Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Podwyzszenie mocy wina?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Podwyzszenie mocy wina?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-10-15 15:45:05

Temat: Re: Podwyzszenie mocy wina?
Od: "darkblue" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

>> jak długo to wino stoi i czy fermentacja się całkowicie zakończyła?

>6 tygodni , ma sie ku koncowi , pyka mniej niz jeden na minute.

hmmm a jakie sa cykle "pykania ?
dzis zamknalem butel korkiem z rurka i zaczela sie fermentacja zamknieta.
ladnie pyka gaz w rurce.. dosc czesto. i teraz wlasnie po przeczytaniu posta
zastanawiam sie kiedys dosypac cykier z pozywka ?
wino z bialych winogron. chcialbym zeby bylo ok 16 %.
na ok. 8-9 litrow soku z miazszem dalem 1,5 kg cukru rozpuszczonego w 1,5 l
wody.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Tortila - patelnia czy piekarnik?
uszczelka do szybkowara, gdzie
ile czasu można trzymać w lodówce
CZY?
Co u Barbary i Maleńkiej?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »