Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przechowywanie mąki z pełnego przemiału Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!a
tlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału
Date: Thu, 12 Feb 2009 18:47:32 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 19
Message-ID: <gn1ns8$b3g$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <gn149q$ar9$1@nemesis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: abbv193.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1234461384 11376 83.6.211.193 (12 Feb 2009
17:56:24 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Feb 2009 17:56:24 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 090212-0, 2009-02-12), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320233
Ukryj nagłówki


"Jan Werbiński" <j...@j...com> wrote in message
news:gn149q$ar9$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Jak przechowywać mąkę żytnią i pszenną z pełnego przemiału, razową itp?
> Podobno tłuszcz jełczeje i maksymalna jej trwałość to 3-6 miesięcy.
> Niestety nie da się kupić tanio małej ilości takiej mąki. W sklepie to
> powyżej 4 zł za kg żytniej + dużo paliwa na poszukiwania sklepu. Zakup 6
> kg w sklepie kosztuje mnie więcej niż 30 kg w młynie. Zatem kupiłem w tym
> drugim i nie wiem co z tą mąką zrobić, żeby przedłużyć jej trwałość.

Kup worek gęsto tkany, mąkę przesiej przez gęste sito i rozsyp na stołach w
suchym pomieszczeniu, trzeba ją wysuszyć. Po wysuszeniu wsypać do worka i
przechowywać w chłodnym ale suchym pomieszczeniu - raz na jakiś czas
powtórzyć te czynności. Sianie napowietrza mąkę (mąka oddycha, podobnie
kasze) oraz usuwa szkodniki - dorosłe a nawet jajka... Ale to z mąką
drobnego przemiału razowe wysuszyć zapakować do woreczków i w zbiorczym
worku wsadzić do zamrażarki...


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.02 Jan Werbiński
12.02 Panslavista
12.02 Panslavista
13.02 Panslavista
16.02 Tadeusz Jerzy Korsak
16.02 Panslavista
16.02 Panslavista
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?