« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-21 10:11:36
Temat: Słodko kwaśny son chili - chińskiWitam,
Poszukuje przepisu na chiński sos słodko-kwaśny chili.
Probowalam googlować, znalazlam podobny wątek :
http://tinyurl.com/ogbrz
Niestety nie bylo tam dokładnie tego przepisu. Moze juz go ktos zna? :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-21 21:14:26
Temat: Re: Słodko kwaśny son chili - chińskiDnia Tue, 21 Feb 2006 11:11:36 +0100, Topino napisał(a):
> Witam,
> Poszukuje przepisu na chiński sos słodko-kwaśny chili. Probowalam
> googlować, znalazlam podobny wątek : http://tinyurl.com/ogbrz
>
> Niestety nie bylo tam dokładnie tego przepisu. Moze juz go ktos zna? :)
A nie prościej kupić?
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-22 08:24:40
Temat: Re: Słodko kwaśny son chili - chiński
Użytkownik "Magdalena Fabrykowska-Młotek" <m...@s...waw.pl> napisał w
wiadomości news:pan.2006.02.21.21.14.26.198515@sgh.waw.pl...
> Dnia Tue, 21 Feb 2006 11:11:36 +0100, Topino napisał(a):
>
> > Witam,
> > Poszukuje przepisu na chiński sos słodko-kwaśny chili. Probowalam
> > googlować, znalazlam podobny wątek : http://tinyurl.com/ogbrz
> >
> > Niestety nie bylo tam dokładnie tego przepisu. Moze juz go ktos zna? :)
>
> A nie prościej kupić?
> --
>
> Magdalena Fabrykowska Młotek
pewnie ze prosciej,ale chcialabym sama zrobic
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-02-22 11:02:30
Temat: Re: Słodko kwaśny son chili - chiński
Użytkownik "Topino" <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dth74q$1l6$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Magdalena Fabrykowska-Młotek" <m...@s...waw.pl> napisał w
> wiadomości news:pan.2006.02.21.21.14.26.198515@sgh.waw.pl...
> > Dnia Tue, 21 Feb 2006 11:11:36 +0100, Topino napisał(a):
> >
> > > Witam,
> > > Poszukuje przepisu na chiński sos słodko-kwaśny chili. Probowalam
> > > googlować, znalazlam podobny wątek : http://tinyurl.com/ogbrz
> > >
> > > Niestety nie bylo tam dokładnie tego przepisu. Moze juz go ktos zna?
:)
> >
> > A nie prościej kupić?
> > --
> >
> > Magdalena Fabrykowska Młotek
>
> pewnie ze prosciej,ale chcialabym sama zrobic
>
>I co, jednak nikt nie zna? :( ....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-02-22 11:10:17
Temat: Re: Słodko kwaśny son chili - chińskiTopino napisał(a):
> pewnie ze prosciej,ale chcialabym sama zrobic
>
Jakis czas temu widzialam w tv jakis zagraniczny program ze szkola
gotowania - w jednym odcinku robili wlasnie sos chilli, wymieklam, gdy
okazalo sie, ze mniej wiecej polowa skladnikow byla co najmniej trudno
dostepna w naszych warunkach.
Naprawde prosciej kupic :)
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-02-22 11:21:00
Temat: Re: Słodko kwaśny son chili - chińskiTopino wrote:
>> I co, jednak nikt nie zna? :( ....
zna. Np. pan gugiel wyciepł coś takiego:
1 peck tomatoes
2 C. vinegar
2 C. ground onions
2 C. ground green peppers
2 C. sugar
2 t. cinnamon
1 t. cloves
1 t. cayenne
2 T. salt
Put all ingredients in a large pot. Bring to a boil, turn heat down to
medium. Cook until it thickens.
Makes about 7 pints.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-02-22 11:44:16
Temat: Re: Słodko kwaśny son chili - chiński
Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dthgqq$gfv$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Topino napisał(a):
>
> > pewnie ze prosciej,ale chcialabym sama zrobic
> >
>
> Jakis czas temu widzialam w tv jakis zagraniczny program ze szkola
> gotowania - w jednym odcinku robili wlasnie sos chilli, wymieklam, gdy
> okazalo sie, ze mniej wiecej polowa skladnikow byla co najmniej trudno
> dostepna w naszych warunkach.
> Naprawde prosciej kupic :)
>
>
> th
No i dziekuje :) Sprobuje tego od Pana Gugla ;),a jak nie wyjdzie to kupię
Pozdrowionka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-02-22 18:09:21
Temat: Re: Słodko kwaśny son chili - chińskiTopino wrote:
>
>>
>>I co, jednak nikt nie zna? :( ....
ten son chili mnie zmylil -
Ja robie taki slodko kwasny sos do skrzydelek i do wieprzowiny na slodko
kwasno
1 szklanka soku ananasowego
2 lyzki maki ryzowej
1/4 szklanki ketchupu
1/4 szklanki brazowego cukru trzcinowego lub bialego
2-3 lyzki octu ryzowego - do smaku
1-2 lyzki sosu sojowego
1-2 lyzki tartego swiezego imbiru
1-2 zabki posiekanego czosnku
1-2 lyzeczki ostrego oleju sezamowego (hot sesame oil)
Wymieszac, doprowadzic do wrzenia, pogotowac na malym ogniu 2-3 minuty,
sprobowac, doprawic octem lub cukrem, polac mieso lub warzywa. Mozna
zapiec z kawalkami miesa.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |