« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-05-01 12:38:04
Temat: Pytanie?Tak sobie przeglądam grupę i naszło mnie pytanie. Chodzi mianowicie o
długość obróbki "kulinarnej" i produkt poddany tej obróbce. Wiadomo że jajka
im dłużej gotowane tym twardsze. Jak dla mnie to samo dotyczy wątróbki,
polędwicy wołowej, tuńczyka czy piersi kaczki. Jakie jeszcze potrawy powinny
być poddane krótkiej obróbce cieplnej żeby były smaczne (nie za suche,
twarde itp.) Kolby kukurydzy chyba też powinno się krótko gotować?
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-05-01 13:53:14
Temat: Re: Pytanie?
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:e34vjc$ki4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Tak sobie przeglądam grupę i naszło mnie pytanie. Chodzi mianowicie o
> długość obróbki "kulinarnej" i produkt poddany tej obróbce. Wiadomo że
jajka
> im dłużej gotowane tym twardsze. Jak dla mnie to samo dotyczy wątróbki,
> polędwicy wołowej, tuńczyka czy piersi kaczki. Jakie jeszcze potrawy
powinny
> być poddane krótkiej obróbce cieplnej żeby były smaczne (nie za suche,
> twarde itp.) Kolby kukurydzy chyba też powinno się krótko gotować?
Kurki!
Grzyby oczywiście ;)
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-05-01 17:31:56
Temat: Re: Pytanie?
Użytkownik "Gusiek" <a...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e353vs$rm0$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:e34vjc$ki4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Tak sobie przeglądam grupę i naszło mnie pytanie. Chodzi mianowicie o
> > długość obróbki "kulinarnej" i produkt poddany tej obróbce. Wiadomo że
> jajka
> > im dłużej gotowane tym twardsze. Jak dla mnie to samo dotyczy wątróbki,
> > polędwicy wołowej, tuńczyka czy piersi kaczki. Jakie jeszcze potrawy
> powinny
> > być poddane krótkiej obróbce cieplnej żeby były smaczne (nie za suche,
> > twarde itp.) Kolby kukurydzy chyba też powinno się krótko gotować?
>
> Kurki!
> Grzyby oczywiście ;)
> Pozdrawiam, Agata
Jedyny właściwy stek to stek krwisty :)
pzdr
kasia maruda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-05-01 17:55:16
Temat: Re: Pytanie?>
> Jedyny właściwy stek to stek krwisty :)
>
> pzdr
>
> kasia maruda
>
Do niedawna myślałam, że lepiej dłużej go smażyć niż krócej. O jak bardzo
się myliłam. Chyba lepszy byłby surowy niż to co podałam na obiad.
Anet i majowe dylematy
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-05-01 21:39:10
Temat: Re: Pytanie?
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:e35i2s$oqn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> > Jedyny właściwy stek to stek krwisty :)
> >
> > pzdr
> >
> > kasia maruda
> >
> Do niedawna myślałam, że lepiej dłużej go smażyć niż krócej. O jak bardzo
> się myliłam. Chyba lepszy byłby surowy niż to co podałam na obiad.
>
>
> Anet i majowe dylematy
> >
W krwistym jest właściwie nieciekawe to, co zeń wypływa. Ale z zamkniętymi
oczyma rewelacja.
Rewelacja z sosem z cebuli i czerwonego wina
kasia maruda głodna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |