Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia POMOCY

Grupy

Szukaj w grupach

 

POMOCY

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 45


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2007-11-08 15:49:44

Temat: Re: POMOCY
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

richo nazca pisze:
> Ikselka napisał(a):
>
>> Ale - kto nie spróbuje, ten nie jedzie :-)
>
> To ja jadę ;)
>

Spróbuj przynajmniej. Dobre. Baaaaardzo dobre.

Łososia możesz pokroić w sporą kostkę, skropić limonką (LIMONKA -
zapomniałam!!!) i wymieszać z wszystkim pozostałym (avocado też w
kostkę) prócz sosu, dać do pucharków, polac sosem, udekorowac oliwką,
kaparami i jajeczkiem. Godzinka w lodówce. Bossskie.

--
XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2007-11-08 15:52:35

Temat: Re: POMOCY
Od: Theli <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Waldemar Krzok pisze:

> Do łososia mi po prostu majonez nie pasuje, zabija smak ryby. Chrzan ze
> śmietaną owszem, mi pasuje (choć coponiektórym też nie).

Majonez sam jako majonez czy jako baza do sosu? Bo w tej pierwszej
wersji rzeczywiscie jakos tak nie bardzo. Natomiast jako sos do ryb
lubie: majonez z chrzanem, musztarda, sokiem z cytryny, sola, pieprzem,
szczypta cukru, proporcje wedlug uznania, moze byc bez chrzanu, byle
bylo mocno kwasne.

th

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2007-11-08 15:56:16

Temat: Re: POMOCY
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Theli pisze:
> Waldemar Krzok pisze:
>
>> Do łososia mi po prostu majonez nie pasuje, zabija smak ryby. Chrzan
>> ze śmietaną owszem, mi pasuje (choć coponiektórym też nie).
>
> Majonez sam jako majonez czy jako baza do sosu? Bo w tej pierwszej
> wersji rzeczywiscie jakos tak nie bardzo. Natomiast jako sos do ryb
> lubie: majonez z chrzanem, musztarda, sokiem z cytryny, sola, pieprzem,
> szczypta cukru, proporcje wedlug uznania, moze byc bez chrzanu, byle
> bylo mocno kwasne.
>
> th
>
Majonez (Kielecki!!! - i tylko ten) wymieszany delikatnie z białym
pieprzem, zmiksowanym avocado, czosnkiem i ubitą kremówką to już nie
jest majonez - to pyszny, lekki, wykwintny sos, wymarzony do łososia z
avocado.

--
XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2007-11-08 16:02:27

Temat: Re: POMOCY
Od: Theli <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka pisze:

> Majonez (Kielecki!!! - i tylko ten)

Raz kupilam i nigdy wiecej. Mi nie smakuje.

th

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2007-11-08 16:03:13

Temat: Re: POMOCY
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Theli pisze:
> Ikselka pisze:
>
>> Majonez (Kielecki!!! - i tylko ten)
>
> Raz kupilam i nigdy wiecej. Mi nie smakuje.
>
> th
>

Szkoda... Mój teść był autorem przepisu. Był kierownikiem laboratorium w
"Społem", świetnym kucharzem i... degustatorem :-)

--
XL wiosenna

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2007-11-08 16:25:18

Temat: Re: POMOCY
Od: maciej debski <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 8 Lis, 15:47, Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:

> Hmmm.... a śledzia dla śledzia?

sledzia to inna historia.

mac

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


37. Data: 2007-11-08 19:42:11

Temat: Re: POMOCY
Od: "Bluzgacz" <p...@w...org> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fgvc1n$6mk$1@nemesis.news.tpi.pl...

> Majonez (Kielecki!!! - i tylko ten)

Takie gowno moga wpierdalac tylko wschodnio-stepowe idiotki twojego pokroju,
bedace stalymi klientkami Lidla.
Kazdy rozsadny czlowiek wie, ze od zawsze najlepszym polskim majonezem jest
majonez dekoracyjny Winiary z Kalisza.
--

Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


38. Data: 2007-11-08 19:42:53

Temat: Re: POMOCY
Od: "Bluzgacz" <p...@w...org> szukaj wiadomości tego autora


"Theli" <p...@w...pl> wrote in message
news:fgvbu6$2ik3$1@opal.icpnet.pl...

> Raz kupilam i nigdy wiecej. Mi nie smakuje.

Smakuje jedynie milosnikom paszy i srutu.
--

Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


39. Data: 2007-11-08 19:43:35

Temat: Re: POMOCY
Od: "Bluzgacz" <p...@w...org> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fgvcep$6mk$4@nemesis.news.tpi.pl...

> Szkoda... Mój teść był autorem przepisu. Był kierownikiem laboratorium w
> "Społem", świetnym kucharzem i... degustatorem :-)

Do tego zapierdalal na paleciaku az mu sie uszy trzesly.
--

Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


40. Data: 2007-11-08 20:34:22

Temat: Re: POMOCY
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Theli pisze:
> Ikselka pisze:
>
>> Majonez (Kielecki!!! - i tylko ten)
>
> Raz kupilam i nigdy wiecej. Mi nie smakuje.

Też tylko raz i nigdy wiecej, podobnie helmans.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ] . 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sos worchestershire - gdzie w Krakowie?
Przepisy z tego forum - zbiór
FINIS OPUS DEI...
Ciasto Ikselki (chyba gozdzikowo-cynamonowe z gruszka)
Chleby upieka się w piecach nam...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »