Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryby morskie z grilla...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryby morskie z grilla...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 21


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-07-01 17:49:01

Temat: Ryby morskie z grilla...
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
pewnie dostęp do świeżutkich rybek...

Pstrąg np. to wiadomo (chociaż nie morska) - wypatroszoną w folię alu.,
do środka natka pietruszki, czosnek, odrobina soli, trochę masła i na
grill. A inne?

Co proponujecie?

--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-07-01 18:36:03

Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Od: "Dorota ***" <d...@W...op.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
>
Maślana świeżo ułowiona???? ;-)

My smażymy najchętniej flądrę i dorsza.

D.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-07-01 19:02:38

Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Od: Waldemar <w...@i...de> szukaj wiadomości tego autora

Dorota *** schrieb:
>> Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
>> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
>> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
>>
> Maślana świeżo ułowiona???? ;-)

czemu nie, nie wiesz, gdzie jedzie na urlop. Tylko co zrobić z resztą
rekina, to nie wiem. Może jakieś kotlety.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-07-01 21:30:09

Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Od: "Wojti" <j...@n...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Maślana,?Świeżo złowiona?
Ja polecam:
Pstrąg
Łosoś bałtycki
Śledż
Jak są ok to zajadać sięW szczególności łosiem bałtyckim
Mniam
Z rybnym pozdrowieniem
Wojti


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-07-01 22:35:54

Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Od: Dawid Kulbicki <daveWYWALto@I_to_TEZ.resetnet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wojti napisał(a):
> Jak są ok to zajadać sięW szczególności łosiem bałtyckim

^^^^^^^^^
To taka duża ryba z rogami? :)

--
Dawid

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-07-02 10:54:29

Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Agata" <a...@g...com.pl> wrote in message
news:44a79b51$0$22595$f69f905@mamut2.aster.pl...
>
> Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
> news:e86cn6$3gc$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
>> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
>> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
>>
>> Pstrąg np. to wiadomo (chociaż nie morska) - wypatroszoną w folię alu.,
>> do środka natka pietruszki, czosnek, odrobina soli, trochę masła i na
>> grill. A inne?
>>
>> Co proponujecie?
>
> genialna jest makrela z grilla - klepana regularnie galazka
> rozmarynu-maczana w oliwie z sokiem z cytryny i swiezym pieprzem....
>
> agataw

Ostrobok i dorsz - najlepsze - a nawet śledzik, ale wszystkie panierowane i
zimne piwo, najlepsze z domowego browaru - http://www.browamator.pl/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-07-02 10:59:11

Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:e86cn6$3gc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Urlop niedługo, więc mam pytanie. :D Jakie ryby morskie (flądra,
> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...
>
> Pstrąg np. to wiadomo (chociaż nie morska) - wypatroszoną w folię alu.,
> do środka natka pietruszki, czosnek, odrobina soli, trochę masła i na
> grill. A inne?
>
> Co proponujecie?

genialna jest makrela z grilla - klepana regularnie galazka
rozmarynu-maczana w oliwie z sokiem z cytryny i swiezym pieprzem....

agataw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-07-02 13:58:46

Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Jakie ryby morskie (flądra,
> >> halibut, dorsz, maślana itp.) i jak przygotowywać na grillu? Będę miał
> >> pewnie dostęp do świeżutkich rybek...


>
> Ostrobok i dorsz - najlepsze - a nawet śledzik, ale wszystkie panierowane


Świeżego dorsza w okresie letnim nie kupisz, bo wtedy jest zakaz połowu tejże
ryby
.
>i zimne piwo, najlepsze z domowego browaru - http://www.browamator.pl/

Wierzę Ci na słowo. Pewnym jest, że takowe piwo nie posiada polepszaczy i innych
świństw utrwalających.:-))
>
> Pozdrawiam Areta


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-07-02 17:04:13

Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

** Wojti wrote:

> Maślana,?Świeżo złowiona?

A co maślaną to się łowi już uwędzoną czy jak? :)

> Ja polecam:
> Pstrąg
> Łosoś bałtycki
> Śledż
> Jak są ok to zajadać sięW szczególności łosiem bałtyckim
> Mniam
> Z rybnym pozdrowieniem
> Wojti

No ja wiem jakie są ryby - pytałem jak je przyrządzić.

--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-07-02 18:26:36

Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Od: "Margola" <malgos@spamowi_mowimy_won.panda.bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:2f9b.00000090.44a7d115@newsgate.onet.pl...
> .
> >i zimne piwo, najlepsze z domowego browaru - http://www.browamator.pl/
>
> Wierzę Ci na słowo. Pewnym jest, że takowe piwo nie posiada polepszaczy i
innych
> świństw utrwalających.:-))

No, my właśnie zabutelkowaliśmy pierwszą warkę. Teraz miesiące czekania :)

Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Lodówkozamrażarka: samorozmrażająca/bezsz ronowa?
ciasto gellwe-straciatella ..
co to jest nec?
sos mexicana - ma ktos przepis?
tęsknota za dżdżownicą

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »