| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2009-02-22 13:28:05
Temat: Re: TruflaSaulo pisze:
> jadrys<i...@w...pl>
> news:gnrin7$gnh$1@news.task.gda.pl
>
> [...]
>> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
>> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>
> Flaczki - mniam, kawior - mniam, trufle - mniam, zwyczajna gierkowska
> - fuj.
>
> Saulo
> :)
E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować ze
smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście przypominam, to
była całkiem niezła..
--
Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2009-02-22 13:32:28
Temat: Re: Truflajadrys<i...@w...pl>
news:gnrjt7$jda$1@news.task.gda.pl
[...]
> E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować ze
> smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście przypominam,
> to była całkiem niezła..
Słowo-klucz: mglisto.
Saulo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2009-02-22 14:21:34
Temat: Re: TruflaOn 22 Lut, 14:07, jadrys <i...@w...pl> wrote:
> Aicha pisze:> Użytkownik "jadrys" napisał:
>
> >> Niektórzy na przykład przepadają za kawiorem,
> >> natomiast ja raczej bym umarł z głodu niż to wziął do ust..
>
> > Już lepsze rybie jajka niż świńskie jelita :>
> > Every Sperm Is Sacred :)))
>
> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>
> --
> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
Flaczki nie są świńskie - to krowie żołądki gotowane na rosole...
Świnskie flaki (wołowe, baranie, kozie) idą jako naturalne więc
najlepsze osłonki wędlin - czyli na kiełbasy, także czosnkowe. A
pęcherze i żoładki świńskie jako naturalne osłonki na salcesony lub
(ludzie wracają do tego) na sadło...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2009-02-22 14:26:22
Temat: Re: TruflaOn 22 Lut, 14:28, jadrys <i...@w...pl> wrote:
> Saulo pisze:> jadrys<i...@w...pl>
> >news:gnrin7$gnh$1@news.task.gda.pl
>
> > [...]
> >> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
> >> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>
> > Flaczki - mniam, kawior - mniam, trufle - mniam, zwyczajna gierkowska
> > - fuj.
>
> > Saulo
> > :)
>
> E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować ze
> smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście przypominam, to
> była całkiem niezła..
>
> --
> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
Zwyczajna za Gierka była znacznie lepsza niż obecna zwyczajna, albo i
droższe kiełbasy teraźniejsze. Owszem robiono eksperymenty z dodatkami
białkowymi i skrobiowymi (soja i kryl). Z kryla zrezygnowano -
powodował masowe alergie, a soji teraz walą jeszcze więcej niż
dawniej. A polifosforanów więcej niż w znanym napoju do odrdzewiania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2009-02-22 19:04:33
Temat: Re: TruflaPanslavista pisze:
> On 22 Lut, 14:07, jadrys <i...@w...pl> wrote:
>
>> Aicha pisze:> Użytkownik "jadrys" napisał:
>>
>>
>>>> Niektórzy na przykład przepadają za kawiorem,
>>>> natomiast ja raczej bym umarł z głodu niż to wziął do ust..
>>>>
>>> Już lepsze rybie jajka niż świńskie jelita :>
>>> Every Sperm Is Sacred :)))
>>>
>> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
>> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>>
>> --
>> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
>>
>
> Flaczki nie są świńskie - to krowie żołądki gotowane na rosole...
>
> Świnskie flaki (wołowe, baranie, kozie) idą jako naturalne więc
> najlepsze osłonki wędlin - czyli na kiełbasy, także czosnkowe. A
> pęcherze i żoładki świńskie jako naturalne osłonki na salcesony lub
> (ludzie wracają do tego) na sadło...
>
Jak to? to niema flaczków wieprzowych???
--
Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2009-02-22 19:06:34
Temat: Re: TruflaPanslavista pisze:
> On 22 Lut, 14:28, jadrys <i...@w...pl> wrote:
>
>> Saulo pisze:> jadrys<i...@w...pl>
>>
>>> news:gnrin7$gnh$1@news.task.gda.pl
>>>
>>> [...]
>>>
>>>> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
>>>> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>>>>
>>> Flaczki - mniam, kawior - mniam, trufle - mniam, zwyczajna gierkowska
>>> - fuj.
>>>
>>> Saulo
>>> :)
>>>
>> E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować ze
>> smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście przypominam, to
>> była całkiem niezła..
>>
>> --
>> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
>>
>
> Zwyczajna za Gierka była znacznie lepsza niż obecna zwyczajna, albo i
> droższe kiełbasy teraźniejsze.
>
Też tak pamiętam jej smak..
--
Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2009-02-22 19:20:13
Temat: Re: TruflaOn 22 Lut, 20:06, jadrys <i...@w...pl> wrote:
> Panslavista pisze:
> > Zwyczajna za Gierka była znacznie lepsza niż obecna zwyczajna, albo i
> > droższe kiełbasy teraźniejsze.
>
> Też tak pamiętam jej smak..
Byla "wodnista" jednak smakowo i zapachowo przewyzszala wszystkie
wynalazki zachodniego rynku, lacznie z amerykanskim.
Miala konsystencje luzna, czyli po przelamaniu rozpadalo sie jej
wnetrzne, zdarzala sie tez galareta zamiast wody, ale zadki.
Pozdrawiam StaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2009-02-22 19:31:20
Temat: Re: TruflaDnia Sun, 22 Feb 2009 20:04:33 +0100, jadrys napisał(a):
> Jak to? to niema flaczków wieprzowych???
No niestety - chyba, że wyhodują świnię przeżuwającą z czwórdzielnym
żołądkiem :-DDD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2009-02-22 19:33:22
Temat: Re: TruflaDnia Sun, 22 Feb 2009 20:06:34 +0100, jadrys napisał(a):
> Panslavista pisze:
>> On 22 Lut, 14:28, jadrys <i...@w...pl> wrote:
>>
>>> Saulo pisze:> jadrys<i...@w...pl>
>>>
>>>> news:gnrin7$gnh$1@news.task.gda.pl
>>>>
>>>> [...]
>>>>
>>>>> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
>>>>> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>>>>>
>>>> Flaczki - mniam, kawior - mniam, trufle - mniam, zwyczajna gierkowska
>>>> - fuj.
>>>>
>>>> Saulo
>>>> :)
>>>>
>>> E tam , zaraz fuj.. Trzeba by ją położyć na talerz i skonfrontować ze
>>> smakiem dzisiejszych wędlin.. Z tego co sobie mgliście przypominam, to
>>> była całkiem niezła..
>>>
>>> --
>>> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
>>>
>>
>> Zwyczajna za Gierka była znacznie lepsza niż obecna zwyczajna, albo i
>> droższe kiełbasy teraźniejsze.
>>
> Też tak pamiętam jej smak..
Spróbuj zrobić samemu - my już od dłuższego czasu się w to bawimy. Jest
satysfakcja!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2009-02-22 21:37:12
Temat: Re: TruflaOn 22 Lut, 20:04, jadrys <i...@w...pl> wrote:
> Panslavista pisze:
>
>
>
> > On 22 Lut, 14:07, jadrys <i...@w...pl> wrote:
>
> >> Aicha pisze:> Użytkownik "jadrys" napisał:
>
> >>>> Niektórzy na przykład przepadają za kawiorem,
> >>>> natomiast ja raczej bym umarł z głodu niż to wziął do ust..
>
> >>> Już lepsze rybie jajka niż świńskie jelita :>
> >>> Every Sperm Is Sacred :)))
>
> >> Flaczki, mniam. Co do kawioru - nie przeszkadza mi wcale świadomość że
> >> to jaja.. Po prostu nie lubię tego smaku..
>
> >> --
> >> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
>
> > Flaczki nie są świńskie - to krowie żołądki gotowane na rosole...
>
> > Świnskie flaki (wołowe, baranie, kozie) idą jako naturalne więc
> > najlepsze osłonki wędlin - czyli na kiełbasy, także czosnkowe. A
> > pęcherze i żoładki świńskie jako naturalne osłonki na salcesony lub
> > (ludzie wracają do tego) na sadło...
>
> Jak to? to niema flaczków wieprzowych???
>
> --
> Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja- Ukryj cytowany tekst -
>
> - Pokaż cytowany tekst -
Nie ma. Ale są kurze - trzeba umiejętnie oczyścic jelita oraz zdjąć
skórę z kury i pokroić wszystko w paseczki, ugotować na rosole i
doprawić jak flaczki - dobre dla dzieci lub chorych - bardzo
delikatne...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |