Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Spody do malych babeczek Re: Spody do malych babeczek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Spody do malych babeczek



« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!sunqbc.risq.
qc.ca!cpk-news-hub1.bbnplanet.com!news.gtei.net!newsfeed1.cidera.com!newsfeed.a
vtel.net!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
Organization: Bassett Design
X-Mailer: Mozilla 4.5 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Spody do malych babeczek
References: <3...@a...pl> <9k6ike$pi1$1@news.tpi.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 32
Date: Tue, 31 Jul 2001 09:35:11 -0700
NNTP-Posting-Host: 207.71.222.123
X-Complaints-To: a...@n...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 996597304 207.71.222.123 (Tue, 31 Jul 2001 09:35:04 PDT)
NNTP-Posting-Date: Tue, 31 Jul 2001 09:35:04 PDT
X-Received-Date: Tue, 31 Jul 2001 09:35:04 PDT (newsfeed.avtel.net)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:60501
Ukryj nagłówki



AgataW wrote:
>
> Użytkownik Agnieszka Kutowska
> <A...@a...pl> w wiadomooci do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@a...pl...
> > Gdzie w W-wie mozna kupic male spody (takie jak do tarty
> tylko male)
> > (najlepiej z ciasta kruchego
>
> ..a to samemu takie trudne do wykonania? Znajoma Babcia
> zawsze przygotowuje sama spody (ma 75 lat prawie i zawsze
> gotowe 80 babeczek) i do tego bardzo slodkie
> arsze.( kwaskowy dzem z porzeczki czarnej i zalane slodka
> czekoladowa polewa i inne). Jest mistrzynia wypieków
> sernik z aromatem skórki pomaranczowej i z polewa
> czekoladowa wygralby kazdy konkurs.) A najgorsze jest to, ze
> nie potrafi podzielic sie przepisem ( brak proporcji).


Najlepsze sa babeczki pani Meli, z kruchego ciasta wedlug tego przepisu:

16 dkg maki
14 dkg cukru (puder jest najlepszy)
14 dkg masla
3 ugotowane na twardo zoltka

Posiekac, zarobic, schlodzic. Nie meczyc ciasta za dlugo, bo nie bedzie kruche.
Piec w chlodnym piecu, 160C/320F az brzegi zmienia kolor. Uzywac do
babeczek, tart, etc.
Magdalena Bassett

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.07 AgataW
Mój przysmak nad przysmaki :-)
Nowoczesne nie znaczy lepsze!
Przerywanie korzeniowych.
[OT] jak usunąć gluta?
Margaryny antycholesterolowe
Bitki wołowe
Co w foliowanych sałatach piszczy?
sok z buraków
Jaja z larwami w Auchanie
kurczaki zagrodowe a klatkowe
Kefir dobry na wszystko!
Podróby arbuzów.
Niehandlowna niedziela ?
Taro.
Co w zielonym koprze piszczy?
Lato
I znów księżniczka Anna spadła z konia!
A o takiego!
Polski Złoty gwarancją niezależności.
Włoskie przebudzenie.
Brawo, Węgrzy!
Nudy i pustka.
Niemiecki exodus.
VAT-owski przekręt T-mobile.
Opole nie forever.
Twórczość naukowa vs ochrona dóbr osobistych.
boty atakują
Mój przysmak nad przysmaki :-)
Nowoczesne nie znaczy lepsze!
Sprawa T.Komendy - giną świadkowie.


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X