« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-09 09:12:26
Temat: Tombalik z drobiuJest taka pozycja w menu obiadowym, co to moze byc tak
dokladniej?
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-09 09:29:29
Temat: Re: Tombalik z drobiuLilla wrote:
> Jest taka pozycja w menu obiadowym, co to moze byc tak
> dokladniej?
A nie tymbaliki? Bo tymbaliki sa to galaretki, wlasnie moga byc
drobiowe. Moze sie przeliterkowali w tym menu
Pozdrawiam
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 09:31:05
Temat: Re: Tombalik z drobiuMaria wrote:
> A nie tymbaliki? Bo tymbaliki sa to galaretki, wlasnie moga byc
> drobiowe. Moze sie przeliterkowali w tym menu
Chociaz z drugiej strony dziwne to danie na obiad. Chyba ze jako przystawka?
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 09:43:43
Temat: Re: Tombalik z drobiuUżytkownik "Maria" <m...@g...com> napisała:
> > A nie tymbaliki? Bo tymbaliki sa to galaretki, wlasnie moga byc
> > drobiowe. Moze sie przeliterkowali w tym menu
>
> Chociaz z drugiej strony dziwne to danie na obiad. Chyba ze jako przystawka?
Moze masz racje, ze to jest przystawka, ale pisze wyraznie
"tombalik".
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 09:54:12
Temat: Re: Tombalik z drobiuLilla wrote:
> Moze masz racje, ze to jest przystawka, ale pisze wyraznie
> "tombalik".
Znalazlam takie menu pod tym adresem:
http://ugarit.it3.pl/ugarit/studniowka3.htm
i jest tu tombalik ze schabu, obok kurczaka w galarecie, a figuruje w
dziale przekasek zimnych.
Niestety pierwszy raz dzis uslyszalam o tombaliku.
Jesli namieszalam to przepraszam
Pozdrawiam, Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 09:57:41
Temat: Re: Tombalik z drobiuUżytkownik "Maria" <m...@g...com> napisała:
> Niestety pierwszy raz dzis uslyszalam o tombaliku.
> Jesli namieszalam to przepraszam
Nic nie szkodzi :)
Glowy nie dam, czy tam nie ma zadnej literowki.
Ja zastanawialam sie, czy to ma cos wspolnego z kotletem
de vilaille, ale chyba nie ma.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 10:03:15
Temat: Re: Tombalik z drobiuLilla wrote:
> Ja zastanawialam sie, czy to ma cos wspolnego z kotletem
> de vilaille, ale chyba nie ma.
Jesli jest faktycznie zimna przekaska (tak jak w tym menu ktore
znalazlam) to raczej nie.
Hmm, chyba jedyna nadzieja we Wladyslawie :-)
Maria, sama zaintrygowana tombalikiem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 10:07:45
Temat: Re: Tombalik z drobiuUżytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisała:
> Ja zastanawialam sie, czy to ma cos wspolnego z kotletem
> de vilaille, ale chyba nie ma.
Ups... literowka, powinno byc "de volaille".
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 11:52:59
Temat: Re: Tombalik z drobiuLilla napisał(a):
> Jest taka pozycja w menu obiadowym, co to moze byc tak
> dokladniej?
Lillu;-)
to nic innego jak taka mala galareta;-), mala, oznacza zrobiona w malym
naczynku. Robi sie ja z roznych mies: drobiu, wieprzowiny, ryb. Daje sie
do niej tez groszek zielony, marchewke by to cudo wygladalo ladnie po
wylozeniu z naczynka na polmisek. Jest to jak najbardziej zimna
przystawka;-) i nie ma to nic wspolnego z kotletem "de volaille".
Pozdrwiam
Beata M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-09 12:02:59
Temat: Re: Tombalik z drobiuUżytkownik "Beata M." <b...@k...umcs.lublin.pl> napisała:
> to nic innego jak taka mala galareta;-), mala, oznacza zrobiona w malym
> naczynku.
Czyli Maria miala racje, ze to galareta - przystawka :)
Dzieki Beato :)
Pozdrawiam
Lilla
Psc.:
Mam juz wyrzuty sumienia i postaram sie nadrobic zaleglosci ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |