Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Swieze czy suche? Re: Swieze czy suche?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Swieze czy suche?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!2.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!news.mb-net.net!open-news-network.org!aioe.org!.POSTED.cg
5TZUZoEYMCS9lcazO0JA.user.gioia.aioe.org!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Swieze czy suche?
Date: Fri, 24 Jul 2020 13:50:05 +0200
Organization: private
Lines: 55
Message-ID: <o...@t...home>
References: <rfcf5p$6dn$1@dont-email.me>
<3...@g...com>
<rfcmtf$s4g$1@dont-email.me>
<c...@g...com>
<rfd2r2$rfo$1@dont-email.me> <rfeb7q$1fg$1$Adam@news.chmurka.net>
NNTP-Posting-Host: cg5TZUZoEYMCS9lcazO0JA.user.gioia.aioe.org
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Complaints-To: a...@a...org
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382381
Ukryj nagłówki

W dniu .07.2020 o 11:56 Adam <a...@p...onet.pl> pisze:

> W dniu 2020-07-24 o 00:26, Bischoop pisze:
>> On 2020-07-23, 4...@g...com <4...@g...com> wrote:
>>> Jest XXI wiek. Co ma czas wspólnego z pieczeniem chleba. Mnie
>>> upieczenie zajmuje z trzy minuty. Dwie na zapakowanie składników do
>>> pojemnika i minutę na wyjęcie chleba z pojemnika. Ile czasu zajmuje Ci
>>> zrobienie chleba ze trzy minuty to za długo?
>> Tak dokladnie, nie chce mi sie czekac az urosnie bez drozdzy.
>> (...)
>
> Ale po co czekać?
> Jeśli przykładowo chcesz mieć chleb na czwartek, to po prostu w środę
> przygotuj. W czwartek już tylko wypieczesz, nie będziesz musiał na nic
> czekać.
> Nie potrafisz sobie zorganizować pracy?
>
> Nie traktuj tego pytania złośliwie, próbuję tylko zrozumieć mechanizm
> myślenia. Oczywiście pomijam sytuacje takie, jak np. przyjazd z urlopu.

Probuję zrozumieć mechanizm myślenia.
Jaki ma sens "pouczanie" kogokolwiek, jaki chleb ma piec?
Lepiej - który ma mu lepiej smakować :)

Miłościwie pomijam cały proces rośnięcia i dojrzewania zakwasu i ciasta.
To procesy rozłączne choć równoczesne, oba bardzo istotne i mocno zależne
od czasu, temperatury i innych parametrów.
Dlatego porady jak twoja powyższa tak średnio przydatna.

Najlepiej poczytajcie u źródeł:

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11804-1950techn
ologia-piekarstwa-produkcja-pieczywa-cz3/

Żeby zobaczyć rysunki/tabele - trzeba się zalogować.

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.07 Adam
24.07 Trefniś
24.07 Akarm
25.07 4...@g...com
25.07 Trefniś
25.07 cef
25.07 4...@g...com
25.07 4...@g...com
25.07 cef
25.07 Bischoop
25.07 Bischoop
25.07 4...@g...com
25.07 Trefniś
25.07 4...@g...com
26.07 Bischoop
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.