« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-10-06 18:33:34
Temat: PRZEPISYszukam zwariowanych przepisów kulinarnych- aby zrobic coś- czego sie
nie da zjeśc - a bedzie jednoczesnie super smaczne
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-10-06 18:46:09
Temat: Re: PRZEPISYDnia Mon, 6 Oct 2008 11:33:34 -0700 (PDT), tomek napisał(a):
> szukam zwariowanych przepisów kulinarnych- aby zrobic coś- czego sie
> nie da zjeśc - a bedzie jednoczesnie super smaczne
Śledzie solone z dżemem i musztardą. Pycha.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-10-07 06:20:43
Temat: Re: PRZEPISYtomek pisze:
> szukam zwariowanych przepisów kulinarnych- aby zrobic coś- czego sie
> nie da zjeśc - a bedzie jednoczesnie super smaczne
to takie przepisy masz tu http://ag.bocznica.org/
az
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-10-10 10:24:29
Temat: Re: PRZEPISY
Użytkownik "Tomek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:gcev3q$i8d$1@news.onet.pl...
> tomek pisze:
>> szukam zwariowanych przepisów kulinarnych- aby zrobic coś- czego sie
>> nie da zjeśc - a bedzie jednoczesnie super smaczne
Brzoskwinie faszerowane wędzonym pstrągiem.
Na początku maja świeże morele są u nas niedostępne.
Ponieważ autorka dopuszcza użycie zamienników, można użyć
brzoskwiń w syropie ,,light". Wędzony pstrąg, ogórek, z tych
długich, świeży koperek. Jeszcze szczypiorek, cytryna, prawdziwa
oliwa z oliwek, najlepiej zielona, sól i pieprz. Ogórek obrać,
(część z pestkami wyciąć), posiekać w kostkę, pstrąga też pokroić
w kostkę, dodać resztę składników (z cytryny tylko trochę soku).
I tę mieszaninę nałożyć na odcedzone połówki brzoskwiń.
Efekt: złote półkule lekko skontrastowane świeżą jasną
zielenią ogórka, bielą pstrąga i akcentami ciemnej zieleni
szczypiorku i koperku. Smakowały bosko. Słodycz brzoskwini,
orzeźwiająca lekkość ogórka i zwarty aromat wędzonej ryby
podkreślone smakiem dobrej oliwy nakłaniały gości do
sięgania po następną, i jeszcze jedną, i jeszcze...
Możliwe jest jeszcze zestawienie:
nektarynka - ogórek - wędzony pstrąg.
Nie mój przepis, ale rewelacyjny.
Był kiedyś na grupie.
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |