« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-02 16:58:01
Temat: Re: Risotto ze szparagami>
>Cerfeuil to TRYBULA, a co to trybula to pewnie wszyscy wiedza;-)
>
Nie wszyscy niestety...co to jest trybula????
Dotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-02 19:01:03
Temat: Re: Risotto ze szparagami
> >Cerfeuil to TRYBULA, a co to trybula to pewnie wszyscy wiedza;-)
> >
>
> Nie wszyscy niestety...co to jest trybula????
> Dotka
Hejka;)
Napisze co wiem, moze inni beda mieli wiecej informacji niz ja;) Trybula to
ziele, zapach ma podobny do piteruszki, z wygladu przypomina paprotke. W
kuchni uzywa sie lisci, ktore dodaje sie do m.in. mies, salatek czy zup
(dodaje trybuli do baraniny, pychotka). Ziolo niezykle popularne we Francji,
moj znajomy mieszkajacy tamze dodawal ja prawie do wszystkiego;) Co jeszcze,
hmm, a zawiera sporo witaminy C i podobno zapobiega zmarszczkom (picie
naparu z trybuli dziala bosko, podobno, nie testowalam na sobie;))) Wiecej
nie pamietam, nie znam sie dobrze na botanice, wiec nie wiem z jakiej
pochodzi rodziny itd.
Pozdrawiam,
Kaliope
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-02 22:29:45
Temat: Re: Risotto ze szparagamiZrobilem dzisiaj inna wersje tego risotto uzywajac zamiast sera plesniowego
normalnego parmezanu. Bylo dobre ale zdecydowanie o wiele
banalniejsze w smaku.
Mimo to polecam tylko z umiarem soli przed dodaniem parmezanu
--
Amicalement
Paul Urstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |