Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia POMOCY

Grupy

Szukaj w grupach

 

POMOCY

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 45


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2007-11-08 14:16:05

Temat: Re: POMOCY
Od: richo nazca <n...@n...nospam.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

richo nazca napisał(a):

> Zapewniam, że łoś...

łosoś - rzecz jasna ;)

--
richo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2007-11-08 14:22:50

Temat: Re: POMOCY
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl> szukaj wiadomości tego autora

Andrzej wrote:

>> Mój protest jest przeciwko chlapaniu majonezem/śmietaną na wszystko, a
>> nie przeciw istnieniu onego. Przykładowo - pierogi myłam kiedyś pod
>> kranem w knajpie, bo olali śmietaną. A mogli podać w jakimś
>> naczyniu i kto chętny sam by sobie olał.

> ale masz problemy :)

Ja nie mam, poradzilam sobie. Problem miala babcia toaletowa, która
nie mogła zrozumieć co robię i cały czas mnie pilnowała. Może
bała się, że jej wrzucę te pierogi do umywalki :)

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2007-11-08 14:35:18

Temat: Re: POMOCY
Od: maciej debski <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 8 Lis, 09:12, Krystyna Chiger <k...@h...people.pl> wrote:
> Waldemar Krzok wrote:
>
> (...)
>
> > no nie.... Łosoś z majonezem. Błeeee. Jestem za odmajonezowaniem Polski!
>
> Oo, popieram! Możnaby jeszcze ośmietanić :)

i odczosnkowac... biedny losos.

mac

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2007-11-08 14:58:52

Temat: Re: POMOCY
Od: "@nn" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marek pisze:
> Cześć Krystyna Chiger
> a surowka z selera i jabłka, pory,

Pory letniej, zimowej, wieczorowej czy jeszcze jakiejś innej?
I jak z niej zrobić sałatkę? Hmmm...

> to tylko kilka przykladow - co chcecie tam dodac _zamiast_?
Ja zamiast pory dodałabym pora ;)
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2007-11-08 15:15:34

Temat: Re: POMOCY
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

maciej debski pisze:
> On 8 Lis, 09:12, Krystyna Chiger <k...@h...people.pl> wrote:
>> Waldemar Krzok wrote:
>>
>> (...)
>>
>>> no nie.... Łosoś z majonezem. Błeeee. Jestem za odmajonezowaniem Polski!
>> Oo, popieram! Możnaby jeszcze ośmietanić :)
>
> i odczosnkowac... biedny losos.
>
> mac
>
>

Przecież nikt nie mówi, że łosoś ma zionąć czosnkiem :-)
Nutka, nutka, mgiełka, smak!

Nie, widzę, że to nie ma sensu.

U mnie to obowiązkowa przystawka - zgodnie z życzeniami wielu osób, co u
mnie bywają. A przeważnie są to smakosze. Kiedy pierwszy raz próbowali,
dziwili się, że jest tu w ogóle jakiś czosnek, majonez itp.
Ale - kto nie spróbuje, ten nie jedzie :-)


--
XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2007-11-08 15:16:44

Temat: Re: POMOCY
Od: Marek <b...@a...w.pl> szukaj wiadomości tego autora

Cześć @nn
Thu, 08 Nov 2007 15:58:52 +0100 napisałeś:

> Marek pisze:
>> Cześć Krystyna Chiger
>> a surowka z selera i jabłka, pory,
>
> Pory letniej, zimowej, wieczorowej czy jeszcze jakiejś innej?

por - pory.
jest jakas inna forma liczby mnogiej? bo to nie jest 'surowka z pory', to są
'pory' po prostu.
(w razie niedowierzania odsylam tez do Message-ID:
<1umxudaogjz3p$.dlg@markowy.serwer>)

dzięki za nic nie wnoszące zainteresowanie :)
--
Pozdrawiam,
Marek
Po powrocie do domu Wokulski zamknął się w sobie i nikogo nie wpuszczał.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


27. Data: 2007-11-08 15:33:49

Temat: Re: POMOCY
Od: "@nn" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marek pisze:
> Cześć @nn
>> Pory letniej, zimowej, wieczorowej czy jeszcze jakiejś innej?
>
> por - pory.
> jest jakas inna forma liczby mnogiej? bo to nie jest 'surowka z pory', to są
> 'pory' po prostu.
> (w razie niedowierzania odsylam tez do Message-ID:
> <1umxudaogjz3p$.dlg@markowy.serwer>)
>
> dzięki za nic nie wnoszące zainteresowanie :)
Nie ma za co - zawsze do usług :-P
Napisałeś zdanie w taki sposób, że równie dobrze mogła, to być surówka z
selera, jabłka i pora :-D
Gdybym naprawdę chciała się czepiać dla samej przyjemności czepiania, to
zwróciłabym Ci uwagę, że zdania zaczynamy wielką literą. ;)
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


28. Data: 2007-11-08 15:42:25

Temat: Re: POMOCY
Od: richo nazca <n...@n...nospam.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka napisał(a):

> Ale - kto nie spróbuje, ten nie jedzie :-)

To ja jadę ;)

--
richo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


29. Data: 2007-11-08 15:44:32

Temat: Re: POMOCY
Od: maciej debski <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 8 Lis, 15:15, Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:
> maciej debski pisze:

> U mnie to obowiązkowa przystawka - zgodnie z życzeniami wielu osób, co u
> mnie bywają. A przeważnie są to smakosze. Kiedy pierwszy raz próbowali,
> dziwili się, że jest tu w ogóle jakiś czosnek, majonez itp.
> Ale - kto nie spróbuje, ten nie jedzie :-)

nie ma sie co podpierac smakoszami, kazdy ma prawo do swojego zdania.
ja czosnek (i majonez) - czasem nawet w duzych ilosciach - dodaje tam
gdzie IMO pasuje.

wedzony losos, jezeli jest naprawde dobry (swiezy), o co niestety
trudno w Polsce,
serwuje dla lososia.

ewentualnym odstepstwem sa swieze ziola -
np. risotto (z ryzu arborio a nie zapiekanka ryzowa) z lososiem i
tymiankiem cytrynowym.

a czosnek granulowany nie wystepuje w mojej kuchni.

mac

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


30. Data: 2007-11-08 15:47:19

Temat: Re: POMOCY
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

maciej debski pisze:
> On 8 Lis, 15:15, Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:
>> maciej debski pisze:
>
>> U mnie to obowiązkowa przystawka - zgodnie z życzeniami wielu osób, co u
>> mnie bywają. A przeważnie są to smakosze. Kiedy pierwszy raz próbowali,
>> dziwili się, że jest tu w ogóle jakiś czosnek, majonez itp.
>> Ale - kto nie spróbuje, ten nie jedzie :-)
>
> nie ma sie co podpierac smakoszami, kazdy ma prawo do swojego zdania.
> ja czosnek (i majonez) - czasem nawet w duzych ilosciach - dodaje tam
> gdzie IMO pasuje.
>
> wedzony losos, jezeli jest naprawde dobry (swiezy), o co niestety
> trudno w Polsce,
> serwuje dla lososia.

Hmmm.... a śledzia dla śledzia?
;-D


--
XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 . 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sos worchestershire - gdzie w Krakowie?
Przepisy z tego forum - zbiór
FINIS OPUS DEI...
Ciasto Ikselki (chyba gozdzikowo-cynamonowe z gruszka)
Chleby upieka się w piecach nam...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »