Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przechowywanie mąki z pełnego przemiału Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!p
ostnews.google.com!w35g2000yqm.googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału
Date: Thu, 12 Feb 2009 21:10:29 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 39
Message-ID: <8...@w...googlegroups.com>
References: <gn149q$ar9$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<gn1ns8$b3g$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<gn1p0q$5bm$1@atlantis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.6.211.193
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1234501830 13132 127.0.0.1 (13 Feb 2009 05:10:30 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Fri, 13 Feb 2009 05:10:30 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: w35g2000yqm.googlegroups.com; posting-host=83.6.211.193;
posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320269
Ukryj nagłówki

On 12 Lut, 19:14, Jan Werbiński <j...@j...com>
wrote:
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gn1ns8
>
> > Kup worek gęsto tkany, mąkę przesiej przez gęste sito i rozsyp na stołach
> > w suchym pomieszczeniu, trzeba ją wysuszyć. Po wysuszeniu wsypać do worka
> > i przechowywać w chłodnym ale suchym pomieszczeniu - raz na jakiś czas
> > powtórzyć te czynności. Sianie napowietrza mąkę (mąka oddycha, podobnie
> > kasze) oraz usuwa szkodniki - dorosłe a nawet jajka... Ale to z mąką
> > drobnego przemiału razowe wysuszyć zapakować do woreczków i w zbiorczym
> > worku wsadzić do zamrażarki...
>
> Myślałem właśnie o zamrażarce. A jak taka mąka później wygląda? Nie bryli
> się? Kwasi się dobrze?
>
> --
> Jan Werbiński       O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> Prywatnahttp://www.janwer.com/
> Nasza siechttp://www.fredry.net/

Nie wiem, trzymamy różne produkty w zamrażarce - dawniej było tu tyle
strąkowca, że z fasoli czy grochu tylko trociny mi zostawały. Gdy
włożyłem zbiory do zamrażarki nie były porażane. A w mące może żyć
wiele owadów - twoich konkurentów, stąd trzeba mieć sito, mąkę
wysuszyć, aby nie stęchła - my to robimy w piekarniku na termoobiegu z
niską temperaturą i dopiero wtedy wsypać do worka.
Tutaj link do innych pojemników:
http://www.smak-kuchni.pl/?podkat=54

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.02 Tadeusz Jerzy Korsak
16.02 Panslavista
16.02 Panslavista
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.