski wrote:
>
>>> I salatke z mlodych lisci chrzanu - ale dobre, podsmazone na oliwie, z
>>> odrobina soli.
>>
>>
>> Z chwastowatego chrzanu?
>> Cos blizej poproszę. ;-)
>
>
> Ale to wychodzi tylko w pitek trzynastego :-)
>
> Pozdrowienia,
> Michal
>
Ha ha.
Tak, te zielone liscie chrzanowe, ktore w tej chwili sa wielkosci dloni,
i niektore paki kwiatowe, jeszcze nie otwarte. Najgrubsze szypulki
wyciete czy oberwane, jak przy postepowaniu ze szczawiem czy szpinakiem.
Pociac na duze kawalki, ciach na goraca oliwe, troche poszmergac na
patelni, posypac szczypta soli, i jak tylko zciemnieja, podac. Ja
najbardziej lubie z mlodymi ziemniakami z koperkiem i z maslem. No i z
kwasnym mlekiem, ale u nas z tym ciezko.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-05-17 06:06:15
Temat: Re: Odp: piatek i 13-tyW wiadomości news:42896BAE.1080404@olypen.com Magdalena Bassett
<m...@o...com> napisał(a):
>
> Pociac na duze kawalki, ciach na goraca oliwe, troche poszmergac na
> patelni, posypac szczypta soli, i jak tylko zciemnieja, podac. Ja
> najbardziej lubie z mlodymi ziemniakami z koperkiem i z maslem. No i
> z kwasnym mlekiem, ale u nas z tym ciezko.
>
Hejka. Magdaleno, czyżby zakaz chowu krów mlecznych?
Pozdrawiam dyrektywnie Ja...cki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-05-17 07:01:27
Temat: Re: Odp: piatek i 13-ty. No i z
> kwasnym mlekiem, ale u nas z tym ciezko.
> MB
U nas kiedyś był stosowany do zakwaszania mleka grzybek tybetański.
Miał wygląd pokruszonego kalafiora, powodował bardzo szybkie kwaśnienie
mleka. Powstawał kefir, jogurt czy coś podobne.Było to smaczniejsze
od naturalnie kwaśnego mleka.Miało też właściwości lecznicze.
Mleko z kartonów i woreczków nie chce kisnąć, ma zabite bakterie.
Pozdrawiam.Mirzan
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-05-17 16:53:15
Temat: Re: Odp: piatek i 13-tyDirko wrote:
>>najbardziej lubie z mlodymi ziemniakami z koperkiem i z maslem. No i
>>z kwasnym mlekiem, ale u nas z tym ciezko.
> Hejka. Magdaleno, czyżby zakaz chowu krów mlecznych?
> Pozdrawiam dyrektywnie Ja...cki
>
Nie, ale u nas te krowy sa pasteryzowane i homogenizowane na pniu :))
pozdrawiam nabialowo
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |