Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Rosół z kury Re: Rosół z kury

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Rosół z kury

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Rosół z kury
Date: Sun, 20 Mar 2005 00:53:27 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 46
Sender: v...@o...pl@cob177.neoplus.adsl.tpnet.pl
Message-ID: <d1ie23$itc$1@news.onet.pl>
References: <d1gu4j$s5$1@nemesis.news.tpi.pl> <d1gv9h$5u3$1@nemesis.news.tpi.pl>
<d1h35b$qni$1@nemesis.news.tpi.pl> <d1h4c6$qsk$1@news.onet.pl>
<d1i0b4$nn8$1@nemesis.news.tpi.pl> <d1i2l6$ec$1@news.onet.pl>
<d1i5hq$quh$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: cob177.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1111276419 19372 83.31.181.177 (19 Mar 2005 23:53:39 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Mar 2005 23:53:39 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2527
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2527
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:235463
Ukryj nagłówki

"cherokee" wrote in message news:d1i5hq$quh$1@nemesis.news.tpi.pl...
|
| Użytkownik "Bozena" napisał w
| ...
| > Jak ktoś chce mieć czysty rosół, to i tak go przecedzi, a jak komuś
zalezy
| > na rosole z mięsem, a raczej chyba to już zupa rosołowa, (jak np. mi w
| > przypadku drobiowego, bo nie lubie pustego rosolu),
|
| Pewnie chodzi o klarowność właśnie.


Niestety chyba nie... mój rosół zawsze jest klarowny i piękny... może jakiś
chemik albo technik zywności się odezwie i na nam naukowo wytłumaczy,
dlaczego nie wolno długo gotować... :)


BTW autorka "365 obiadów " pisze
| również, iż nie nalezy myć mięsa przed włożeniem do garnka, gdyz to
| "wypłukuje jego smak". Powołuje się tutaj na "dzieło profesora chemii
wydane
| w Poznaniu".
| Ja nie odwazyłabym się:)

Hmmm... tego "niemycia" nierozumiem nieco... przecież po zabiciu
zwiężęcia/ptaka i tak mięso było napewno myte... więc jak się go umyło raz
jeszcze, to chyba już nic nie zmienia... ciekawe są te stare pomysły :)))


I podobno nalezy rosół gotować w garnku kamiennym
| polewanym, gdyż glina równomiernie nagrzewa się, co powoduje równomierne
| ogrzewanie się rosołu.
| Poza tym i tak nie lubię rosołu, więc gotuję cały gar dla mojego męża,
który
| za rosołem przepada.
| Swoją droga, jakbym tutaj napisała, jak gotował rosół w czasach zanim się
| spotkaliśmy, to byście się załamali. Dlatego został raz na zawsze
| przepędzony z kuchni, no chyba, ze trzeba pozmywac.

A może to tylko sprytny myk był, żeby już samemu nie gotować... ;-))))

Bożenka z Wilna :-)
słoneczna miodzio dziewczyna
http://kuchenna.host.sk


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.03 Maciek
20.03 Dariusz K. Ladziak
20.03 batory
20.03 batory
20.03 Marcin E. Hamerla
20.03 jacek
20.03 Maciek
20.03 Marcin E. Hamerla
20.03 batory
20.03 Maciek
20.03 Maciek
20.03 waldek
20.03 Piotr Gasiorek
20.03 Bozena
20.03 waldek
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?