Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Trufla

Grupy

Szukaj w grupach

 

Trufla

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 27


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2009-02-22 13:28:05

Temat: Re: Trufla
Od: jadrys <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Saulo pisze:
> jadrys<i...@w...pl>
> news:gnrin7$gnh$1@news.task.gda.pl
>
> [...]
>> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
>> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>
> Flaczki - mniam, kawior - mniam, trufle - mniam, zwyczajna gierkowska
> - fuj.
>
> Saulo
> :)
E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować ze
smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście przypominam, to
była całkiem niezła..

--
Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2009-02-22 13:32:28

Temat: Re: Trufla
Od: "Saulo" <s...@l...po> szukaj wiadomości tego autora

jadrys<i...@w...pl>
news:gnrjt7$jda$1@news.task.gda.pl

[...]
> E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować ze
> smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście przypominam,
> to była całkiem niezła..

Słowo-klucz: mglisto.

Saulo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2009-02-22 14:21:34

Temat: Re: Trufla
Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 22 Lut, 14:07, jadrys <i...@w...pl> wrote:
> Aicha pisze:> Użytkownik "jadrys" napisał:
>
> >> Niektórzy na przykład przepadają za kawiorem,
> >> natomiast ja raczej bym umarł z głodu niż to wziął do ust..
>
> > Już lepsze rybie jajka niż świńskie jelita :>
> > Every Sperm Is Sacred :)))
>
> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>
> --
> Linuks to system dla myślących użytkowników..    Ja

Flaczki nie są świńskie - to krowie żołądki gotowane na rosole...

Świnskie flaki (wołowe, baranie, kozie) idą jako naturalne więc
najlepsze osłonki wędlin - czyli na kiełbasy, także czosnkowe. A
pęcherze i żoładki świńskie jako naturalne osłonki na salcesony lub
(ludzie wracają do tego) na sadło...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2009-02-22 14:26:22

Temat: Re: Trufla
Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 22 Lut, 14:28, jadrys <i...@w...pl> wrote:
> Saulo pisze:> jadrys<i...@w...pl>
> >news:gnrin7$gnh$1@news.task.gda.pl
>
> > [...]
> >> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
> >> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>
> > Flaczki - mniam, kawior - mniam, trufle - mniam, zwyczajna gierkowska
> > - fuj.
>
> > Saulo
> > :)
>
> E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować  ze
> smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście  przypominam, to
> była całkiem niezła..
>
> --
> Linuks to system dla myślących użytkowników..    Ja

Zwyczajna za Gierka była znacznie lepsza niż obecna zwyczajna, albo i
droższe kiełbasy teraźniejsze. Owszem robiono eksperymenty z dodatkami
białkowymi i skrobiowymi (soja i kryl). Z kryla zrezygnowano -
powodował masowe alergie, a soji teraz walą jeszcze więcej niż
dawniej. A polifosforanów więcej niż w znanym napoju do odrdzewiania.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2009-02-22 19:04:33

Temat: Re: Trufla
Od: jadrys <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:
> On 22 Lut, 14:07, jadrys <i...@w...pl> wrote:
>
>> Aicha pisze:> Użytkownik "jadrys" napisał:
>>
>>
>>>> Niektórzy na przykład przepadają za kawiorem,
>>>> natomiast ja raczej bym umarł z głodu niż to wziął do ust..
>>>>
>>> Już lepsze rybie jajka niż świńskie jelita :>
>>> Every Sperm Is Sacred :)))
>>>
>> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
>> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>>
>> --
>> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
>>
>
> Flaczki nie są świńskie - to krowie żołądki gotowane na rosole...
>
> Świnskie flaki (wołowe, baranie, kozie) idą jako naturalne więc
> najlepsze osłonki wędlin - czyli na kiełbasy, także czosnkowe. A
> pęcherze i żoładki świńskie jako naturalne osłonki na salcesony lub
> (ludzie wracają do tego) na sadło...
>
Jak to? to niema flaczków wieprzowych???

--
Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2009-02-22 19:06:34

Temat: Re: Trufla
Od: jadrys <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:
> On 22 Lut, 14:28, jadrys <i...@w...pl> wrote:
>
>> Saulo pisze:> jadrys<i...@w...pl>
>>
>>> news:gnrin7$gnh$1@news.task.gda.pl
>>>
>>> [...]
>>>
>>>> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
>>>> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>>>>
>>> Flaczki - mniam, kawior - mniam, trufle - mniam, zwyczajna gierkowska
>>> - fuj.
>>>
>>> Saulo
>>> :)
>>>
>> E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować ze
>> smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście przypominam, to
>> była całkiem niezła..
>>
>> --
>> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
>>
>
> Zwyczajna za Gierka była znacznie lepsza niż obecna zwyczajna, albo i
> droższe kiełbasy teraźniejsze.
>
Też tak pamiętam jej smak..

--
Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2009-02-22 19:20:13

Temat: Re: Trufla
Od: q...@g...com szukaj wiadomości tego autora

On 22 Lut, 20:06, jadrys <i...@w...pl> wrote:
> Panslavista pisze:

> > Zwyczajna za Gierka była znacznie lepsza niż obecna zwyczajna, albo i
> > droższe kiełbasy teraźniejsze.
>
> Też tak pamiętam jej smak..
Byla "wodnista" jednak smakowo i zapachowo przewyzszala wszystkie
wynalazki zachodniego rynku, lacznie z amerykanskim.
Miala konsystencje luzna, czyli po przelamaniu rozpadalo sie jej
wnetrzne, zdarzala sie tez galareta zamiast wody, ale zadki.
Pozdrawiam StaM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2009-02-22 19:31:20

Temat: Re: Trufla
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2009 20:04:33 +0100, jadrys napisał(a):


> Jak to? to niema flaczków wieprzowych???

No niestety - chyba, że wyhodują świnię przeżuwającą z czwórdzielnym
żołądkiem :-DDD

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2009-02-22 19:33:22

Temat: Re: Trufla
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2009 20:06:34 +0100, jadrys napisał(a):

> Panslavista pisze:
>> On 22 Lut, 14:28, jadrys <i...@w...pl> wrote:
>>
>>> Saulo pisze:> jadrys<i...@w...pl>
>>>
>>>> news:gnrin7$gnh$1@news.task.gda.pl
>>>>
>>>> [...]
>>>>
>>>>> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
>>>>> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>>>>>
>>>> Flaczki - mniam, kawior - mniam, trufle - mniam, zwyczajna gierkowska
>>>> - fuj.
>>>>
>>>> Saulo
>>>> :)
>>>>
>>> E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować ze
>>> smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście przypominam, to
>>> była całkiem niezła..
>>>
>>> --
>>> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
>>>
>>
>> Zwyczajna za Gierka była znacznie lepsza niż obecna zwyczajna, albo i
>> droższe kiełbasy teraźniejsze.
>>
> Też tak pamiętam jej smak..

Spróbuj zrobić samemu - my już od dłuższego czasu się w to bawimy. Jest
satysfakcja!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2009-02-22 21:37:12

Temat: Re: Trufla
Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 22 Lut, 20:04, jadrys <i...@w...pl> wrote:
> Panslavista pisze:
>
>
>
> > On 22 Lut, 14:07, jadrys <i...@w...pl> wrote:
>
> >> Aicha pisze:> Użytkownik "jadrys" napisał:
>
> >>>> Niektórzy na przykład przepadają za kawiorem,
> >>>> natomiast ja raczej bym umarł z głodu niż to wziął do ust..
>
> >>> Już lepsze rybie jajka niż świńskie jelita :>
> >>> Every Sperm Is Sacred :)))
>
> >> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
> >> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>
> >> --
> >> Linuks to system dla myślących użytkowników..    Ja
>
> > Flaczki nie są świńskie - to krowie żołądki gotowane na rosole...
>
> > Świnskie flaki (wołowe, baranie, kozie) idą jako naturalne więc
> > najlepsze osłonki wędlin - czyli na kiełbasy, także czosnkowe. A
> > pęcherze i żoładki świńskie jako naturalne osłonki na salcesony lub
> > (ludzie wracają do tego) na sadło...
>
> Jak to? to niema flaczków wieprzowych???
>
> --
> Linuks to system dla myślących użytkowników..    Ja- Ukryj cytowany tekst -
>
> - Pokaż cytowany tekst -

Nie ma. Ale są kurze - trzeba umiejętnie oczyścic jelita oraz zdjąć
skórę z kury i pokroić wszystko w paseczki, ugotować na rosole i
doprawić jak flaczki - dobre dla dzieci lub chorych - bardzo
delikatne...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

uda się pasztet w automacie do pieczenia chleba ?
Trolle
Pączki czyli ja pierwsza w tym roku:)
Bambus w szynce, czyli o jakości jedzenia w sklepach
co z włoskich orzechów?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »