Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik bez mielenia sera Re: Sernik bez mielenia sera

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Sernik bez mielenia sera

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.task.gda.pl!not
-for-mail
From: "Asiunia" <j...@p...gda.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sernik bez mielenia sera
Date: Wed, 5 Jul 2000 12:30:43 +0200
Organization: CI TASK http://news.task.gda.pl/
Lines: 33
Message-ID: <8jv2la$dap$1@korweta.task.gda.pl>
References: <3...@g...pl> <nMC85.17355$Qw1.417152@news.tpnet.pl>
<3...@g...pl>
NNTP-Posting-Host: pc115.prs.gda.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 962792938 13657 153.19.138.6 (5 Jul 2000 10:28:58 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: 5 Jul 2000 10:28:58 GMT
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Odp: Sernik bez mielenia sera
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Notice1: This post has been postprocessed on the news.task.gda.pl server.
X-Notice2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:30550
Ukryj nagłówki


Użytkownik Marcin Szolajski <m...@g...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@g...pl...
> Dzięki za radę
>
> a może teraz przepis???
>
Nikt nie chce podać?:-)

Sernik bez spodu i proszku do p., ale pyszny

ok.1,5 - 1,8 kg sera zmielonego, lub poduszonego widelcem albo utłuczonego
tłuczkiem do ziemniaków, jak nie masz maszynki
kostka masła
6 jaj
1-1,5 szkl. cukru, jak kto lubi słodszy
2 opak. cukru wanil.
2 łyżki czubate maki ziemniaczanej
dodatki jak kto lubi, rodzynki, orzechy, skórka, inne dziadostwo (ja nie
lubię)

Zółtka ukręcić z masłem na puch, dodać cukier + cukier wanilin., dodawać
stopniowo ser, po wkręceniu sera dodać mąkę ziemniaczaną, na koniec
delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek ( do białek przed ubijaniem
dodaj szczyptę soli, będzie sztywna). Włożyc do formy, wsadzic do
rozgrzanego piekarnika (180 st.) i piec tak ok. godziny (zależy od
kuchenki). Po wyjęciu posypać pudrem lub polać polewą. Sernik jest wysoki
(nie siada), wilgotny i pyyyyszny.
Życzę przyjemnego pieczenia
Asia



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.07 Hania
05.07 Asiunia
05.07 laute
05.07 Jarek
06.07 Gamon
06.07 Martucha
06.07 Gamon
06.07 Alicja NF
06.07 asia
06.07 Agnieszka Szalewska-Palasz
07.07 Dana
07.07 Marcin Szolajski
10.07 Dana
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK