« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-16 08:04:19
Temat: Pytanie do WknWitaj
Mam ochote na Twoją zupę serową z klopsikami.Potrzebne są 3 serki topione
tylko nie wiem jakie.Czy takie malutkie trójkątne, czy wieksze ?
Będę wdzięczna za odpowiedz ;)
Pozdrawiam
Toffi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-16 14:08:24
Temat: Re: Pytanie do Wkn
Użytkownik Toffi <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:aehgoc$kvc$...@n...onet.pl...
> Witaj
>
> Mam ochote na Twoją zupę serową z klopsikami.Potrzebne są 3 serki topione
> tylko nie wiem jakie.Czy takie malutkie trójkątne, czy wieksze ?
> Będę wdzięczna za odpowiedz ;)
>
cześć, to nie mój przepis, dostałam pozwolenie na zamieszczenie go :)))
Ja akurat używałam trójkątnych hochlandu, ale one coś marnie się
rozpuszczały, choć były bardzo smaczne.
Najlepiej zrób tak: koniecznie użyj serka kremowego jakiegokolwiek w ilości,
która będzie Ci odpowiadać. Ja zawsze tak robię i działa :)))
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-16 14:30:18
Temat: Re: Pytanie do WknOn Sun, 16 Jun 2002 16:08:24 +0200, "Wkn" <w...@w...pl> wrote:
>
>Użytkownik Toffi <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
>dyskusyjnych napisał:aehgoc$kvc$...@n...onet.pl...
>> Witaj
>>
>> Mam ochote na Twoją zupę serową z klopsikami.Potrzebne są 3 serki topione
>> tylko nie wiem jakie.Czy takie malutkie trójkątne, czy wieksze ?
>> Będę wdzięczna za odpowiedz ;)
>>
>cześć, to nie mój przepis, dostałam pozwolenie na zamieszczenie go :)))
>Ja akurat używałam trójkątnych hochlandu, ale one coś marnie się
>rozpuszczały, choć były bardzo smaczne.
>Najlepiej zrób tak: koniecznie użyj serka kremowego jakiegokolwiek w ilości,
>która będzie Ci odpowiadać. Ja zawsze tak robię i działa :)))
>
>wkn
>
a ja z serkow topionych, chyba wlasnie kremowych,robie pseudo sos
serowy jak mi nagle potrzeba i nie mam. grzeje w mikrofali,
pomieszam, troche kwasnej smietany dodam, pogrzeje i juz...zupke
dopiero musze wyeksperymentowac, ale nagly a la sos serowy
polecam
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-16 20:58:45
Temat: Re: Pytanie do Wkn
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aei6eu$orq$1@news.tpi.pl...
Cześć;)
> Ja akurat używałam trójkątnych hochlandu, ale one coś marnie się
> rozpuszczały, choć były bardzo smaczne.
Nie mogłam się doczekać i sama kombinowałam;)Wyszło niezłe ale następnym
razem wprowadzę kilka poprawek.
Dodam mniej wody, zrezygnuję z kostki albo z doprawiania mięsa bo jak dla
mnie to trochę zbyt słone wyszło.Serka dodałam w końcu sporo.Najpierw jeden
100g a potem jeszcze 2 malutkie. Oba hochlandu i dobrze się rozpusciły.W
sumie jestem zadowolona. Tylko lepienie tych kuleczek....dobrze, że dzieci
pomogły:-)
Pozdrawiam
Toffi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-16 21:08:14
Temat: Re: Pytanie do Wkn
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:148pgukj2nesi43g50qmfnj5o28i3c62c4@4ax.com...
Witam
> a ja z serkow topionych, chyba wlasnie kremowych,robie pseudo sos
> serowy jak mi nagle potrzeba i nie mam. grzeje w mikrofali,
> pomieszam, troche kwasnej smietany dodam, pogrzeje i juz...zupke
> dopiero musze wyeksperymentowac, ale nagly a la sos serowy
> polecam
Do czego uzywasz takiego sosu ? Lubie sery wiec taki sosik to jakby dla mnie
;) Powiedz mi jeszcze czy jak ten sos wystygnie to nie zrobi sie z niego
serek znowu :-)
Pozdrawiam
Toffi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-16 21:22:26
Temat: Re: Pytanie do Wkn
>> a ja z serkow topionych, chyba wlasnie kremowych,robie pseudo sos
>> serowy jak mi nagle potrzeba i nie mam. grzeje w mikrofali,
>> pomieszam, troche kwasnej smietany dodam, pogrzeje i juz...zupke
>> dopiero musze wyeksperymentowac, ale nagly a la sos serowy
>> polecam
>
>Do czego uzywasz takiego sosu ? Lubie sery wiec taki sosik to jakby dla mnie
>;) Powiedz mi jeszcze czy jak ten sos wystygnie to nie zrobi sie z niego
>serek znowu :-)
>
>Pozdrawiam
>Toffi
>
NIgdy mu nie pozwolilam wystygtnac by zakrzepl ;)))
taki sos to do:
kalafiora oraz innych warzyw. nawet kartofla.
pisze kalafiora na 1 miejscu, bo tu tradycyjnie jest zapieczony
kalafior polany sosem - serowy "wlasciwy", taki bardziej
beszamel, ale ten udawany, jesli ma mila konsystencje tez robi
tzw dobre wrazenie ;)))
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-16 21:38:29
Temat: Re: Pytanie do Wkn
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:n60qgu8s0tkcovsvcik0d4l74ap8bv3fd1@4ax.com...
> NIgdy mu nie pozwolilam wystygtnac by zakrzepl ;)))
Wlasciwie nie wiem po co zapytalam bo u mnie tez nie zdazy wystygnac ;))
> taki sos to do:
> kalafiora oraz innych warzyw. nawet kartofla.
O, do ziemniaczka. Najlepiej pieczonego.
> pisze kalafiora na 1 miejscu, bo tu tradycyjnie jest zapieczony
> kalafior polany sosem - serowy "wlasciwy", taki bardziej
> beszamel, ale ten udawany, jesli ma mila konsystencje tez robi
> tzw dobre wrazenie ;)))
Kalafiora wole na surowo z jogurtem,czosnkiem i szczypiorkiem ale dla
takiego sosu sie poswiece i zjem na cieplo;)
Pozdrawiam
Toffi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-17 06:55:09
Temat: już o kalafiorze
Użytkownik Toffi <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:aej0ep$j8n$...@n...onet.pl...
>
> Kalafiora wole na surowo z jogurtem,czosnkiem i szczypiorkiem ale dla
> takiego sosu sie poswiece i zjem na cieplo;)
>
> Pozdrawiam
> Toffi
>
>
a dla mnie bomba jest kalafior ugotowany na półtwardo wymieszany z dwoma
ugotowanymi jajkami, dużym pomidorem i 3/4 puszki groszku. Aha, i kilka
pokrojonych plastrów szynki. Do tego majonez pomieszany ze śmietaną i
musztardą i sól i pieprz. Pyyyycha!!!
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-17 09:43:33
Temat: Re: Pytanie do Wkn
Użytkownik "Toffi" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aehgoc$kvc$1@news.onet.pl...
> Witaj
>
> Mam ochote na Twoją zupę serową z klopsikami.Potrzebne są 3 serki topione
> tylko nie wiem jakie.Czy takie malutkie trójkątne, czy wieksze ?
> Będę wdzięczna za odpowiedz ;)
>
> Pozdrawiam
> Toffi
>
>
> Witam,
Ja tez ten przepis zmałpowałam i zmodyfikowałam.
Posługuję się najprostszymi serkami kształtu prostokatnego w złotkach
(cheddar, ementaler), rozbyrduje metalową rózga i do tego jako dodatek
grzaneczki świerzo zrobione w piekarniku.
Mój mąż za tym szaleje... ;-))
Pat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-17 09:52:00
Temat: Re: Pytanie do Wkn już OT
Użytkownik Perfekcja <p...@r...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aekb2a$5q8$...@s...rmf.pl...
>
> Ja tez ten przepis zmałpowałam i zmodyfikowałam.
> Posługuję się najprostszymi serkami kształtu prostokatnego w złotkach
> (cheddar, ementaler), rozbyrduje metalową rózga i do tego jako dodatek
> grzaneczki świerzo zrobione w piekarniku.
> Mój mąż za tym szaleje... ;-))
> Pat.
>
>
wie, co dobre :))
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |