« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-16 18:09:32
Temat: Re: Ryz z warzywami - prosba o przepis
Użytkownik "Gargantua" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ajjhik$pa0$1@news.onet.pl...
> Niby proste a jednak:)
> Bardzo mi smakuje taki ryz z warzywami jak w wietnamskich kioskach, a
rozne
> moje eksperymenty jak dotad nawet do tego sie nie zblizyly. Czy jakas
> zyczliwa dusza moze mi podac sprawdzony przepis?
>
> Ania
>
Pewnie;
Moim znajomym smakuje i to dobrze;
Ugotuj ryz w woreczku( ile tam tylko chcesz) po ugotowaniu dodaj troszke
masla nie bedzie sie kleic a i smak poprawi..... kup gotowe warzywa
zamrozone Hortexa wwrzuc go garnka ugotuj odcedz i masz gotowe........dla
mnie bomba i smakuje;))))))
Proste i smaczne....
Atimka majaca nadzieje, iz przyczynila sie do pomocy;)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-16 18:50:46
Temat: Ryz z warzywami - prosba o przepisNiby proste a jednak:)
Bardzo mi smakuje taki ryz z warzywami jak w wietnamskich kioskach, a rozne
moje eksperymenty jak dotad nawet do tego sie nie zblizyly. Czy jakas
zyczliwa dusza moze mi podac sprawdzony przepis?
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 19:18:53
Temat: Re: Ryz z warzywami - prosba o przepis
Użytkownik Atimka :) <a...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ajjiiq$h6r$...@n...tpi.pl...
>
>
> Ugotuj ryz w woreczku( ile tam tylko chcesz) po ugotowaniu dodaj troszke
> masla nie bedzie sie kleic a i smak poprawi..... kup gotowe warzywa
> zamrozone Hortexa wwrzuc go garnka ugotuj odcedz i masz gotowe........dla
> mnie bomba i smakuje;))))))
>
> Proste i smaczne....
>
> Atimka majaca nadzieje, iz przyczynila sie do pomocy;)))
>
>
a ja to wolę raczej ryż taki krótkoziarnisty, nie pamiętam jak się nazywa,
ugotowany, ale nie na zupełnie miękko, nie może być mocno klejący.
Potem taki ryż smaży się na oliwie czy oleju z mrożonym groszkiem, marchewką
w malutką kostkę, kawałkami pędów bambusa, no i oczywiście paseczkami
czarnych chińskich grzybów, uprzednio namoczonych i ugotowanych. Trochę
przypraw wedle gustu i masz ryżyk :) Mogą tam się też znaleźć orzeszki
ziemne, byle nie za dużo.
pozdrawiam
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 19:24:56
Temat: Re: Ryz z warzywami - prosba o przepis
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajjj89$ifg$1@news2.tpi.pl...
> Potem taki ryż smaży się na oliwie czy oleju z mrożonym groszkiem,
marchewką
> w malutką kostkę, kawałkami pędów bambusa, no i oczywiście paseczkami
> czarnych chińskich grzybów, uprzednio namoczonych i ugotowanych.
Ale tylko groszek ma byc mrozony?
A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 19:43:21
Temat: Re: Ryz z warzywami - prosba o przepisOn Fri, 16 Aug 2002 21:18:53 +0200, "Wkn" <w...@w...pl> wrote:
>
>Użytkownik Atimka :) <a...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>napisał:ajjiiq$h6r$...@n...tpi.pl...
>>
>>
>> Ugotuj ryz w woreczku( ile tam tylko chcesz) po ugotowaniu dodaj troszke
>> masla nie bedzie sie kleic a i smak poprawi..... kup gotowe warzywa
>> zamrozone Hortexa wwrzuc go garnka ugotuj odcedz i masz gotowe........dla
>> mnie bomba i smakuje;))))))
>>
>> Proste i smaczne....
>>
>> Atimka majaca nadzieje, iz przyczynila sie do pomocy;)))
>>
>>
>
>a ja to wolę raczej ryż taki krótkoziarnisty, nie pamiętam jak się nazywa,
>ugotowany, ale nie na zupełnie miękko, nie może być mocno klejący.
>
krotkkozarnisty to troche chyba jak arborio, na risotto... a u
nas jest jeszcze bardziej krotkozarnisty - pudding rice, na
desery, leguminy mleczne...szybciej sie gotuje
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 19:55:25
Temat: Re: Ryz z warzywami - prosba o przepis
Użytkownik Gargantua <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ajjjim$sfm$...@n...onet.pl...
>
> Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ajjj89$ifg$1@news2.tpi.pl...
>
> > Potem taki ryż smaży się na oliwie czy oleju z mrożonym groszkiem,
> marchewką
> > w malutką kostkę, kawałkami pędów bambusa, no i oczywiście paseczkami
> > czarnych chińskich grzybów, uprzednio namoczonych i ugotowanych.
>
> Ale tylko groszek ma byc mrozony?
>
> A.
>
>
a to już od Ciebie zależy, ja po prostu nie lubię mrożonej marchwi, nie
smakuje mi i już. Szczególnie w potrawkach i sałatkach.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 08:26:45
Temat: Re: Ryz z warzywami - prosba o przepis
Użytkownik "Atimka :)" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajjiiq$h6r$1@news2.tpi.pl...
> Ugotuj ryz w woreczku( ile tam tylko chcesz) po ugotowaniu dodaj troszke
> masla nie bedzie sie kleic a i smak poprawi..... kup gotowe warzywa
> zamrozone Hortexa wwrzuc go garnka ugotuj odcedz i masz gotowe........dla
> mnie bomba i smakuje;))))))
>
> Proste i smaczne....
>
> Atimka majaca nadzieje, iz przyczynila sie do pomocy;)))
>
do takich chinskopoddobnych potraw to raczej nie ryz w woreczku
MechaGodzilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 10:57:19
Temat: Re: Ryz z warzywami - prosba o przepis
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajjj89$ifg$1@news2.tpi.pl...
>
> Użytkownik Atimka :) <a...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:ajjiiq$h6r$...@n...tpi.pl...
> >
> >
> > Ugotuj ryz w woreczku( ile tam tylko chcesz) po ugotowaniu dodaj
troszke
> > masla nie bedzie sie kleic a i smak poprawi..... kup gotowe warzywa
> > zamrozone Hortexa wwrzuc go garnka ugotuj odcedz i masz
gotowe........dla
> > mnie bomba i smakuje;))))))
> >
> > Proste i smaczne....
> >
> > Atimka majaca nadzieje, iz przyczynila sie do pomocy;)))
> >
> >
>
> a ja to wolę raczej ryż taki krótkoziarnisty, nie pamiętam jak się nazywa,
> ugotowany, ale nie na zupełnie miękko, nie może być mocno klejący.
> Potem taki ryż smaży się na oliwie czy oleju z mrożonym groszkiem,
marchewką
> w malutką kostkę, kawałkami pędów bambusa, no i oczywiście paseczkami
> czarnych chińskich grzybów, uprzednio namoczonych i ugotowanych. Trochę
> przypraw wedle gustu i masz ryżyk :) Mogą tam się też znaleźć orzeszki
> ziemne, byle nie za dużo.
>
widzisz kazdy robi jak lubi.....ja nie mam czasu na zabawy w kuchnii wiec
musze robic sobie jedzonko smaczne i zarazem szybkie.........kobieta biznesu
ech;)))
Atimka zawsze ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 10:57:53
Temat: Re: Ryz z warzywami - prosba o przepis
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajjlcj$mp9$1@news2.tpi.pl...
>
> Użytkownik Gargantua <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:ajjjim$sfm$...@n...onet.pl...
> >
> > Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:ajjj89$ifg$1@news2.tpi.pl...
> >
> > > Potem taki ryż smaży się na oliwie czy oleju z mrożonym groszkiem,
> > marchewką
> > > w malutką kostkę, kawałkami pędów bambusa, no i oczywiście paseczkami
> > > czarnych chińskich grzybów, uprzednio namoczonych i ugotowanych.
> >
> > Ale tylko groszek ma byc mrozony?
> >
> > A.
> >
> >
>
> a to już od Ciebie zależy, ja po prostu nie lubię mrożonej marchwi, nie
> smakuje mi i już. Szczególnie w potrawkach i sałatkach.
>
Nie lepszy groszek koserwowy????????
Atimka zawsze :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 10:59:03
Temat: Re: Ryz z warzywami - prosba o przepis
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:ajl1ce$gu3$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Atimka :)" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ajjiiq$h6r$1@news2.tpi.pl...
> > Ugotuj ryz w woreczku( ile tam tylko chcesz) po ugotowaniu dodaj
troszke
> > masla nie bedzie sie kleic a i smak poprawi..... kup gotowe warzywa
> > zamrozone Hortexa wwrzuc go garnka ugotuj odcedz i masz
gotowe........dla
> > mnie bomba i smakuje;))))))
> >
> > Proste i smaczne....
> >
> > Atimka majaca nadzieje, iz przyczynila sie do pomocy;)))
> >
>
>
> do takich chinskopoddobnych potraw to raczej nie ryz w woreczku
>
>
> MechaGodzilla
>
To daj inny ryz....ja napisalam jak robie....prawda?????? nie mam czsu na
bawienie sie w kuchni i cudowanie...niestety;( chodz bardzo bym chciala...
Atimka troszke dzis zabiegana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |