Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Spody do malych babeczek Re: Spody do malych babeczek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Spody do malych babeczek

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!sunqbc.risq.
qc.ca!cpk-news-hub1.bbnplanet.com!news.gtei.net!newsfeed1.cidera.com!newsfeed.a
vtel.net!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
Organization: Bassett Design
X-Mailer: Mozilla 4.5 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Spody do malych babeczek
References: <3...@a...pl> <9k6ike$pi1$1@news.tpi.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 32
Date: Tue, 31 Jul 2001 09:35:11 -0700
NNTP-Posting-Host: 207.71.222.123
X-Complaints-To: a...@n...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 996597304 207.71.222.123 (Tue, 31 Jul 2001 09:35:04 PDT)
NNTP-Posting-Date: Tue, 31 Jul 2001 09:35:04 PDT
X-Received-Date: Tue, 31 Jul 2001 09:35:04 PDT (newsfeed.avtel.net)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:60501
Ukryj nagłówki



AgataW wrote:
>
> Użytkownik Agnieszka Kutowska
> <A...@a...pl> w wiadomooci do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@a...pl...
> > Gdzie w W-wie mozna kupic male spody (takie jak do tarty
> tylko male)
> > (najlepiej z ciasta kruchego
>
> ..a to samemu takie trudne do wykonania? Znajoma Babcia
> zawsze przygotowuje sama spody (ma 75 lat prawie i zawsze
> gotowe 80 babeczek) i do tego bardzo slodkie
> arsze.( kwaskowy dzem z porzeczki czarnej i zalane slodka
> czekoladowa polewa i inne). Jest mistrzynia wypieków
> sernik z aromatem skórki pomaranczowej i z polewa
> czekoladowa wygralby kazdy konkurs.) A najgorsze jest to, ze
> nie potrafi podzielic sie przepisem ( brak proporcji).


Najlepsze sa babeczki pani Meli, z kruchego ciasta wedlug tego przepisu:

16 dkg maki
14 dkg cukru (puder jest najlepszy)
14 dkg masla
3 ugotowane na twardo zoltka

Posiekac, zarobic, schlodzic. Nie meczyc ciasta za dlugo, bo nie bedzie kruche.
Piec w chlodnym piecu, 160C/320F az brzegi zmienia kolor. Uzywac do
babeczek, tart, etc.
Magdalena Bassett

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.07 AgataW
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.