« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-09-06 20:11:33
Temat: Papryczki ChiliWłaśnie powiesiłem firanki - co za męczarnia!!!!
A wracając do tematu:
Mam trzy czerwone i baaaardzoooo ostre papryczki Chili. Włożyłem do
zamrażarki, bo nie bardzo wiem co z nich zrobić, a nie chcę żeby się
zepsuły. Czy ktoś byłby tak miły i poradził mi co i jak można przyrządzić
z wykorzystaniem tychże papryczek?
Za każdą odpowiedź z góry serdecznie dziękuję.
pozdrawiam serdecznie
--
____
Ultor44 - webDesigner i . . .
zapraszam na: Personal Page >>>> http://www.ultor44.prv.pl
zobacz też: http://www.alrucaba.prv.pl - serwis astronomiczny
http://www.djrobson.prv.pl - DJ Robson's World
==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-09-07 14:42:33
Temat: Re: Papryczki Chili>Mam trzy czerwone i baaaardzoooo ostre papryczki Chili. Włożyłem do
>zamrażarki, bo nie bardzo wiem co z nich zrobić, a nie chcę żeby się
>zepsuły. Czy ktoś byłby tak miły i poradził mi co i jak można
ja mam przepis na muszle (mussels) ze swieza papryczka chilli. Robilam je jako
przystawke w ostatnia sobote, wyszly b. smaczne.
Potrzeba na to:
1.5 kilo muszli
2 lyzki oleju
1 duza cebula, drobno posiekana
6 zabkow czosnku, posiekanych
2 papryczki chili, bez ziarenek, drobno posiekane
2 cm korzenia imbiru, drobno posiekany
2 lyzeczki kuminu (cumin)
1 szklanke wody
2 lyzeczki drobno posiekanej pietruszki
Oczyscic muszle z "brody" dobrze je wyplukac. W bardzo duzym rondlu rozgrzac
olej, dodac cebule, podsmazyc przez jakies 5 minut, dodac czosnek, imbir, chili
i kumin. Smazyc 2 minuty, ciagle mieszajac. Dodac muszelki, wode, gotowac
przez nastepne 5 minut czesto potrzasajac rondlem. Muszle musza sie dobrze
otworzyc. Posypac pietruszka, podawac.
Ten sam przepis mozna zmienic dodajac 1.5 szklanki wiorek kokosowych, ja nie
robilam tej wersji wiec nie gwarantuje.
<Eva> and my boxer boy-> http://hometown.aol.com/evajp/index.html
~~~The past is behind us, the future is a mystery,
today is a gift, that's why they call it THE PRESENT.~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-08 05:13:15
Temat: Odp: Papryczki Chilijakich muszli????
--
____
Ultor44 - webDesigner i . . .
zapraszam na: Personal Page >>>> http://www.ultor44.prv.pl
zobacz też: http://www.alrucaba.prv.pl - serwis astronomiczny
http://www.djrobson.prv.pl - DJ Robson's World
==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ==== ====
Użytkownik Evajp <e...@a...comnospam> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:2...@n...aol.com
...
> >Mam trzy czerwone i baaaardzoooo ostre papryczki Chili. Włożyłem do
> >zamrażarki, bo nie bardzo wiem co z nich zrobić, a nie chcę żeby się
> >zepsuły. Czy ktoś byłby tak miły i poradził mi co i jak można
>
> ja mam przepis na muszle (mussels) ze swieza papryczka chilli. Robilam
je jako
> przystawke w ostatnia sobote, wyszly b. smaczne.
> Potrzeba na to:
> 1.5 kilo muszli
> 2 lyzki oleju
> 1 duza cebula, drobno posiekana
> 6 zabkow czosnku, posiekanych
> 2 papryczki chili, bez ziarenek, drobno posiekane
> 2 cm korzenia imbiru, drobno posiekany
> 2 lyzeczki kuminu (cumin)
> 1 szklanke wody
> 2 lyzeczki drobno posiekanej pietruszki
>
> Oczyscic muszle z "brody" dobrze je wyplukac. W bardzo duzym rondlu
rozgrzac
> olej, dodac cebule, podsmazyc przez jakies 5 minut, dodac czosnek,
imbir, chili
> i kumin. Smazyc 2 minuty, ciagle mieszajac. Dodac muszelki, wode,
gotowac
> przez nastepne 5 minut czesto potrzasajac rondlem. Muszle musza sie
dobrze
> otworzyc. Posypac pietruszka, podawac.
> Ten sam przepis mozna zmienic dodajac 1.5 szklanki wiorek kokosowych,
ja nie
> robilam tej wersji wiec nie gwarantuje.
>
>
>
> <Eva> and my boxer boy-> http://hometown.aol.com/evajp/index.html
> ~~~The past is behind us, the future is a mystery,
> today is a gift, that's why they call it THE PRESENT.~~~
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-08 06:28:21
Temat: Re: Papryczki Chili
Ultor 44 <u...@g...pl> wrote in message
news:8p9ski$2qp$1@rymunda.torun.pdi.net...
> jakich muszli????
Zapewne chodzi o malze
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-08 16:26:22
Temat: Re: Papryczki Chiliasia <j...@h...com.pl> wrote:
> Ultor 44 <u...@g...pl> wrote in message
> news:8p9ski$2qp$1@rymunda.torun.pdi.net...
> > jakich muszli????
> Zapewne chodzi o malze
> Asia
Ascisle rzecz biorac omulki jadalne czyli mule.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-08 16:28:59
Temat: Re: Papryczki Chiliasia <j...@h...com.pl> wrote:
> Ultor 44 <u...@g...pl> wrote in message
> news:8p9ski$2qp$1@rymunda.torun.pdi.net...
> > jakich muszli????
> Zapewne chodzi o malze
> Asia
A scisle rzecz biorac omulki jadalne czyli mule.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-09 07:24:17
Temat: Re: Papryczki ChiliMarek \"Ultor\" Szewczyk a écrit :
> Za ka?d? odpowied z góry serdecznie dzi?kuj?.
>
To nie jest potrawa, ale raczej sposob na przygotowanie ostrej oliwy
doskonalej nastepnie do wylewania na pizze czy spaghetti.
Oczysc papryczki, otworz je, zalej oliwa w malej buteleczce (np z
dodatkim
czosnku w zabkach) juz po kilku dniach oliwa zacznie byc ostrawa, a co
dopiero po kilku tygodniach! Tak czy inaczej, owe papryczki mozesz
zawsze
wyjac z oliwy i zjesc...!
--
Amicalement Paul Urstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |