Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sorowka z czerwonej kapusty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sorowka z czerwonej kapusty

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-21 07:59:30

Temat: Sorowka z czerwonej kapusty
Od: "walkie" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wczoraj naszlo mnie zebym do obiadu zjesc sorowke z czerwonej kapusty. Tylko
problem tkwi ze ona cos niesmakowala mi tak dobrze jak kiedys.
Zrobilam tak ze poszatkowalam pol glowki kapusty, sparzylam ja wrzatkiem,
dodalam jabluszka, cebulki, polaczylam majonezem (kieleckim) i....
I kapusta byla twarda i taka jakas jalowa i teraz nie wiem co ja mam robic,
gotowac ta kapuste czy co?? :((((

Justyna niepocieszona :((

--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-21 08:18:43

Temat: Re: Sorowka z czerwonej kapusty
Od: "sMOCZYCA" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

ja zawsze robie dokładnie tak jak ty - może wina kapusty ??


Użytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:ap0c31$nid$1@absinth.dialog.net.pl...
> Wczoraj naszlo mnie zebym do obiadu zjesc sorowke z czerwonej kapusty.
Tylko
> problem tkwi ze ona cos niesmakowala mi tak dobrze jak kiedys.
> Zrobilam tak ze poszatkowalam pol glowki kapusty, sparzylam ja wrzatkiem,
> dodalam jabluszka, cebulki, polaczylam majonezem (kieleckim) i....
> I kapusta byla twarda i taka jakas jalowa i teraz nie wiem co ja mam
robic,
> gotowac ta kapuste czy co?? :((((
>
> Justyna niepocieszona :((
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------------
> walkie -> Justyna Oracz
> GG:411958
> e-mail: w...@w...net.pl
> j...@w...net.pl
> IRC: #wroclaw
> ----------------------------------------------------
-----------------
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-21 09:26:10

Temat: Re: Sorowka z czerwonej kapusty
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:ap0c31$nid$1@absinth.dialog.net.pl...
> Wczoraj naszlo mnie zebym do obiadu zjesc sorowke z czerwonej kapusty.
Tylko
> problem tkwi ze ona cos niesmakowala mi tak dobrze jak kiedys.
> Zrobilam tak ze poszatkowalam pol glowki kapusty, sparzylam ja wrzatkiem,
> dodalam jabluszka, cebulki, polaczylam majonezem (kieleckim) i....
> I kapusta byla twarda i taka jakas jalowa i teraz nie wiem co ja mam
robic,
> gotowac ta kapuste czy co?? :((((
>
> Justyna niepocieszona :((

moze powinnas ja wrzucic do osolonego wrzatku na kilka minut i nie zapomniec
potem o jej zakwaszeniu (np. sokiem z cytryny). Ja nie dodaje majonezu, ale
troche oliwy.

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-21 11:58:42

Temat: Re: Sorowka z czerwonej kapusty
Od: "Busia" <b...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja przed zrobieniem sałatki z kapusty solę ją i daję jej trochę zmięknąć
,pomaga.Surówka nie jest taka twarda.
Użytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:ap0c31$nid$1@absinth.dialog.net.pl...
> I kapusta byla twarda i taka jakas jalowa i teraz nie wiem co ja mam
robic,
> gotowac ta kapuste czy co?? :((((
>
> Justyna niepocieszona :((
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------------
> walkie -> Justyna Oracz
> GG:411958
> e-mail: w...@w...net.pl
> j...@w...net.pl
> IRC: #wroclaw
> ----------------------------------------------------
-----------------
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-21 22:02:44

Temat: Re: Sorowka z czerwonej kapusty
Od: "Dirko" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:ap0c31$nid$1@absinth.dialog.net.pl...
> Wczoraj naszlo mnie zebym do obiadu zjesc sorowke z czerwonej kapusty.
Tylko
> problem tkwi ze ona cos niesmakowala mi tak dobrze jak kiedys.
> Zrobilam tak ze poszatkowalam pol glowki kapusty, sparzylam ja wrzatkiem,
> dodalam jabluszka, cebulki, polaczylam majonezem (kieleckim) i....
> I kapusta byla twarda i taka jakas jalowa i teraz nie wiem co ja mam
robic,
> gotowac ta kapuste czy co?? :((((
>
> Justyna niepocieszona :((
>
Poszatkowaną kapustę należy zblanszować. A konkretnie wrzucić na osolony
i lekko osłodzony wrzątek, zagotować i w zależności od twardości kapusty i
grubości poszatkowania gotować na małym ogniu do1 minuty. Po odcedzeniu na
sicie obowiązkowo pokropic sokiem z cytryny (smak i barwa),
J.Siedlecki

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-22 14:01:20

Temat: Re: Sorowka z czerwonej kapusty
Od: "alla" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:ap0c31$nid$1@absinth.dialog.net.pl...
> Wczoraj naszlo mnie zebym do obiadu zjesc sorowke z czerwonej kapusty.
Tylko
> problem tkwi ze ona cos niesmakowala mi tak dobrze jak kiedys.
Witam!
Ja robie tak: ( na glowke kapusty czerwonej-u mnie to na 4 osoby)
Wlewam do michy 4 lyzki oleju, sok z 1cytryny i szczypte soli wrzucam,
mieszam, az mi sie zrobi taka metna zaprawa.
Potem zas:
Szatkuje kapuche bardzo cienko lub scieram na tarce z duzymi
oczkami.Mechanicznie lub recznie.Partiami wrzucam do michy z zaprawa i
mieszam.
Potem ucieram grubo jablko, moze byc soczyste lub nie.
Dodaje do kapusty, mieszam, potem cukru troche wrzucam, jak kto lubi wrzuca
sobie cukru wiecej :))
Surowka ma superowy kolor i smak:)
P.S.Z tym cukrem to trzeba ostroznie:)))
Alla



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

BOSCH MUM - do Irka Zabłockiego
sernik amerykanski
Cos "z pradem"na jesienne wieczory
Gdzie kupić filiżanki do kawy
Salatka Sledziowa :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »