« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-19 07:02:10
Temat: Temperatura grillaWitam
Ponawiam pytanie. Jaka powinna być temperatura grilla elektrycznego przy
grillowaniu karkówki?
Pozdrawiam
Tango
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-20 02:20:14
Temat: Re: Temperatura grillaNie mam doswiadczenia ze sprzetem elektrycznym, ale - generalnie -
mysle, ze temp. powinna byc mozliwie najwyzsza, przynajmniej na poczatku
"akcji". To istota grilla: w kontakcie z wysoka temperatura "zamknac" w
miesie soki, zapachy itd -- potem (jak trzeba) mozna w sredniej temp.
"ugotowac" mieso do miekkosci. Ale ten szok termiczny na poczatku, z obu
stron, to jest warunek sukcesu. Zreszta nie tylko na grillu: tak samo
traktuje sie n.p. kotlety schabowe na patelni, zeby nie byly suche,
tekturowe.
Pozdr., Zbyszek
Tango wrote:
> Witam
>
> Ponawiam pytanie. Jaka powinna być temperatura grilla elektrycznego przy
> grillowaniu karkówki?
>
> Pozdrawiam
> Tango
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |