Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos Worcestershire

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos Worcestershire

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-23 07:09:26

Temat: Sos Worcestershire
Od: "Biedron" <b...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

Poszukuje przepisu do domowego wykonania na takowy sos. I nie piszcie mi, ze
moge go kupic w supermarkecie itp. Z gory dziekuje za wszelkie rady i
przepisy.
--
Biedron
www.kuchniaonline.pl, www.poszukiwacz.pl
**************
Miał lekko zadarty nos z wysuniętą brodą do przodu
(Autor nieznany- przynajmniej ja go nie znam)
**************


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-23 08:04:44

Temat: Re: Sos Worcestershire
Od: cezary gmyz <c...@z...dwws.pl> szukaj wiadomości tego autora

Recptura tego sosu jest chroniona i tak naprawde lepiej naprawde go kupic
niz probowac odtworzyc w warunkach domowych zwlaszcza, ze w jego sklad
wchodza trudno dostepne skłladniki jak tamardynowiec. W domu mam gdzie sps
wszystkich skladnikow ale proporycji i receptury chyba nie da sie odtworzyc
Czarek

> From: "Biedron" <b...@s...pl>
> Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
> Newsgroups: pl.rec.kuchnia
> Date: Tue, 23 Oct 2001 09:09:26 +0200
> Subject: Sos Worcestershire
>
> Poszukuje przepisu do domowego wykonania na takowy sos. I nie piszcie mi, ze
> moge go kupic w supermarkecie itp. Z gory dziekuje za wszelkie rady i
> przepisy.
> --
> Biedron
> www.kuchniaonline.pl, www.poszukiwacz.pl
> **************
> Miał lekko zadarty nos z wysuniętą brodą do przodu
> (Autor nieznany- przynajmniej ja go nie znam)
> **************
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-23 08:13:07

Temat: Re: Sos Worcestershire
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

cezary gmyz wrote:
>
> Recptura tego sosu jest chroniona i tak naprawde lepiej naprawde go kupic
> niz probowac odtworzyc w warunkach domowych zwlaszcza, ze w jego sklad
> wchodza trudno dostepne skłladniki jak tamardynowiec. W domu mam gdzie sps
> wszystkich skladnikow ale proporycji i receptury chyba nie da sie odtworzyc
> Czarek

składniki masz nawet na butelce, a także w internecie. Największym
problemem chyba będzie nie owoc tamaryndy, bo to nawet dostaniesz
sprasowane w bloczki. Problemem będzie zabeczkowanie i odpowiednia
fermentacja tego. No i tak, aby nie wyszła z tego produkcja butuliny, bo
mieszanka zawiera też anchovies, które muszą też skisieć.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

cukinia
cukinia
będzie okazja ppogadać z Makłowiczem...
kasza jaglana
Jaka patelnia?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »