« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-07 18:13:06
Temat: TiramisuCzy zna ktoś dobry przepis na Tiramisu??
--
Pozdrawiam Tom
p...@w...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-08 06:46:17
Temat: Re: Tiramisu> Czy zna ktoś dobry przepis na Tiramisu??
>
Przejrzyj prosze archiwum - przepisow do wyboru, do koloru!
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-08 08:20:12
Temat: Re: TiramisuOn 8 Apr 2003 08:46:17 +0200, a...@p...onet.pl wrote:
>> Czy zna kto? dobry przepis na Tiramisu??
>>
>Przejrzyj prosze archiwum - przepisow do wyboru, do koloru!
>
Dyskusja byla dokladnie z poczatkiem lutego 2003.
Pozdrawiam
dradam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-08 17:26:58
Temat: Re: TiramisuWitam,
2003.04.07 /Mon/, 18:13 GMT, Tom pisze...
> Czy zna ktoś dobry przepis na Tiramisu??
Wiem kto zna! :) Tylko, że sama musi się przyznać. Ale faktycznie
rewelacja...
Marta!!!! Ujawnij się! ;)
--
izadora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-08 18:30:08
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "Tom" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b6sf5o$qja$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy zna ktoś dobry przepis na Tiramisu??
U mnie robi sie tak:
zrobic kawe - dosc mocna tak ze 3 filizzanki, do tego w zaleznosci od tego
jak mozny smach chcemy uzuskac od 3-6 luzek rumu (moze byc tez amaretto, ale
wyjdzie slodsze) - wystudzic ja.
6-7 paczek biszkoptow (po 10 sztuk)
3 jajka badz 6 zoltek
jelsi cale jajka to najpierw ubic bialka z 3/5 szklanki cukru a potem do
tego dodac zoltka i ubic dobrze - jesli z samych zoltek to ubic je z cukrem
i dodac ser.
do tej masy dodac serek mascarpone (2 opakowania po 250g)
biszkopty zamaczac w kawie z rumem, nie za mocno zeby nie zrobila sie packa
ukladac na dnie naczynia, na to nalozyc warstwe kremu, na to znowu maczane
biszkopty - krem, nastepna wartstwa biszkoptow, troche kremu i na sam
wierzch kakao, powinno go byc tak dosc sporo
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-08 18:52:34
Temat: Re: TiramisuWitam,
2003.04.08 /Tue/, 18:30 GMT, Marta Trzaska pisze...
> U mnie robi sie tak:
Właśnie o to chodziło :) To kiedy mogę przyjechać? ;>
--
izadora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-08 19:01:11
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "Dorota Izabela Tomczyk" <i...@S...MerenRe.org> napisał w
wiadomości news:slrnb966n8.ot1.izadora@Shadizar.MerenRe.org...
> > U mnie robi sie tak:
>
> Właśnie o to chodziło :) To kiedy mogę przyjechać? ;>
;)) Penwie na swieta mama zrobi, jak ktos moze by porozgladal sie za sekiem
mascarpone ktorego w Olesnicy nie uraczysz ;)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-08 20:21:59
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:b6v4c4$ih4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> U mnie robi sie tak:
>
[ciach]
> biszkopty zamaczac w kawie z rumem, nie za mocno zeby nie zrobila
sie packa
> ukladac na dnie naczynia, na to nalozyc warstwe kremu, na to znowu
maczane
> biszkopty - krem, nastepna wartstwa biszkoptow, troche kremu i na
sam
> wierzch kakao, powinno go byc tak dosc sporo
Się zapytam bom ciemny... jak to się je ?
Da się to jakoś na porcyjki, czy łychą z owego naczynia ?
Aha i jeszcze jakie biszkopty ? Te "nowoczesne, puchate i lekkie", czy
takie com je wcinał będąc dzieckiem - twardsze i o równiutkich
kształtach (o ile jeszcze je gdzieś kupić można)?
--
brow(J)arek pozdrawia (i z góry dziękuje za odpowiedź)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-08 20:35:26
Temat: Re: Tiramisu
Użytkownik "brow(J)arek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b6vbd8$hj5$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > biszkopty - krem, nastepna wartstwa biszkoptow, troche kremu i na
> Się zapytam bom ciemny... jak to się je ?
> Da się to jakoś na porcyjki, czy łychą z owego naczynia ?
Dlatego wlansie pisze, z episzkopty nie moga byc mocno namoczone, coby sie
nie rozpackaly. A krem jest dosc gesty i nie rozplywa sie, spokojnie mozna
wykrawac bardzo ksztaltne kawalki :) Robione wiele razy, ani razu nie
rozplywalo sie na talerzu :)
>
> Aha i jeszcze jakie biszkopty ? Te "nowoczesne, puchate i lekkie", czy
> takie com je wcinał będąc dzieckiem - twardsze i o równiutkich
> kształtach (o ile jeszcze je gdzieś kupić można)?
Kupujemy "SAN'u" takie podluzne o owalnych koncach, sa w mniejszych lub
wiekszych opakowaniach. Jesli sa w duzym opakowaniu to 3 paczki spokojnie
wystarcza.
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-08 23:44:48
Temat: Re: TiramisuWitam,
2003.04.08 /Tue/, 19:01 GMT, Marta Trzaska pisze...
> ;)) Penwie na swieta mama zrobi, jak ktos moze by porozgladal sie za sekiem
> mascarpone ktorego w Olesnicy nie uraczysz ;)
Się kupi :) Spokojna Twoja rozczochrana. Tylko dyspozycje proszę ile tego,
bo w weekend pewnie w Koronie będziem :) A jak nie będziem, to pojedziem po
serek, bo warto :)
--
izadora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |