Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tiramisu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Tiramisu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-07 18:13:06

Temat: Tiramisu
Od: "Tom" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy zna ktoś dobry przepis na Tiramisu??

--
Pozdrawiam Tom
p...@w...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-08 06:46:17

Temat: Re: Tiramisu
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Czy zna ktoś dobry przepis na Tiramisu??
>
Przejrzyj prosze archiwum - przepisow do wyboru, do koloru!

Pozdrawiam,
Ania

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 08:20:12

Temat: Re: Tiramisu
Od: dradam <x...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On 8 Apr 2003 08:46:17 +0200, a...@p...onet.pl wrote:

>> Czy zna kto? dobry przepis na Tiramisu??
>>
>Przejrzyj prosze archiwum - przepisow do wyboru, do koloru!
>
Dyskusja byla dokladnie z poczatkiem lutego 2003.

Pozdrawiam

dradam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 17:26:58

Temat: Re: Tiramisu
Od: Dorota Izabela Tomczyk <i...@S...MerenRe.org> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

2003.04.07 /Mon/, 18:13 GMT, Tom pisze...

> Czy zna ktoś dobry przepis na Tiramisu??

Wiem kto zna! :) Tylko, że sama musi się przyznać. Ale faktycznie
rewelacja...

Marta!!!! Ujawnij się! ;)

--
izadora

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 18:30:08

Temat: Re: Tiramisu
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Tom" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b6sf5o$qja$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy zna ktoś dobry przepis na Tiramisu??

U mnie robi sie tak:

zrobic kawe - dosc mocna tak ze 3 filizzanki, do tego w zaleznosci od tego
jak mozny smach chcemy uzuskac od 3-6 luzek rumu (moze byc tez amaretto, ale
wyjdzie slodsze) - wystudzic ja.


6-7 paczek biszkoptow (po 10 sztuk)
3 jajka badz 6 zoltek
jelsi cale jajka to najpierw ubic bialka z 3/5 szklanki cukru a potem do
tego dodac zoltka i ubic dobrze - jesli z samych zoltek to ubic je z cukrem
i dodac ser.
do tej masy dodac serek mascarpone (2 opakowania po 250g)

biszkopty zamaczac w kawie z rumem, nie za mocno zeby nie zrobila sie packa
ukladac na dnie naczynia, na to nalozyc warstwe kremu, na to znowu maczane
biszkopty - krem, nastepna wartstwa biszkoptow, troche kremu i na sam
wierzch kakao, powinno go byc tak dosc sporo

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 18:52:34

Temat: Re: Tiramisu
Od: Dorota Izabela Tomczyk <i...@S...MerenRe.org> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

2003.04.08 /Tue/, 18:30 GMT, Marta Trzaska pisze...

> U mnie robi sie tak:

Właśnie o to chodziło :) To kiedy mogę przyjechać? ;>

--
izadora

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 19:01:11

Temat: Re: Tiramisu
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorota Izabela Tomczyk" <i...@S...MerenRe.org> napisał w
wiadomości news:slrnb966n8.ot1.izadora@Shadizar.MerenRe.org...
> > U mnie robi sie tak:
>
> Właśnie o to chodziło :) To kiedy mogę przyjechać? ;>

;)) Penwie na swieta mama zrobi, jak ktos moze by porozgladal sie za sekiem
mascarpone ktorego w Olesnicy nie uraczysz ;)

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 20:21:59

Temat: Re: Tiramisu
Od: "brow\(J\)arek" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:b6v4c4$ih4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> U mnie robi sie tak:
>

[ciach]

> biszkopty zamaczac w kawie z rumem, nie za mocno zeby nie zrobila
sie packa
> ukladac na dnie naczynia, na to nalozyc warstwe kremu, na to znowu
maczane
> biszkopty - krem, nastepna wartstwa biszkoptow, troche kremu i na
sam
> wierzch kakao, powinno go byc tak dosc sporo

Się zapytam bom ciemny... jak to się je ?

Da się to jakoś na porcyjki, czy łychą z owego naczynia ?


Aha i jeszcze jakie biszkopty ? Te "nowoczesne, puchate i lekkie", czy
takie com je wcinał będąc dzieckiem - twardsze i o równiutkich
kształtach (o ile jeszcze je gdzieś kupić można)?

--
brow(J)arek pozdrawia (i z góry dziękuje za odpowiedź)




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 20:35:26

Temat: Re: Tiramisu
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "brow(J)arek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b6vbd8$hj5$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > biszkopty - krem, nastepna wartstwa biszkoptow, troche kremu i na
> Się zapytam bom ciemny... jak to się je ?
> Da się to jakoś na porcyjki, czy łychą z owego naczynia ?

Dlatego wlansie pisze, z episzkopty nie moga byc mocno namoczone, coby sie
nie rozpackaly. A krem jest dosc gesty i nie rozplywa sie, spokojnie mozna
wykrawac bardzo ksztaltne kawalki :) Robione wiele razy, ani razu nie
rozplywalo sie na talerzu :)
>
> Aha i jeszcze jakie biszkopty ? Te "nowoczesne, puchate i lekkie", czy
> takie com je wcinał będąc dzieckiem - twardsze i o równiutkich
> kształtach (o ile jeszcze je gdzieś kupić można)?

Kupujemy "SAN'u" takie podluzne o owalnych koncach, sa w mniejszych lub
wiekszych opakowaniach. Jesli sa w duzym opakowaniu to 3 paczki spokojnie
wystarcza.

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-08 23:44:48

Temat: Re: Tiramisu
Od: Dorota Izabela Tomczyk <i...@S...MerenRe.org> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

2003.04.08 /Tue/, 19:01 GMT, Marta Trzaska pisze...

> ;)) Penwie na swieta mama zrobi, jak ktos moze by porozgladal sie za sekiem
> mascarpone ktorego w Olesnicy nie uraczysz ;)

Się kupi :) Spokojna Twoja rozczochrana. Tylko dyspozycje proszę ile tego,
bo w weekend pewnie w Koronie będziem :) A jak nie będziem, to pojedziem po
serek, bo warto :)

--
izadora

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

trufle - mozna dostac w polsce?
Kuchnia Finska???
Blacha, tortownica czy keskówka?
krolik w smietanie - prosba o przepis
tort urodzinowy dla dwulatka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »