Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szynka w piwie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szynka w piwie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-03-12 19:00:02

Temat: Szynka w piwie
Od: "Cezarys" <c...@g...tam.pl> szukaj wiadomości tego autora

Lat temu kilka przjazna osoba podała mi przepis na szynkę w piwie
(ciemnym) z miodem.
Niestety, zgubiłem.
Może ktoś zna i mi przypomni?
CEzar


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-03-12 19:15:11

Temat: Re: Szynka w piwie
Od: "turecky " <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Cezarys <c...@g...tam.pl> napisał(a):

> Lat temu kilka przjazna osoba podała mi przepis na szynkę w piwie
> (ciemnym) z miodem.
> Niestety, zgubiłem.
> Może ktoś zna i mi przypomni?
> CEzar
A po co przepis ??? Na tak zadany temat zrobiłbym:
-szynke przyprawić, raczej klasycznie, może troche chińskiej mieszanki pięć
smaków, i niech poleży czas jakiś.
-obsmazyc ze wszystkich stron i w piec ją dać; w trakcie pieczenia polewać
piwem (zużyć nie więcej jak 1/2 litra) i bulionem.
- pod koniec pieczenia posmarować miodem po wierzchu i dopiec; miód się ładnie
skarmelizuje i utworzy smakowitą skorupkę na mięsie.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-03-12 20:05:06

Temat: Re: Szynka w piwie
Od: "Cezarys" <c...@g...tam.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dv1rvu$771$1@inews.gazeta.pl...
> Cezarys <c...@g...tam.pl> napisał(a):
>
>> Lat temu kilka przjazna osoba podała mi przepis na szynkę w piwie
>> (ciemnym) z miodem.
>> Niestety, zgubiłem.
>> Może ktoś zna i mi przypomni?
>> CEzar
> A po co przepis ??? Na tak zadany temat zrobiłbym:
> -szynke przyprawić, raczej klasycznie, może troche chińskiej mieszanki
> pięć
> smaków, i niech poleży czas jakiś.
> -obsmazyc ze wszystkich stron i w piec ją dać; w trakcie pieczenia
> polewać
> piwem (zużyć nie więcej jak 1/2 litra) i bulionem.
> - pod koniec pieczenia posmarować miodem po wierzchu i dopiec; miód
> się ładnie
> skarmelizuje i utworzy smakowitą skorupkę na mięsie.
>
Zapomniałem dodać - była niegotowana i pieczona też nie :)
CEzar


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-03-12 20:24:19

Temat: Re: Szynka w piwie
Od: "turecky " <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Cezarys <c...@g...tam.pl> napisał(a):

> Zapomniałem dodać - była niegotowana i pieczona też nie :)
> CEzar
Że niby ganc na surowo ? Bez obróbki termicznej ?
To trzeba by ja chociaż saletrą potraktować.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-03-12 20:45:53

Temat: Re: Szynka w piwie
Od: "Cezarys" <c...@g...tam.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dv201j$qvb$1@inews.gazeta.pl...
> Cezarys <c...@g...tam.pl> napisał(a):
>
>> Zapomniałem dodać - była niegotowana i pieczona też nie :)
>> CEzar
> Że niby ganc na surowo ? Bez obróbki termicznej ?
> To trzeba by ja chociaż saletrą potraktować.
>
I jeszcze bez soli. :)
Nie mogę tego wygooglować :)
Ale była super
CEzar


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kawon czyli...?
kebabowe miesko:)
do Ślązaków
Zrazy "radziwiłłowskie" - szukam przepisu
usuwanie apachu z drewnianych sztućcy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »