Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału - Grupy dyskusyjne w Senior.pl
Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przechowywanie mąki z pełnego przemiału Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału



« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!plix.pl!newsfeed1.plix
.pl!news-out2.kabelfoon.nl!newsfeed.kabelfoon.nl!bandi.nntp.kabelfoon.nl!feeder
.news-service.com!postnews.google.com!j38g2000yqa.googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału
Date: Mon, 16 Feb 2009 01:23:51 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 30
Message-ID: <3...@j...googlegroups.com>
References: <gn149q$ar9$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<gnb62e$gtc$1@pippin.nask.net.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.6.227.26
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1234776231 31528 127.0.0.1 (16 Feb 2009 09:23:51 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Mon, 16 Feb 2009 09:23:51 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: j38g2000yqa.googlegroups.com; posting-host=83.6.227.26;
posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320312
Ukryj nagłówki

On 16 Lut, 08:53, "Tadeusz Jerzy Korsak" <tkorsak@"REMOVE"ilot.edu.pl>
wrote:
> Użytkownik "Jan Werbiński" <j...@j...com> napisał w
> wiadomościnews:gn149q$ar9$1@nemesis.news.neostrada.p
l...
>
> > Jak przechowywać mąkę żytnią i pszenną z pełnego przemiału, razową itp?
> > Podobno tłuszcz jełczeje i maksymalna jej trwałość to 3-6 miesięcy.
> > Niestety nie da się kupić tanio małej ilości takiej mąki. W sklepie to
> > powyżej 4 zł za kg żytniej + dużo paliwa na poszukiwania sklepu. Zakup 6
> > kg w sklepie kosztuje mnie więcej niż 30 kg w młynie. Zatem kupiłem w tym
> > drugim i nie wiem co z tą mąką zrobić, żeby przedłużyć jej trwałość.
> > Jan Werbiński       O0oo....._[:]) bul, bul, bul
>
> W ten oto sposób dowiedziałeś się dlaczego Niemcy produkują tyle typów
> żarnowych domowych młynków do zboża!
>
> Pozdrawiam!
> Tadeusz

Nauczeni wojnami, zabierali też żarna chłopom w Polsce - wiedzieli jak
niszczyć ludzi...

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Mięso ze sklepu...
Precz z aluminiowymi formami!
Prosecco
Reklama pomidorów z Lidl
Ciasto
Ale mleko!
Ale jajo!
Ciasto rzadkie na naleśniki
Ciasto rzadkie na naleśniki
Kara za oszukiwanie na maśle
Boki zrywać po sobocie ?
Mój przysmak nad przysmaki :-)
Nowoczesne nie znaczy lepsze!
Zdrajcom Polski mówimy WON!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Antrovis
Skandaliczna niedopuszczalność zabijania
cięcie jabłoni po owocowaniu?
Konstytucja czy ewangelia
Mięso ze sklepu...
jak zabezpieczyć jabłka
Dlaczego teflon sie zle myje?
piękny pogrzeb
Rynsztok w trzecim pokoleniu.
Precz z aluminiowymi formami!
W kasie państwowej widać dno
Prosecco


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X