« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-23 07:09:26
Temat: Sos WorcestershirePoszukuje przepisu do domowego wykonania na takowy sos. I nie piszcie mi, ze
moge go kupic w supermarkecie itp. Z gory dziekuje za wszelkie rady i
przepisy.
--
Biedron
www.kuchniaonline.pl, www.poszukiwacz.pl
**************
Miał lekko zadarty nos z wysuniętą brodą do przodu
(Autor nieznany- przynajmniej ja go nie znam)
**************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-23 08:04:44
Temat: Re: Sos WorcestershireRecptura tego sosu jest chroniona i tak naprawde lepiej naprawde go kupic
niz probowac odtworzyc w warunkach domowych zwlaszcza, ze w jego sklad
wchodza trudno dostepne skłladniki jak tamardynowiec. W domu mam gdzie sps
wszystkich skladnikow ale proporycji i receptury chyba nie da sie odtworzyc
Czarek
> From: "Biedron" <b...@s...pl>
> Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
> Newsgroups: pl.rec.kuchnia
> Date: Tue, 23 Oct 2001 09:09:26 +0200
> Subject: Sos Worcestershire
>
> Poszukuje przepisu do domowego wykonania na takowy sos. I nie piszcie mi, ze
> moge go kupic w supermarkecie itp. Z gory dziekuje za wszelkie rady i
> przepisy.
> --
> Biedron
> www.kuchniaonline.pl, www.poszukiwacz.pl
> **************
> Miał lekko zadarty nos z wysuniętą brodą do przodu
> (Autor nieznany- przynajmniej ja go nie znam)
> **************
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-23 08:13:07
Temat: Re: Sos Worcestershirecezary gmyz wrote:
>
> Recptura tego sosu jest chroniona i tak naprawde lepiej naprawde go kupic
> niz probowac odtworzyc w warunkach domowych zwlaszcza, ze w jego sklad
> wchodza trudno dostepne skłladniki jak tamardynowiec. W domu mam gdzie sps
> wszystkich skladnikow ale proporycji i receptury chyba nie da sie odtworzyc
> Czarek
składniki masz nawet na butelce, a także w internecie. Największym
problemem chyba będzie nie owoc tamaryndy, bo to nawet dostaniesz
sprasowane w bloczki. Problemem będzie zabeczkowanie i odpowiednia
fermentacja tego. No i tak, aby nie wyszła z tego produkcja butuliny, bo
mieszanka zawiera też anchovies, które muszą też skisieć.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |