« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-07-01 17:49:01
Temat: Ryby morskie z grilla...Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
Pstrąg np. to wiadomo (chociaż nie morska) - wypatroszoną w folię alu.,
do środka natka pietruszki, czosnek, odrobina soli, trochę masła i na
grill. A inne?
Co proponujecie?
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-07-01 18:36:03
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...> Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
>
Maślana świeżo ułowiona???? ;-)
My smażymy najchętniej flądrę i dorsza.
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-07-01 19:02:38
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...Dorota *** schrieb:
>> Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
>> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
>> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
>>
> Maślana świeżo ułowiona???? ;-)
czemu nie, nie wiesz, gdzie jedzie na urlop. Tylko co zrobić z resztą
rekina, to nie wiem. Może jakieś kotlety.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-07-01 21:30:09
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Maślana,?Świeżo złowiona?
Ja polecam:
Pstrąg
Łosoś bałtycki
Śledż
Jak są ok to zajadać sięW szczególności łosiem bałtyckim
Mniam
Z rybnym pozdrowieniem
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-07-01 22:35:54
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...Wojti napisał(a):
> Jak są ok to zajadać sięW szczególności łosiem bałtyckim
^^^^^^^^^
To taka duża ryba z rogami? :)
--
Dawid
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-07-02 10:54:29
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
"Agata" <a...@g...com.pl> wrote in message
news:44a79b51$0$22595$f69f905@mamut2.aster.pl...
>
> Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
> news:e86cn6$3gc$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
>> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
>> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
>>
>> Pstrąg np. to wiadomo (chociaż nie morska) - wypatroszoną w folię alu.,
>> do środka natka pietruszki, czosnek, odrobina soli, trochę masła i na
>> grill. A inne?
>>
>> Co proponujecie?
>
> genialna jest makrela z grilla - klepana regularnie galazka
> rozmarynu-maczana w oliwie z sokiem z cytryny i swiezym pieprzem....
>
> agataw
Ostrobok i dorsz - najlepsze - a nawet śledzik, ale wszystkie panierowane i
zimne piwo, najlepsze z domowego browaru - http://www.browamator.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-07-02 10:59:11
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:e86cn6$3gc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
>
> Pstrąg np. to wiadomo (chociaż nie morska) - wypatroszoną w folię alu.,
> do środka natka pietruszki, czosnek, odrobina soli, trochę masła i na
> grill. A inne?
>
> Co proponujecie?
genialna jest makrela z grilla - klepana regularnie galazka
rozmarynu-maczana w oliwie z sokiem z cytryny i swiezym pieprzem....
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-07-02 13:58:46
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Jakie ryby morskie (flądra,
> >> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
> >> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
>
> Ostrobok i dorsz - najlepsze - a nawet śledzik, ale wszystkie panierowane
Świeżego dorsza w okresie letnim nie kupisz, bo wtedy jest zakaz połowu tejże
ryby
.
>i zimne piwo, najlepsze z domowego browaru - http://www.browamator.pl/
Wierzę Ci na słowo. Pewnym jest, że takowe piwo nie posiada polepszaczy i innych
świństw utrwalających.:-))
>
> Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-07-02 17:04:13
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...** Wojti wrote:
> Maślana,?Świeżo złowiona?
A co maślaną to się łowi już uwędzoną czy jak? :)
> Ja polecam:
> Pstrąg
> Łosoś bałtycki
> Śledż
> Jak są ok to zajadać sięW szczególności łosiem bałtyckim
> Mniam
> Z rybnym pozdrowieniem
> Wojti
No ja wiem jakie są ryby - pytałem jak je przyrządzić.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-07-02 18:26:36
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Użytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:2f9b.00000090.44a7d115@newsgate.onet.pl...
> .
> >i zimne piwo, najlepsze z domowego browaru - http://www.browamator.pl/
>
> Wierzę Ci na słowo. Pewnym jest, że takowe piwo nie posiada polepszaczy i
innych
> świństw utrwalających.:-))
No, my właśnie zabutelkowaliśmy pierwszą warkę. Teraz miesiące czekania :)
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |