« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-10 19:58:34
Temat: Rama Creme FineWitam.
Czy ktoś używał tego specyfiku?
Czy rzeczywiście nie waży się nawet jeśli dolejemy bezpośrednio do zupy?
Trochę męczy mnie ten proces zabielania i chciałbym pójść na łatwiznę ;)
Pzdry,
/\/\\/\/
PostScriptum
Tylko nie podnoście na mnie głosu, że to jakaś profanacja... że do zupy musi
być gęsta i tłusta śmietana ;) Ja to wiem... ale przyznam, że jakby
rzeczywiście toto dobrze spełniało swoją funkcję, to byłbym gotów
zrezygnować z tradycyjnych metod... ze zwykłego lenistwa:)
Jeszcze raz pzdry.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-10 20:14:19
Temat: Re: Rama Creme Finewolim pisze:
> Czy ktoś używał tego specyfiku?
Raz na próbę.
> Czy rzeczywiście nie waży się nawet jeśli dolejemy bezpośrednio do zupy?
> Trochę męczy mnie ten proces zabielania i chciałbym pójść na łatwiznę ;)
Wymieszasz dobrze śmietanę z odrobiną chłodnej zupy, a potem wlewasz do
gorącej, niezbyt meczący ten "proces".
Nie zwarzy się.
> Tylko nie podnoście na mnie głosu, że to jakaś profanacja... że do zupy musi
> być gęsta i tłusta śmietana ;)
Najlepsza jest śmietanka, czyli 30% słodka.
>Ja to wiem... ale przyznam, że jakby
> rzeczywiście toto dobrze spełniało swoją funkcję, to byłbym gotów
> zrezygnować z tradycyjnych metod... ze zwykłego lenistwa:)
Funkcję może tak, ale nie smak.
Składniki (to niestety się czuje):
Mleko odtłuszczone (40%), woda, tłuszcze roślinne (20%), w tym tłuszcz
roślinny utwardzony, maślanka w proszku (4-5%), stabilizatory (skrobia
modyfikowana E1442, pektyna, guma guar), regulator kwasowości (kwas
mlekowy), barwnik identyczny z naturalnym (beta-karoten)
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-10-11 09:45:54
Temat: Re: Rama Creme FineUżytkownik "wolim" <w...@i...pl> napisał w wiadomości
news:fejaa8$jil$1@news.interia.pl...
> Witam.
> Czy ktoś używał tego specyfiku?
> Czy rzeczywiście nie waży się nawet jeśli dolejemy bezpośrednio do zupy?
> Tylko nie podnoście na mnie głosu, że to jakaś profanacja... że do zupy
> musi być gęsta i tłusta śmietana ;) Ja to wiem... ale przyznam, że jakby
> rzeczywiście toto dobrze spełniało swoją funkcję, to byłbym gotów
> zrezygnować z tradycyjnych metod... ze zwykłego lenistwa:)
A co to jest to RCF? Z czego się składa?
Mam powazne opory przed wzięciem tego do ręki. Może niepotrzebnie?
DJD
PS. Do zupy to tłusta smietana, niepotrzebnie gęsta, tzn. możliwie bez
zagęszczaczy, którymi fabryki mleka szafuja w nadmiarze (nadmiar to każda
ilość większa od 0).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-10-11 11:48:37
Temat: Re: Rama Creme Finewolim pisze:
> Witam.
> Czy ktoś używał tego specyfiku?
> Czy rzeczywiście nie waży się nawet jeśli dolejemy bezpośrednio do zupy?
> Trochę męczy mnie ten proces zabielania i chciałbym pójść na łatwiznę ;)
>
> Pzdry,
> /\/\\/\/
>
> PostScriptum
> Tylko nie podnoście na mnie głosu, że to jakaś profanacja... że do zupy musi
> być gęsta i tłusta śmietana ;) Ja to wiem... ale przyznam, że jakby
> rzeczywiście toto dobrze spełniało swoją funkcję, to byłbym gotów
> zrezygnować z tradycyjnych metod... ze zwykłego lenistwa:)
Jesli chodzi tylko o wygode, to mzoesz spokojnei stosowac, nie trzeba
sie bawic w hartowanie jak w przypadku smietany. Ale jesli smak ma
jakies znaczenie, to sobie odpusc, paskudztwo niesamowite.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |