Data: 2009-02-16 09:23:51
Temat: Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału
Od: Panslavista <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 16 Lut, 08:53, "Tadeusz Jerzy Korsak" <tkorsak@"REMOVE"ilot.edu.pl>
wrote:
> Użytkownik "Jan Werbiński" <j...@j...com> napisał w
> wiadomościnews:gn149q$ar9$1@nemesis.news.neostrada.p
l...
>
> > Jak przechowywać mąkę żytnią i pszenną z pełnego przemiału, razową itp?
> > Podobno tłuszcz jełczeje i maksymalna jej trwałość to 3-6 miesięcy.
> > Niestety nie da się kupić tanio małej ilości takiej mąki. W sklepie to
> > powyżej 4 zł za kg żytniej + dużo paliwa na poszukiwania sklepu. Zakup 6
> > kg w sklepie kosztuje mnie więcej niż 30 kg w młynie. Zatem kupiłem w tym
> > drugim i nie wiem co z tą mąką zrobić, żeby przedłużyć jej trwałość.
> > Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
>
> W ten oto sposób dowiedziałeś się dlaczego Niemcy produkują tyle typów
> żarnowych domowych młynków do zboża!
>
> Pozdrawiam!
> Tadeusz
Nauczeni wojnami, zabierali też żarna chłopom w Polsce - wiedzieli jak
niszczyć ludzi...
|