« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-17 10:00:33
Temat: PizzaJakie sa Wasze doswiadczenia z ciastem na pizze?
Ja po kilku probach pozostalem przy:
maka - ok. 0,5 kg
woda - na wyczucie :-)
drozdze - 2 dkg
sol - na wyczucie
olej - 5 lyzek
Robicie wg innych proporcji badz z innymi dodatkami?
Spotkalem sie na grupie ze stosowaniem mleka zamiast wody oraz dodatkiem
papryki slodkiej - jeszcze nie probowalem z papryka, ale niebawem sprobuje
:-). Mleko mi zupelnie nie podeszlo :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-17 10:06:27
Temat: Re: Pizza
Użytkownik Krzysztof <u...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9qjkoq$l91$...@n...tpi.pl...
> Jakie sa Wasze doswiadczenia z ciastem na pizze?
>
> Ja po kilku probach pozostalem przy:
> maka - ok. 0,5 kg
> woda - na wyczucie :-)
> drozdze - 2 dkg
> sol - na wyczucie
> olej - 5 lyzek
>
> Robicie wg innych proporcji badz z innymi dodatkami?
> Spotkalem sie na grupie ze stosowaniem mleka zamiast wody oraz dodatkiem
> papryki slodkiej - jeszcze nie probowalem z papryka, ale niebawem sprobuje
> :-). Mleko mi zupelnie nie podeszlo :-)
albo bardzo podobne i pozwalam mu wyrastać, albo z suchymi drożdżami, albo z
drożdżami świeżymi, jajkiem, mlekiem, mąką i oliwą, wszystkie mi smakują.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-17 16:31:32
Temat: Re: Pizza "Krzysztof" <u...@k...net.pl> wrote in message news:9qjkoq$l91$1@news.tpi.pl...
> Jakie sa Wasze doswiadczenia z ciastem na pizze?
> Ja po kilku probach pozostalem przy:
> maka - ok. 0,5 kg
> woda - na wyczucie :-)
> drozdze - 2 dkg
> sol - na wyczucie
> olej - 5 lyzek
Nie olej, a oliwa, drożdży daję nieco więcej (wolę bardziej pulchne),
do ciasta dodaję czasem kminek lub posiekany czosnek.
--
Konrad J. Brywczyński "Okienka, które nie działają,
b...@w...pdi.net to się za duże pieniądze
www.kjb.w.pl sprzedaje..."
UIN:27412398 'tsca'
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |