« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-07-02 19:18:31
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...>
> No, my właśnie zabutelkowaliśmy pierwszą warkę. Teraz miesiące czekania :)
>
> Margola
>
>
Proszę, daj znać jak wypadnie degustacja, będę cierpliwie czekała.:-)
Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-07-02 21:26:57
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...Konrad Kosmowski schrieb:
> ** Wojti wrote:
>
>> Maślana,?Świeżo złowiona?
>
> A co maślaną to się łowi już uwędzoną czy jak? :)
o ile wybierasz się na Karaiby lub w inne tropiki to może dostaniesz
świeżo złowioną. Nad Bałtykiem będziesz miał z dostaniem świeżo
złowionej niejakie problemy.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-07-02 23:03:47
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
"Margola" <malgos@spamowi_mowimy_won.panda.bg.univ.gda.pl> wrote in message
news:e8939c$j6e$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>
> Użytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:2f9b.00000090.44a7d115@newsgate.onet.pl...
>> .
>> >i zimne piwo, najlepsze z domowego browaru - http://www.browamator.pl/
>>
>> Wierzę Ci na słowo. Pewnym jest, że takowe piwo nie posiada polepszaczy i
> innych
>> świństw utrwalających.:-))
>
> No, my właśnie zabutelkowaliśmy pierwszą warkę. Teraz miesiące czekania :)
>
> Margola
Najbardziej lubię australijski Coopers - kit Dark Ale można kupić tu:
http://www.biowin.com.pl/?bio=1&lang=pol&str=4&grupa
=3&podgrupa=321&session=fd32ce6e2261811a49c040ffeffe
b90b
po tygodniu fermentacji rozlewa się do butelek i kapsluje. Już po miesiącu
jest fantastyczny.
Najgorsze jest to że, choć z kitu jest 23 litry piwa i nastawiałem cztery
nastawy, to do kapslowania mało zostawało...
Ja pijałem kuflami prosto z fermentora - każdy ma stosowny kureczek - żona
miałe coś przeciwko, ale cichcem podpijała - głośno dziwiąc się, że tak
szybko znika...
Wspaniały napój niskoalkoholowy...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-07-02 23:20:38
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...** Waldemar wrote:
>>> Maślana,?Świeżo złowiona?
>> A co maślaną to się łowi już uwędzoną czy jak? :)
> o ile wybierasz się na Karaiby lub w inne tropiki to może dostaniesz
> świeżo złowioną. Nad Bałtykiem będziesz miał z dostaniem świeżo
> złowionej niejakie problemy.
OK. Tak lepiej... To ona nie pływa w Bałtyku?
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-07-03 05:56:08
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...Panslavista napisał(a):
> Najbardziej lubię australijski Coopers - kit Dark Ale można kupić tu:
> http://www.biowin.com.pl/?bio=1&lang=pol&str=4&grupa
=3&podgrupa=321&session=fd32ce6e2261811a49c040ffeffe
b90b
> po tygodniu fermentacji rozlewa się do butelek i kapsluje. Już po miesiącu
> jest fantastyczny.
...
> Wspaniały napój niskoalkoholowy...
Naprawdę zadowoli miłośnika zwykłego piwa? To nie jest coś jak podpiwek
czy kwas chlebowy? Zaznanczam, że nie mam nic przeciwko jednemu i
drugiemu, ale przed zakupem chętnie bym skosztował czy przynajmniej
posłuchał zachwytów. Ktoś jeszcze się bawi w domowy browar?
--
JackOss - obchodzi się bez sygnaturki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-07-03 06:21:50
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...Konrad Kosmowski schrieb:
> ** Waldemar wrote:
>
>>>> Maślana,?Świeżo złowiona?
>
>>> A co maślaną to się łowi już uwędzoną czy jak? :)
>
>> o ile wybierasz się na Karaiby lub w inne tropiki to może dostaniesz
>> świeżo złowioną. Nad Bałtykiem będziesz miał z dostaniem świeżo
>> złowionej niejakie problemy.
>
> OK. Tak lepiej... To ona nie pływa w Bałtyku?
>
nie, to rodzaj makreli pływającej w głębokich wodach. Tu masz sznurek do
angielskiej wikipedii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ruvettus_pretiosus
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-07-03 06:26:32
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
"JackOss" <p...@o...pl> wrote in message
news:e8abhp$kfg$1@atena.e-wro.net...
> Panslavista napisał(a):
>> Najbardziej lubię australijski Coopers - kit Dark Ale można kupić tu:
>> http://www.biowin.com.pl/?bio=1&lang=pol&str=4&grupa
=3&podgrupa=321&session=fd32ce6e2261811a49c040ffeffe
b90b
>> po tygodniu fermentacji rozlewa się do butelek i kapsluje. Już po
>> miesiącu jest fantastyczny.
> ...
>> Wspaniały napój niskoalkoholowy...
>
> Naprawdę zadowoli miłośnika zwykłego piwa? To nie jest coś jak podpiwek
> czy kwas chlebowy? Zaznanczam, że nie mam nic przeciwko jednemu i
> drugiemu, ale przed zakupem chętnie bym skosztował czy przynajmniej
> posłuchał zachwytów. Ktoś jeszcze się bawi w domowy browar?
>
> --
> JackOss - obchodzi się bez sygnaturki
Gdy młody to faktycznie jak podpiwek, w końcu powinien w butelkach postać
pół roku, ale....
:-P)))))))))))))))))))))))))))
A po pół roku jest to fantazja - 23 litry piwa za 31zł - niepasteryzowane, z
pianą która nozem w kostkę można kroić - no i ten smak!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-07-03 07:27:55
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
Użytkownik "JackOss" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e8abhp$kfg$1@atena.e-wro.net...
> > Wspaniały napój niskoalkoholowy...
>
> Naprawdę zadowoli miłośnika zwykłego piwa? To nie jest coś jak podpiwek
> czy kwas chlebowy? Zaznanczam, że nie mam nic przeciwko jednemu i
> drugiemu, ale przed zakupem chętnie bym skosztował czy przynajmniej
> posłuchał zachwytów. Ktoś jeszcze się bawi w domowy browar?
NO właśnie dlatego czekają nas trzy miesiące przynajmniej przed
degustacją... Miłośnicy fast foodów i seksu na pierwszej randce mogą nie
zdzierżyć trudów domowego browarnictwa ;)
Mój mężczyzna - wybredne toto w kwestii piwa - pił piwo robione przez męża
koleżanki. I zaraz kupił zestaw!
Zajrzyj na tą stronę www.browamator.pl - poczytaj forum. Może Cię przekonają
opinie?
Marg0la
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-07-03 07:38:54
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...
"Margola" <malgos@spamowi_mowimy_won.panda.bg.univ.gda.pl> wrote in message
news:e8ah2g$d0$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "JackOss" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:e8abhp$kfg$1@atena.e-wro.net...
>> > Wspaniały napój niskoalkoholowy...
>>
>> Naprawdę zadowoli miłośnika zwykłego piwa? To nie jest coś jak podpiwek
>> czy kwas chlebowy? Zaznanczam, że nie mam nic przeciwko jednemu i
>> drugiemu, ale przed zakupem chętnie bym skosztował czy przynajmniej
>> posłuchał zachwytów. Ktoś jeszcze się bawi w domowy browar?
>
> NO właśnie dlatego czekają nas trzy miesiące przynajmniej przed
> degustacją... Miłośnicy fast foodów i seksu na pierwszej randce mogą nie
> zdzierżyć trudów domowego browarnictwa ;)
>
> Mój mężczyzna - wybredne toto w kwestii piwa - pił piwo robione przez męża
> koleżanki. I zaraz kupił zestaw!
>
> Zajrzyj na tą stronę www.browamator.pl - poczytaj forum. Może Cię
> przekonają
> opinie?
>
> Marg0la
Rodzina cichcem podpijała mi piwo. Ale ja nastawiałem 4 do 6 fermentorów.
Muszę kupić te beczki, ale na wino, bo aronia w tym roku, podobnie jak
agrest, chyba się wściekła...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-07-03 14:38:47
Temat: Re: Ryby morskie z grilla...Waldemar <w...@i...de> wrote in news:4grrbvF1o8bhsU2@uni-
berlin.de:
> nie, to rodzaj makreli pływającej w głębokich wodach. Tu masz sznurek do
> angielskiej wikipedii:
> http://en.wikipedia.org/wiki/Ruvettus_pretiosus
>
Pod tą nazwą sprzedawane są u nas różne gatunki.
Tu masz link do wikipedii polskiej:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ryba_ma%C5%9Blana
jest tam też link pod nazwą:
"Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Gdańsku - o rybach
maślanych", ale niestety nie działa. Ale tu większość z tej treści została
przedrukowana:
http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=68138
--
Pozdrawiam
Kosek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |