« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-23 18:57:35
Temat: Słód jęczmiennya MM???Czy ktoś może mi napisać co to takiego jest dokładnie i czy jako składnik
chleba jest dozwolony na MM?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-02-24 12:19:03
Temat: Re: Słód jęczmiennya MM???
> Czy ktoś może mi napisać co to takiego jest dokładnie i czy jako składnik
> chleba jest dozwolony na MM?
nie jest dozwolony
Słód, skiełkowane ziarno zbożowe (zwykle jęczmienne), bogate w enzymy
hydrolizujące skrobię.
Główny surowiec piwowarstwa, stosowany także w gorzelnictwie ziemniaczanym i
zbożowym oraz w produkcji odżywczych ekstraktów słodowych (poprzez hydrolizę
(scukrzanie) skrobi w maltozę).
maltoza ma Ig 110 - smacznego
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-02-24 12:23:53
Temat: Re: Słód jęczmiennya MM???
Użytkownik "quentin" <e...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:b3b5iv$cb1$1@inews.gazeta.pl...
> Czy ktoś może mi napisać co to takiego jest dokładnie i czy jako składnik
> chleba jest dozwolony na MM?
>
Z tego co mi wiadomo,słod jeczmienny to po prostu skrobia "wyjete" z
jeczmienia.Dokladnie technologii jego sporzadzania nie znam.Jako skladnik
chleba jest niedozwolony.Pozdrawiam Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-02-24 13:06:05
Temat: Re: Słód jęczmiennya MM???no to ładnie,a ja sobie w sobotę zrobiłam uczte na bazie chleba kołodziej,
który oczywiście miał w składzie słód jeczmienny:(((((((((
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-02-24 15:18:45
Temat: Re: Słód jęczmiennya MM???Slod jeczmienny sklada sie glownei z maltozy - a jest to ten z weglowodanow,
ktory u Montignaca jest najgorszy ze wszystkich - dlatego piwo, ktore
zawiera maltoze jest zakazane....
Problem tylko w tym, ze chleba zawiera prawie zawsze jakis cukier - jesli
nie zwykly to ukryty pod nazwa slod jeczminny albo maka slodowa......
Nikoosai
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-02-24 22:02:57
Temat: Re: Słód jęczmiennya MM???To czy istnieje jakiś "dobry" chleb, który by nie zawierał tych dodatków???
Proszę napiszcie mi dokladna nazwę, bo zaczynam mieć mętlik w głowie (jestem
z W-wy).
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-02-25 15:35:31
Temat: Re: Słód jęczmiennya MM???> Proszę napiszcie mi dokladna nazwę, bo zaczynam mieć mętlik w głowie
(jestem
> z W-wy).
"Pewna czesc osob na to czekala. Mozna zdzwonic i zapytac sie o siec
dystrybucji w poszczegolnych dzielnicach.
Mam przynajmniej taka nadzieje bo tam nie dzwonilem.
Piekarnia Opaczewska (0 22) 822 21 22 - Chleb pelnoziarnisty zytni
Piekarnia w Łomiankach (0 22) 751 22 05 - Chleb Bednarz."
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-02-26 20:19:25
Temat: Re: Słód jęczmiennya MM???dzięki
A czy ktoś zna może pieczywo z Radzymina? Czy chleb z metra jest zgodny z MM?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2003-02-27 14:43:04
Temat: Re: Słód jęczmiennya MM???> A czy ktoś zna może pieczywo z Radzymina? Czy chleb z metra jest zgodny z
MM?
raczej kazdy chleb jest nie zgodny z mm z definicji
sa tylko nieliczne wyjatki ktorych znalezienie graniczy z cudem.
nie wiem co to jest "chleb z metra" chodzi ci o piekarnie na stacji
Politechnika?
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2003-02-27 16:36:21
Temat: Re: Słód jęczmiennya MM???Nie weim czy mają tam swój punkt, ale jest to chleb ze znanej piekarni z
Radzymina. Wyglada na razowca, jest bardzo lepki i widać w nim jakby całe
ziarna zbóż.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |