« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-02 19:07:41
Temat: Racuchy ze śliwkami?Jak w temacie. Dostałam trochę śliwek od tesciów. Na przetwory za mało a
na surowo młodsza latorośl nie lubi. Racuchy jedzą zawsze więc przyszło
mi do głowy takie racuchy ze śliwkami dpalić. Ale czy śliwki się aby
nadają? Robił ktoś? A może macie jakieś inne szybkie pomysły (takie
kolacyjne, ale ciasto odpada - nawet z piernika w proszku robię zakalca
:-( )
Eulalka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-02 19:28:59
Temat: Re: Racuchy ze śliwkami?>A może macie jakieś inne szybkie pomysły (takie
> kolacyjne,
a pierogi?
albo, jeśli lubicie samo ciasto pierogowe, to takie kluski z tego ciasta
gotowane w wodzie polane sosem sliwkowym:
sos:
sliwki zmiksować, wlać do garnka, posłodzić do smaku, dodać mąki
ziemniaczanej by zagęścić. Polać pierogi/ kliski. Można na to kapnąć
smietany :)
Sasannka
http://sasannka.xpect.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-09 14:10:58
Temat: Re: Racuchy ze śliwkami?Ja robie ze sliwkami i sa pyszne:
2 jajka, mleko, maka troche cukru, lyzeczka proszku do pieczenia. Mieszam to
wszystko dodajak\c produktow plynnych i sypkich tyle, zeby ciasto bylo
geste, ale zeby z lyzki sie wylewalo. Klade mala chochelka na goracy olej. W
czasie kiedy sie smaza, nakladam przepolowione sliwki. Zwykle kiedy sliwki
nalozone, to i racuszki od dolu rumiane, wtedy tylko odwrocic je i dosmazyc
z drugiej srtony.
Mniam
Grazyna
Użytkownik "Eulalka" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bj2pca$2nad$5@news2.ipartners.pl...
> Jak w temacie. Dostałam trochę śliwek od tesciów. Na przetwory za mało a
> na surowo młodsza latorośl nie lubi. Racuchy jedzą zawsze więc przyszło
> mi do głowy takie racuchy ze śliwkami dpalić. Ale czy śliwki się aby
> nadają? Robił ktoś? A może macie jakieś inne szybkie pomysły (takie
> kolacyjne, ale ciasto odpada - nawet z piernika w proszku robię zakalca
> :-( )
>
> Eulalka
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-13 19:33:25
Temat: Re: Racuchy ze śliwkami?Użytkownik Grazyna napisał:
> Ja robie ze sliwkami i sa pyszne:
> 2 jajka, mleko, maka troche cukru, lyzeczka proszku do pieczenia. Mieszam to
> wszystko dodajak\c produktow plynnych i sypkich tyle, zeby ciasto bylo
> geste, ale zeby z lyzki sie wylewalo. Klade mala chochelka na goracy olej. W
> czasie kiedy sie smaza, nakladam przepolowione sliwki. Zwykle kiedy sliwki
> nalozone, to i racuszki od dolu rumiane, wtedy tylko odwrocic je i dosmazyc
> z drugiej srtony.
Dziś zrobiłam - wyszły super. Młoda i tak marudziła ale starsi zjedli
wszycho. Palce lizać!
Dzięki
Eulalka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |