« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-09 13:36:02
Temat: Placki ZiemniaczaneJuz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. Moze sa jakies
wyprobowane przepisy aby dodac czegos do ciasta i naturalnie by nie stracily
swojego ziemniaczanego aromatu. Uwielbiam je z cukrem i smietana, wiec nie
wszystko tam moge wlozyc..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-09 13:37:30
Temat: Re: Placki Ziemniaczane
"Naczelny" <j...@t...pl> wrote in message
news:3c1368f9@news.vogel.pl...
> Juz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. Moze sa
jakies
> wyprobowane przepisy aby dodac czegos do ciasta i naturalnie by nie
stracily
> swojego ziemniaczanego aromatu. Uwielbiam je z cukrem i smietana, wiec nie
> wszystko tam moge wlozyc..
>
Ja dodaję drożdży. Wychodzą takie pulchne i akurat do śmietany, bo moje
mężysko właśnie tak uwielbia.
Pozdrawiam Dorunia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-09 13:50:09
Temat: Re: Placki ZiemniaczaneJesli bys robil je tylko ze smietana (taka gesta kwasna) to polecam dodac do
nich majeranku lub oregano, poza tym zamiast cebudodac czosnek.
I jeszcze jedna modyfikacja:
1/3 masy ziemniakow zastapic taka sama iloscia masy tartej (tak samo drobno
jak ziemniaki) cukini. placki sa wtedy delikatne i aromatyczne - a ze
smietanka....
--
###################
Artur Nowacki
LODZ
a...@t...net.pl
ICQ #82071542
###################
"Naczelny" <j...@t...pl> wrote in message
news:3c1368f9@news.vogel.pl...
> Juz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. Moze sa
jakies
> wyprobowane przepisy aby dodac czegos do ciasta i naturalnie by nie
stracily
> swojego ziemniaczanego aromatu. Uwielbiam je z cukrem i smietana, wiec nie
> wszystko tam moge wlozyc..
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-09 13:50:09
Temat: Re: Placki ZiemniaczaneJesli bys robil je tylko ze smietana (taka gesta kwasna) to polecam dodac do
nich majeranku lub oregano, poza tym zamiast cebudodac czosnek.
I jeszcze jedna modyfikacja:
1/3 masy ziemniakow zastapic taka sama iloscia masy tartej (tak samo drobno
jak ziemniaki) cukini. placki sa wtedy delikatne i aromatyczne - a ze
smietanka....
--
###################
Artur Nowacki
LODZ
a...@t...net.pl
ICQ #82071542
###################
"Naczelny" <j...@t...pl> wrote in message
news:3c1368f9@news.vogel.pl...
> Juz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. Moze sa
jakies
> wyprobowane przepisy aby dodac czegos do ciasta i naturalnie by nie
stracily
> swojego ziemniaczanego aromatu. Uwielbiam je z cukrem i smietana, wiec nie
> wszystko tam moge wlozyc..
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-09 20:10:42
Temat: Re: Placki ZiemniaczaneOn Sun, 9 Dec 2001 14:36:02 +0100, "Naczelny" <j...@t...pl>
wrote:
>Juz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. Moze sa jakies
>wyprobowane przepisy aby dodac czegos do ciasta i naturalnie by nie stracily
>swojego ziemniaczanego aromatu. Uwielbiam je z cukrem i smietana, wiec nie
>wszystko tam moge wlozyc..
moze troche startego sera zoltego? beda bardziej chrupiace...
pozdrowienia,
kamila
/"\ ||
\ / ASCII RIBBON CAMPAIGN || NO ATTACHMENTS
X AGAINST HTML MAIL || NO STATIONERY
/ \ AND POSTINGS || NO GRAPHICS
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-09 20:16:28
Temat: Odp: Placki Ziemniaczane> Juz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. Moze sa
jakies
> wyprobowane przepisy aby dodac czegos do ciasta i naturalnie by nie
stracily
ja lubie dodawac na dopiero co polozony na patelni placek plasterki
pokrojonego banana i razem smarze do tego smietana i cukier pycha
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-09 22:38:20
Temat: Re: Placki Ziemniaczane"Joanna Władarz" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:9v0gn2$gbl$1@shilo.silesia.pik-net.pl...
> > Juz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. Moze sa
> jakies
> > wyprobowane przepisy aby dodac czegos do ciasta i naturalnie by nie
> stracily
>
> ja lubie dodawac na dopiero co polozony na patelni placek plasterki
> pokrojonego banana i razem smarze do tego smietana i cukier pycha
> Asia
>
Ja tez Asiu uwielbiam takie placki! Sa naprawde palce lizac! Polecam!
crossmen
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-10 09:47:03
Temat: Re: Placki Ziemniaczane> "Joanna Władarz" <j...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9v0gn2$gbl$1@shilo.silesia.pik-net.pl...
> > > Juz mam dosc takich zwyklych z cebula, magi, sola i pieprzem. > >
Duuuży ziemniak, średnia cebula, jabłko - szara reneta,zeterzeć, zostawić na
chwile, odlać wode co sie wydzieli, dodać jajko, sół i pieprz oraz mąki tyle,
żeby sie dały rozprowadzic cieniutko na patelni( 2 łyżki ca). Cieniutko!!! Mają
być złotobrązowe i chrupiące, do tego gęsta kwaśma śmietana albo sos tatarski
albo borówki do mięsa. Pozdrawiam plyndzlowo ( plyndzle- tak mój chop nazywa
placki ziemniaczane). Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |